Clickmed
programare rapida la medic

Valori analize infectie urinara

Infectiile urinare la copii
Intrebare postata de abita cu 14 ani in urma

Care au foste rezultatele analizelor la urina pentru copii dv diagnosticati cu infectie urinara?
De exemplu fetita mea a facut 4 episoade de infectie cu urmatoarele rezultate la analize:

Sumar de urina
Valori normale cu exceptia : Leucocite 25

Sediment urinar
Rare Leucocite, frecventa flora bacteriana

Urocultura
peste 100000 ufc ECOLI

As vrea sa stiu daca la voi au aparut in sumarul de urina si nitriti,proteine sau leucocite cu valori mai mari de 25 ( cat avem noi).
La urocultuta au aparut vreodata mai mult de un singur tip de germen?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Valori analize infectie urinara"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (54)

Adrienne (acum 14 ani)

Buna !....probabil ca fiind la al trei-lea episod, ce-ti voi spune eu stii sau ai facut deja. Ac***a peste 100000 ufc Ecoli,este clar ca infectia exista si urocultura a fost facuta. Nu stiu daca a urmat "antibiograma " pentru a stabili o lista cu antibioticele care se preteaza ca tratament ,in functie de cat de puternice sunt. Conform antibiogramei se alege antibioticul cel mai eficient, se face tratamentul de 7-10 zile ,depinde de cum scrie in prospect,ac***a in vedere ca este copil. Dupa terminarea tratamentului, cam dupa 2 saptamani se repeta analiza de urina, urocultura si daca ies un numar de coli, chiar mai mic [sub 100000],se repeta obligatoriu si antibiograma deoarece ,chiar daca microbul este acelas, el si-a schimbat structura si va raspunde la un cu totul alt antibiotic. Deci, din nou se alege cel mai bun, se face tratamentul , chiar daca nu mai exista nici un simptom, se repeta analiza de urina, la 2 saptamani,urocultura, antibiograma ,tratamentul, etc. pana cand rezultatul la urina este " steril ". Greseala pe care o face medicul de familie [ vorbesc din proprie experienta ] este ca face tratament si cateva luni la rand, fara a obtine rezultatul dorit, deoarece aplica acelas tratament, sau " dupa ureche "chiar daca schimba ceva. Un tratament bine condus sa stii ca dureaza cam 3 runde pana cand rezultatul este" steril". Acum, in legatura cu leucocitele din urina.........in mod normal rezultatul trebuie sa fie "negativ ". Ac***a un rezultat de 25 inseamna ca exista o " leucociturie ",aceasta insemnand o eliminare prin urina a peste 5 leucocite pe campul microscopic. Leucocituria exprima o inflamatie a rinichilor sau a cailor urinare. Pentru aceasta se poate recomanda tratament. Daca poti, se recomanda si o ecografie a rinichilor, a cailor urinare, este bine de facut si o hemoleucograma, deoarece este un examen decisiv pentru diagnosticarea bolilor infectioase. Daca dupa o cura cu antibiotice,nu se mai izoleaza germeni [ coli ] in urocultura,deci iese sterila, dar in examenul de urina leucocitele sunt prezente [ rezultatul nu este negativ ],atunci se cauta probabil o infectie TBC. Tot ce am spus eu pana acum cred ca va trebui sa faci in particular, deoarece medicul de familie nu-si va consuma bugetul pe toate aceste analize........Sper ca ti-am fost de folos cat de cat. Multa sanatate si sa auzim de bine !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
abita (acum 14 ani)

Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Pot sa spun ca nu am fost la medicul de familie cu aceasta problema niciodata,ci intitdeauna la un medici nefrologi de la Budimex.
Tratamentele au fost facute intotdeauna conform antibiogramei.
Am facut 2 ecografii renale cu rezultate normale si o cistografie in urma careia am aflat ca nu are nici reflux.
Analizele le facem saptamanal. Timp de 6 saptamani de la terminatea tratamentului ies ok apoi apare iar ecoli peste 100000 ufc si leucocite 25.

