Clickmed
programare rapida la medic

O problema de handicap !

Accidentul vascular cerebral
Intrebare postata de Invatacelu cu 14 ani in urma

Inainte de intrebare as dori sa va prezint, succint, situatia:am suferit un AVC, pe fondul unei "malformatii arterio-venoase de perete ventricular stang" ( citat din FO 20955 al spitalului nr.3 neurochirurgie Iasi, Bilet de iesire din data de 24.01.2002). Acestea s-au constatat in urma unei angiografii Seldinger necesara operatiei efectuata ulterior pentru indepartarea colectiei sangvinice. Am facut si analize la computer tomograf pentru evidentierea (daca mai era nevoie desi este mentionata in biletul de iesire din spital) a operatiei efectuate.
As dori sa va intreb urmatoarele: Am obtinut un certificat de handicap? In ce grad de handicap ma incadrez in acest caz? De ce trebuie sa mai obtin ancheta sociala de la primarie? Mi se pare ca acesti bani ar fi ca niste ajutoare pentru persoanele cu handicap si nu un mod prin care statul ii ajuta sa traiasca ! Oricum, sunt foarte putini bani. De ce, in certificatul de handicap, nu se mentioneaza, la capitolul respectiv, data dobandirii handicapului, cand este clar cand a fost dobandit acesta? Tin sa mentionez ca, in urma operatiei, am ramas cu crize generalizate tonico - clonice, practic - cu epilepsie ! Deci, am si sechele AVC dupa o malformatie !
As dori sa va precizez ca, pana acum, nu m-a interesat acest lucru pentru ca am avut un loc de munca insa, de cand s-au modificat conditiile de angajare nu mai imi gasesc un loc de munca si, ca atare, am nevoie de bani sa traiesc ! Nemaipunand la socoteala faptul ca, desi se spune ca medicamentele sun gratuite pentru epilepsie, am costatat ca, de fapt, nu sunt, eu platind circa 180 lei pentru Topamax o data la trei luni ! Oare fac si romanii topiramat ?!?
Cu respect,

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "O problema de handicap !"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Aceasta intrebare nu are raspunsuri!

Participa la comunitate si fii prima persoana care raspunde la intrebare!

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.