Acum 1 luna insa am refacut iar anlizele si a iesit ecoli peste 100000 ufc si leucocite 25.
Nu am crezut si am refacut dinnou analize (dupa 3 zile) la acelasi lab (Mudlife) si la in ca doua diferite (gr alexandrescu si Policlinica Rosana)
La toate 3 am primit acelasi rezultat: klebsiela peste 100000 ufc si leucocite 25
Inainte de inceperea oricarui tratament ,eu am observat ca fetita este rosie la pasarica si am spalat-o 2 zile cu apa si bicarbonat, dupa care nu a mai fost rosie.
La 2 zile dupa ce nu am mai spalat-o cu bicarbonat, am refacut examenul de urina si a iesit rez: sumarul se urina normal cu LEUCOCITE Absent, iar Urocultura de data asta cu ECOLI peste 100000 ufc.. Probele au fost mereu recoltate acasa cu multa grija.REPET nu am facut intre timp nici un tratament cu antibiotic, doar am spalat-o cu apa si bicarbonat vreo 2 zile.

Tin sa mentionez ca eu o spal pe fetita la pasarica cu foarte mult sapun,chiar introduc sapunul intre labiile mari si frec,exact cum ma spal pe mine.Am auzit la alte mamici ca nu ar fi prea bine,ca ii stric flora si ca o pot irita.Chiar plangea de cate ori o spalam atunci cand era rosie.Ce parere aveti?

Intrebarile mele sunt:
1)Este posibil sa nu fi fost decat o iritatie (vulvita sau ceva asemanator)de la sapun sau doar de la faptul ca purtam pampers, si nu o infectie urinara (atata timp cat leucocitele au disparut dupa ce am spalat-o cu apa si bicarbonat si iritatia a trecut)?
2)In ce conditii o iritatie la pasarica poate da anumite rezultate in urina (leucocite si bacterii) fara a fi vorba de infectie urinara?
3)Care trebuie sa fie numarul leucocitelor in urina pentru a indica intradevar o infectie urinara? Noi am avut doar 25/ul. Am inteles ca cei care au infectii, au leucocite in urina de ordinul SUTELOR (chiar si nitriti si proteinurie).Este adevarat?
4)Este normal ca in cadrul aceluiasi episod de ITU sa se schimbe in acest fel germenii de pe o zi pe alta (azi e coli, poimaine klebsiela, peste alte 2 zile iar e coli) fara a face vreun tratament intre timp. SAU nu e vorba de o infectie urinara ci doar de o colonizare temporara cu diferiti germeni a zonei din jurul orificiului urinar datorita pampersului?Nu gasesc explicatie pentru schimbatrea tipilui de germen.
5)Intotdeauna cand apar peste 100000 ufc este vorba de ITU?
Daca nu, as putea sa sterg zona de la pasarica si intre labii cu tampoane cu antiseptic si rivanol?
6)Daca o spal cu apa si bicarbonat si in acest fel nu vor mai aparea leucocite si daca o sterg periodic ce antisepric si in acest fel nu mai apar nici germeni in urina POT SPERA CA NU A FOST VORBA DE ITU???

Sunt foarte confuza pt ca doctorii mi-au spus ca sigur este vorba de infectie urinara atata timp cat germenii sunt peste 100000 fara a mai sta la alte discutii, si ne da antibiotic conform antibiogramei.
NU mai vreau sa bag degeaba branule cu antibiotic in copil atata timp cat nu am informatii SIGURE ca e vorba de infectie.
Am constatat de atatea luni ca doctorii sunt foarte indiferenti de soarta pacientului si graiti sa dea tratament si sa scape mai repede de tine.
Va multumesc din suflet.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de abita
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de abita
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adrienne (acum 14 ani)

Odata ce apare acelas rezultat la laboratoare diferite, inseamna ca nu este o greseala. Daca germenii sunt peste 100000 ,acest lucru indica infectia. Nu stiu la ce informatie ,in plus, te referi.Atata timp cat nu urmezi tratamentul de la A -Z, conform antibiogramei,nu are cum sa dispara. Am spus ca este un tratament de durata. Nu inteleg dece este nevoie de branula ? nu exista un tratament cu pastelute ? eventual sfaramate si dizolvate intr-un pic de ceai ? Atat coli cat si klebsiela sunt bacterii de tract urinar,netratate pot deveni polirezistente. Klebsiela este o bacterie care o iau fetitele din maternitate. Este o infectie intraspitaliceasca. Poate sa apara inainte de externare ,dar de obicei apare dupa un timp, acasa,cand nu-ti dai seama ce este si nici de unde a aparut. Am inteles ca in ultimii ani , multe mamici au reclamat maternitatea Polizu. Apare o iritatie intre labii, insotita de o secretie care provoaca fetitei multe neplaceri. Se face o analiza a acelei secretii si se trateaza conform antibiogramei, sunt mamici care s-au luptat cu asa ceva si 3 ani. Cat despre Coli, nu stiu ,poate ca le are pe ambele........purtand pampers, este f. usor sa ajunga o cantitate infima de materii fecale intre labii si de acolo pana la uretra este o distanta extrem de mica. Am spus ca germenii isi pot schimba structura f. usor. Poate exista o infectie urinara simpla cu coli si leucocitele sa fie 25,dar dupa doua runde de tratament, urina iese sterila si leucocitele absente . Daca continua sa fie prezente, cu toate ca urina a devenit sterila, atunci poate fi vorba de alt fel de infectie a cailor urinare superioare. Este adevarata si concluzia pe care o tragi la sfarsit, de aceea este bine ca, atunci cand mergem la medic cu o anumita problema sa ne informam cat de cat pentru a sti ,eventual ,ce sa-l intrebam, altfel ne expediaza urgent. Pentru binele fetitei ,eu te-as sfatui sa urmezi tratamentele ,apoi sa faci analizele pentru urmarire,caci nu avem voie sa hotaram noi..........s-ar putea sa facem mai mult rau. Multa sanatate,rabdare si tenacitate ! Cauta un sapun moale,de preferinta vegetal, eu iti pot recomanda [il folosec de aproape un an si sunt f. multumita ,mai ales genital] SAPUN MOALE LICHID VEGETAL, de la Hofigal. Nu contine sare sau soda, contine vitaminele ; A ,D ,E si F.Pe langa vitamine si acizi grasi naturali mai contine si extracte de : galbenele,musetel,patlagina,urzica,coada calului, frunze de nuc, etc. Nu te uita ca este recomandat si pentru par, este fffff. bun pentru orice parte a corpului, cat de fina.......

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
abita (acum 14 ani)

E foarte simplu!
La fel gandesc si doctorii :daca apar peste 100000 ufc , gata , e infectie, antibotic. Am rezolvat problema.
Eu am incercat sa va explic anumite aspecte contradictorii in analize care nu se intampla niciodata atunci cand e vorba de o infectie urinara.

Am spalat copila cu apa si bicarbonat la iritatia de la pasarica si au disparut leucocitele!!!!!
Cum va explicati? A disparut infectia de la apa si bicarbonat(????) (ceea ce este imposibil )sau a fost doar o iritatie (de la sapunul acid sau de la pampers), care odata tratata local nu a mai indicat leucocite.(Leucocitele au disparut dupa apa cu bicarbonat, NU dupa antibiotic).
Am facut analizele inainte de a o spala astfel (leucocite 25) si dupa ce am spalat-o (leucocite absente).
Leucocitele care vin de la o infectie urinara dispar doar dupa antibiotic!
NU EXISTA INFECTIE URINARA FARA LEUCOCITE!!!!!

Leucocituria fara bacteriurie e semn de TBC renal. Nu e cazul la noi pentru ca nu am avut niciodata leucocite fara bacterii.

Bacteriuria fara leucociturie inseamna contaminarea urinei(indiferent de numarul de germeni-pot fi si milioane ufc). NU e ITU.
O singura data Bacteriuria fara leucociturie inseamna o forma de ITU, numita Bacteriurie asimptomatica dar aceasta are o conditie: sa nu apara decat un singur fel de germene. La noi nu este cazul, deoarece au aparut consecutiv 2 germeni, fara tratament intre ei.


Cum adica nu am urmat tratamentul conform antibiogramei de la A la Z?
Am facut intotdeauna tratament conform antibiogramei imediat ce am avut analizele.Nu am lasat-o niciodata netratata. Dupa tratament infectia dispare,urina se sterilizeaza. (Probabil ca antibioticul reusea atunci sa vindece si iritatia, dar sa omoare si germenii existenti extern). Dupa 6 saptamani de la tratament reapar germeni si leucocite.(Ma gandesc ca putea aparea iar de la o noua iritatie).

Unul din doctori a spus ca este normal ca de la o simpla iritatie la pasarica sa apara leucocite in urina (si la bebe, de la pampers ,chiar si la noi de la un chilot ce contine prea mult plastic sau de la un sapun prea acid-la noi nu apar si germeni in urocultura pt ca noi nu purtam pampers si nu gasesc un teren asa prielnic pt a se dezvolta asa de mult sa apara in urocultura. De la pampers se inmultesc f mult germenii dar nu indica intotdeauna ITU daca nu sunt coroborati si cu alte analize pozitive care sa sustina diagnosticul de ITU (leucocite in sumar macar).

Intoteauna doctorii au pus branula pt ca au spus ca cu tratament oral ii distrug stomacul.
Este ingrozitor sa ii pui unui copil branula la cateva luni (nu ii nimeresc intotdeauna venisoarele, i se sparg se trebuie cautata alta vena, ii iese branula sau i se infunda dupa 2 zile si trebuie cautata alta vena, daca venele de la palme si brate sunt tandati atunci trec la venele de la glezne, etc. Copilul urla ingrozitor si ma striga si nu o pot ajuta cu nimic. Avem venele distruse. Pe mine ma ingrozeste numai modul acesta de tratament cand aud ca avem iar infectie mai mult decat infectia in sine.

Cum adica germenii isi schimba structura fara sa ii tratezi???
De klebsiela am inteles ca e ffff greu sa scapi. Noi nu i-am facut nici un tratament (doar am spalat-o cu apa si bicarbonat) si la urmatoarea analiza a iesie ECOLI!!! Deci am scapat de Klebsiela! Daca ar fi amandoua ar aparea la urocultura amandoua, cu virgula intre ele,nu?

Sigur a fost klebsiela atata timp cat a aparut la 3 laboratoare la fel.Sunt de acord ca a fost reala acea klebsiela.
Dar nu a fost o ITU cu klebsiela pt ca a disparut fara antibiotic,ci dupa spalare cu apa si bicarbonat.Probabil ca se strang tot felul de germeni in jurul orificiului urinar care ies la urocultura si se interpreteaza gresit ITU (in cazul in care nu avem leucocite,nitriti, proteine).

Ca sa te citez: (nu avem voie sa hotaram noi..........s-ar putea sa facem mai mult rau).Ai foarte mare dreptate ,dar ar fi valabil daca nu am trai in Romania si nu am fi tratati de medici atat de sictiriti si nepasatori de problema ta. Sa nu mai vorbim de un mare, mare neprofesionalism extrem, extrem de periculos mai ales pentru copiii de cateva luni. Este foarte rau sa bagi antibiotic intr-un copil de cateva luni fara sa ai un diagnostic suficient de bine documentat si verificat. Sunt foarte multi copii tratati gresit de medicii romani, copii distrusi pe viata din cauza unor medicamente prea otravitoare pentu boala lor care putea fi tratata cu alt fel de medicatia, datorita unor radiatii tomografice nu intotdeauna necesare,etc.
Nu spun ca sunt toti medicii romani asa, dar pana sa ai norocul de a intalni un om care sa cunoasca cu adevarat medicina si sa o aplice corect trebuie sa te lupti si sa te feresti de ceilalti(chiar si studiind f mult de unul singur,tu ca parinte).
REPET!Nu sunt inpotriva a-mi trata copilul. IN NICI UN CAZ.Eu sunt cea care isi doreste cel mai mult sa il faca bine.
Dar analizele noastre nu indica clar ITU sigur. Sunt rezultate contradictorii pentru ITU asa cum v-am explicat mai sus.Nu vreau sa o indop cu antibiotice daca nu are ITU ci doar o iritatie pe care o face periodic de la pampers sau sapun si pe care o pot trata eu cu apa si bicarbonat, cu stergeri cu antiseptic si schimbarea sapunului.
Copilul nu a avut niciodata simptomatologie de ITU (nu a facut febra, nu a vomat,etc,). Noi am ajuns sa ii facem analizele la urina pt ca intr-o perioada nu mai lua in greutate dar s-a dovedit ca era o problema de alimentatie.
Multumesc pentru numele sapunului .
Am sa il folosesc.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de abita
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de abita
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Adrienne (acum 14 ani)

Draga mea, ti-am citit tot "oful " si ma bucur din suflet ca ti-am putut fi de folos, ca am fost " sacul tau de box ". Nu glumesc, ai avut ocazia sa te descarci, sa faci public tot necazul si spaimele ce te apasa,pe care nu ai putut sa le strigi in fata celor care, poate ar fi meritat. Eu iti doresc din suflet sa se faca bine fetita ,caci stiu cat de ingrozita este o mamica atunci cand puiul ei are probleme. In incrancenarea ta, sunt sigura ca vei lupta pana la capat.......Multa, multa sanatate si numai bine ! Cand vei avea si rezultate, ma gasesti aici,daca vei dori.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
abita (acum 14 ani)

Imi cer milioane de scuze. Nu am vrut sa interpretezi ca te-am certat.
Eu am intrat pe acest site doar pt a cere unor mamici de copii diagnisticati cu ITU niste valori ale analizelor de urina pt a le compara cu ale mele. ATAT, si nimic mai mult!!!
Doar ca in schimb am primit parerea ta care parea foarte avizata si faorte sigura ca ar fi vorba de ITU.Era ca si cand mi-ai fi pus un diagnostic.
Atunci nu am avut incotro si a trebuit sa imi spun toata povestea, ca abia apoi sa iti poti da cu parerea cunoscand toate detaliile.
Te asigur ca nu am avut nici cea mai mica intentie de a parea ca folosesc un ton rautacios.
Dar, daca nu suntem doctori,daca nu suntem persoane cu experienta in domeniul respectiv, persoane in masura sa-si dea cu parerea, mai bine nu o facem.Putem face mai mult rau decat bine, ca sa te citez.
Multa sanatate si tie!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de abita
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de abita
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bea118903 (acum 14 ani)

Sunt o mamica care are o fetita de 3,8 ani si de la varsta de 3 luni ma confrunt cu infectii urinare la fetita cu E.Coli.De 1 an si jumatate am scapat de aceasta infecttie cu ajutorul unui tratament naturist,care se cheama RENOSTIM. La indicatia medicului i-am facut 3-4 cicluri de cate 2-3 saptamani cu acest medicament si a dat rezultate foarte bune.Acum suntem bine si nu mai avem nimic.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de bea118903
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de bea118903
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bea118903 (acum 14 ani)

Sunt Bea - mamica cu fetita de 3,8 ani cu infectiile urinare repetate.
Daca doresti mai multe informatii si doresti sa tinem legatura ma poti gasi la adresa [email protected].

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de bea118903
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de bea118903
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bea118903 (acum 14 ani)

Fetita mea a facut tratament cu RENOSTIM de la varsta de 1 an.Am inceput atunci pentru ca nu toti medicii recomanda tratamentul naturist si vazand ca tot face infectii urinare la doua - trei luni am mers la alt medic.Medicul pediatru al fetitei o trata cu antibiotice de fiecare data cand aparea o infectie urinara pana i-a distrus flora intestinala si am avut si alte probleme cu ea pana i s-a refacut la loc. Din ce-am inteles eu de la medicul care i-a recomandat fetitii acest tratament se poate ajusta in functie de kilogramele copilului.La varsta de 1 an i-a dat 1 ml/3ori/zi inainte de mese cu 15 minute,pe o perioada de 10 zile,apoi pauza doua saptamani si se repeta analiza de urocultura cu antibiograma iar daca mai apare se mai face o data inca trei saptamani.
Acum sunt fericita pentru ca de 1,6 ani nu mi-a mai facut deloc infectii urinare si ii repet lunar analiza de urocultura pentru control si aceasta problema a disparut.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de bea118903
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de bea118903
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
abita (acum 14 ani)

Buna Bea si LA MUTI ANI!!!
Iti multumesc ca incerci sa ma ajuti. Inseamna mult pentru mine.
Numai cine trece prin aceasta belea stie cu adevarat cat e de dureros atat pt mama cat si pt copil.
Este bine de stiut ca exista si aceasta varianta, cu Renostim.
In prezent eu dau fetitei mele vaccinul Urovaxom (3 luni in fiecare zi cate o capsula pe stomacul gol). Am inteles de la multe persoane ca dupa acest vaccin infectia nu mai recidiveaza. Asteptam si noi sa vedem rezultatele... In caz ca ,doamne fereste, vor reveni episoadele de ITU, voi incerca si tratamentul recomandat de tine. As vrea totusi sa imi spui cum l-as putea procura. De la orice farmacie?Cum se numeste doctorul la care ai fost cu fetita si unde il pot gasi?
Iti multumesc inca o data!
Va urez un an cat mai bun cu multa sanatate si liniste!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bea118903 (acum 14 ani)

Buna Abita si LA MULTI ANI SI TIE!!
Renostimul se procura de la plafar.Doctorul se numeste POPESCU MIHAI si este din Craiova.
Iti urez si tie un an bun cu multa sanatate .

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de bea118903
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de bea118903
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bea118903 (acum 14 ani)

Pentru Rusu Valentin.
RENOSTIM se gaseste la plafar.Se face tratament 10 zile dupa care se face pauza doua saptamani si se repeta urocultura. Daca mai apare Se mai face tratament inca 21 zile.
Dupa acest tratament se sterilizeaza copilul cu Urovaxon 1capsula dimineata inainte de masa timp de 3 luni neintrerupt. Rezultat garantat.Urovaxonul se procura de la farmacie.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de bea118903
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de bea118903
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
maria (acum 14 ani)

buna ziua,

as dori sa stiu ce tratament pot lua pentru dureri pelviene, durere in timpul mictiunii, urina usor mirositoare?
multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bea118903 (acum 14 ani)

Buna,Maria.Dupa parerea mea ar trebui sa faci un examen de urina si o urocultua pentru a descoperi cauza durerilor pelvine,durere in timpul urinarii si urina usor mirositoare. Poate fi o infectie urinara sau o cistita sau o litiaza renala. In functie de rezultatul analizelor vei sti ce sa faci mai departe.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de bea118903
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de bea118903
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
lyly (acum 14 ani)

ce inseamna dak la urina ai rare leucocite?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bea118903 (acum 14 ani)

Rare leucocite inseamna ca nu exista infectie urinara.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de bea118903
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de bea118903
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
pitymami (acum 14 ani)

Buna seara!Fetita mea are 3 ani si 4 luni iar de 2 ani ne confruntam cu infectia urinara E.coli.Sunt multe de spus dar pe scurt..facem urocultura+antibiograma..dr pediatra ne da tratamentul cu antibioticul adecvat(sensibil)din antibiograma...scapam pt 2-3 luni...dupa care apare din nou!Pana acum a facut de 5-6 ori infectie cu e.coli la urina si proteus la coprocultura dar niciodata febra,decat acum 1 saptamana,nu stiam ce are si dupa un control la dr,recoltare de urina,exudat faringian se pare ca febra inexplicabila era de la infectia cu e.coli!OFFFF!Sunt un pic speriata de tot ce am auzit despre acest E.coli dar draga BEA cand am citit ceea ce ai scris despre fetita ta...si despra tratamentul naturist..crede-ma ca mi-au dat lacrimile de bucurie ca ar exista o posibilitate de a ne face bine si de a scapa de infectiile repetate...macar pt o perioada mare de timp pana ne facem mai mari!Sper sa avem noroc si la ecografia abdominala pe care o facem sapt viitoare sa nu fie altceva mai grav!Va pup si va doresc multa sanatate voua si puiutilor vostri!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de pitymami
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de pitymami
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bea118903 (acum 14 ani)

Buna pitymami! Nu vreau sa te sperii dar dupa cum povestesti de fetita ta imi aduc aminte prin ce-am trecut si eu cu a mea. Spre deosebire de a ta a mea nu mi-a facut niciodata temperatura pe infectii deoarece eu ii faceam si ii fac in continuare lunar analiza de urocultura si sumarul de urina.Dar toate aceste infectii urinare repetate au o cauza. La a mea s-a descoperit ca are la rinichii probleme care sunt de natura morfologica(ereditara) - elimina nisip si pietricele si urineaza mai greu in perioadele cand nu bea suficient lichid.Acest lucru ducea la acele infectii urinare repetate.Rezolc***a problema cu nisipul si pietricelele si fiind tot timpul sub stricta observatia nu s-a mai ivit ocazia acelor infectii. Trebuie descoperita cauza si tratata pentru a elimina infectiile urinare. Faci bine cu ecografia abdominala.Si eu i-am facut-o din nou fetitii acum 3 saptamani si-a i-a iesit sediment in vezica. Acum este pe tratament dar infectii urinare nu mi-a mai facut de 1,8 ani.
Multa sanatate si succes la ecograf.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de bea118903
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de bea118903
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
abita (acum 14 ani)

Dragele mele, am revenit dar nu cu vesti tocmai bune ...

Acum 2 saptamani am terminat cele 3 luni de Urovaxom (1 capsula pe zi inainte de masa).
Acum 3 zile insa, am facut febra 40 grade, vreo 3 zile la rand fara simptomatologie de raceala.
I-am facut si analizele la urina si neu-a aparut urmatoarele rezultate

Leucocite 25
Frecventa flora bacteriana
Klebsiella peste 100000 ufc.

Deci la noi Urovaxomul nu a avut efect, din pacate...
Acum suntem pe antibiotic urmand sa luam si profilaxie cu Nitrofurantoin.
Avem deja 2 ecografii abdominale (rezultat normal) si o cistografie OK. Se pare ca nu avem totusi ceva grav (malformatii congenitale) dar ne vom duce crucea cu aceste ITU pana cand o vrea Dumnezeu sa nu mai facem.

Acum fetita mea are 1 an si 2 luni.Acest episod de ITU este al cincilea.Noi am facut infectie uneori cu Ecoli alteori cu Klebsiela.

O sa mergem in curand si la un medic homeopat.O sa va tin la curent...
Va pup pe toate si va urez muuuuulta SANATATE si voua si puilor vostri!!!
Sper ca voi sa aveti mai mult noroc si sa scapati cat mai repede de aceasta belea numita ITU.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
bea118903 (acum 14 ani)

Draga abita imi pare rau de ce ti se intampla.Nu vreau sa te sperii dar eu cand am avut cu fetita mea episoade repetate de ITU i-am facut mai multe investigatii. Am mers cu ea si la un medic urolog care mi-a explicat mai multe. Mi -a spus ca fetitele sunt predispuse ca si femeile la infectii cu Ecoli repetate si ca acest lucru nu este grav daca e tinut sub control.Aceasta infectie este comuna si nu indica semne de malformatii decat atunci cand alterneaza cu alte infectii (Klebsiella,Proteus etc.).Atunci trebuie facute niste investigatii mai amanuntite ca: urografie,cistografie in functie de ce iti recomanda medicul deoarece malformatiile nu se pot descoperii la ecograf. Deasemenea din sange se fac analize specifice ca creatinina si uree pentru a vedea functionalitatea rinichilor.Cistografia pe care ai facut-o fetitii indica doar daca este vorba de reflux.Este bine ca ai eliminat acest aspect dar daca ea face in continuare aceste infectii parerea mea este sa mergi si la un urolog.Din cate mi-a spus mie medicul la malformatii copilul nu se dezvolta stagneaza la un moment dat si devine apatic nu mai mananca dar aceste simptome apar cand starea se agraveaza.
Este bun si un tratament homeopat dar acesta nu rezolva eventualele malformatii(Doamne fereste de asa ceva).
Si eu am fost cu fetita la un medic homeopat si sunt multumita ca mi-a rezolvat o parte din probleme.Face de trei luni tratament homeopatic si nu mi-a mai racit asa de des ,nu mi-a mai facut viermisori(ne chinuiam de 1,5 ani sa scapam de oxiuri si dupa 2 saptamani de tratament homeopatic fetita nu mai are nici o urma de viermisori).Acum incercam sa vedem daca da rezultate cu polipii ca n-as vrea s-o operez.Homeopata spunea ca se pot rezolva prin acest tratament homeopat sa se atrofieze si sa nu mai fie nevoie de operatie.Speram sa fie bine oricum eu merg si pe alte variante alternative: i-am cumparat aparatul salinic si in fiecare seara il aprindsi doarme cu el.I-ar in mai vrem sa mergem cu ea la SALINA LA PRAID.
Astept vesti de la tine.
Multa sanatate si sa va faceti bine cat mai repede.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de bea118903
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de bea118903
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 3

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.