Clickmed
programare rapida la medic

Vaccin contra HPV - Gardasil

Vaccinuri si vaccinari Sindromul Guillain Barre
Intrebare postata de sah cu 14 ani in urma

În compoziţia Gardasilului intră:
- 150 mcg Polysorbat 80. Această substanţă provoacă infertilitate, atacă sistemul imunitar şi poate provoca decesul. Administrată femeilor însărcinate le poate provoca avorturi spontane. Mai multe studii medicale din întreaga lume confirmă faptul că această substanţă este un agent sterilizator, poate provoca apariţia mutaţiilor genetice şi a cancerului.
- 675 mcg de Aluminiu. Este cunoscut gradul mare de toxicitate a acestei substanţe. Aluminiul afectează sistemul nervos al persoanelor cărora le este administrat şi atunci când cei vaccinaţi ajung la vârste înaintate, constituie un factor de risc pentru apariţia demenţei Altzheimer. Aluminiul provoacă degenerarea permanentă a celulelor nervoase.
- 105 mcg de Sodium Borat. Studiile ştiinţifice cataloghează această substanţă ca o otravă deosebit de periculoasă. Ea a fost folosită în trecut pentru dezinfecţie până când a survenit moartea persoanelor care intrau în contact cu substanţa. Efectele adverse ale sodiului borat sunt: starea de vomă, diareea, urticarea, problemele respiratorii, dureri de cap şi insomnii, febră, scăderea tensiunii, scăderea urinării, spasme ale muşchilor faciali, tremur al mâinilor şi picioarelor, stare de confuzie mentală, convulsii şi comă. Efectele pe termen lung nu sunt cunoscute, deoarece până de curând Sodium borat era considerat suficient de otrăvitor ca să se mai pună problema folosirii lui în alimentaţie sau în industria farmaceutică.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Vaccin contra HPV - Gardasil"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (20)

Adrienne (acum 14 ani)

Daca nu doresti, nimeni nu te obliga sa-ti administrezi acest vaccin. La varsta ta, nu cred ca esti in situatia de a avea o fetita pentru care sa hoarasti.........Pentru tine, totul se rezuma la ceva teoretic, la o polemica in care hotarasti de ce parte te afli. Atata timp cat pastrezi pentru tine aceasta obtiune ,totul este Ok. Sfatul meu este sa te rogi la Cel de sus, sa nu te confrunti in restul vietii cu acest virus ucigas.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
danydanuza (acum 14 ani)

Bun comentariul tau, f bun...cand ai acest virus nu iti mai ramane decat DUMNEZEU...EU STIU CE SPUN... deci nu spuneti NU vaccinului,pt ca va poate salva de multe suferinte...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de danydanuza
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de danydanuza
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sah (acum 14 ani)

Evident ramane la latitudinea fiecaruia sa aleaga ceea ce este mai bine pt el/pt copii. Este un post pur informativ. Multa sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sah
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sah
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
cristina (acum 14 ani)

sa vorbit si la otv de acest vaccin.am auzit clar cand spunea ca acest vaccin contine ceva ca sa le sterilizeze pe fetite.sa vorbit ca ar fi si toxic.acum cine isi iubeste copii normal ca nul fac.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
sah (acum 14 ani)

Sunt articole intrgi pe internet care atesta nesiguranta acestor vaccine:

<< Cervarix şi Gardasil, comercializat în România sub denumirea de Silgard, sunt cele două vaccinuri împotriva virusului papilloma (HPV) administrat fetelor de 10 ani în campania naţională obligatorie de imunizare pentru prevenirea cancerului de col uterin, demarată de statul român în 24 noiembrie 2008.

Efectele secundare ale acestor vaccinuri, menţionate în documente oficiale (FDA – Food and Drug Administration, o agenţie a SUA în domeniul medical şi EMEA – Agenţia Medicală Europeană) sunt extrem de grave: de la greaţă, ameţeli, leşin, dificultate în respiraţie, urticarie şi erupţii pe piele,dureri de cap, vărsături, dureri articulare, dureri musculare, oboseală sau senzaţie de slăbiciune neobişnuită, leşin, şi senzaţie generală de rău, febră, convulsii, crize, la avorturi spontane, o boală neurologică rară (sindromul Guillain-Barré, caracterizat prin paralizie generală), autoimun (afecţiune care implică o reacţie imună îndreptată împotriva propriilor ţesuturi), tromboză (formarea unui cheag sangvin într-o arteră sau într-o venă), pancreatită, embolie pulmonară (obstruarea vaselor pulmonare cu sânge coagulat), moarte. Pe termen lung aceste vaccinuri pot provoca sterilitate.

*Efecte adverse grave*

În mai 2007, Judicial Watch a trimis o cerere către FDA prin care solicita accesul la toate documentele legate de Gardasil. A fost nevoie de acţionarea în judecată a FDA-ului şi, in iunie 2008, FDA a trimis 4 seturi de documente.
Gardasil, vaccinul anti-HPV produs de Merck, este promovat ca un vaccin care previne cancerul, „dar nu i-a fost evaluat potenţialul de carcinogenicitate (generator de cancere) şi genotoxicitate (toxic pentru genom)”. De obicei pentru a se putea evalua şi aproba de către FDA un nou vaccin sunt necesare aproximativ 10 luni. Gardasil a fost un vaccin „precoce” întrucât a trecut de grilele de aprobare în numai 6 luni. Gardasil a ieşit cu recomandarea de a fi utilizat pentru femei/fete între 9 şi 26 de ani.

Studiile afirmă că la acest moment nu se cunoaşte dacă Gardasil are efecte pe termen lung asupra fertilităţii. Din moment ce vaccinul a fost scos pe piaţă abia în 2006, s-ar putea să treacă ani buni până se vor observa efectele pe termen lung. Nu au putut fi ignorate aşa uşor reacţiile adverse apărute, unele chiar foarte severe. Câteva dintre cele mai grave sunt pierderile de sarcină (conform VAERS din 77 de femei care au primit vaccinul Gardasil în timp ce erau gravide, 33 au avut reacţii adverse, de la avort spontan pană la anomalii fetale), apariţia unei boli neurologice rare, sindromul Guillain-Barré şi moartea. În cazul sindromul Guillain-Barré, în câteva zile pacientul poate să ajungă de la nişte banale înţepături şi furnicături în degete la paralizia completă, fiind necesară internarea sa la o secţie de terapie intensivă pentru a-i putea fi asigurată în primul rând funcţia respiratorie. Urmează apoi o stare de platou de la câteva săptămâni la câteva luni în care pacientului trebuie să-i fie asigurate toate funcţiile vitale pe cale artificială. Dacă pacientul reuşeşte să depăşească starea de platou, el trece apoi în faza de recuperare, care poate să dureze de la câteva luni la câţiva ani, pacientul fiind nevoit să reînveţe să-şi folosească fiecare muşchi. În ce priveşte cazurile de deces, până în acest moment, în SUA s-au raportat 21 de decese asociate cu Gardasil. Alte 2 decese s-au constatat în Germania şi Austria.

O serie de informaţii despre vaccin nu au fost oferite publicului larg. De exemplu:
- Gardasil nu dă rezultate la persoanele infestate cu virusul HPV! Ba chiar conform rapoartelor VAERS obţinute de Judicial Watch, există 78 de cazuri separate în care, după vaccinarea cu Gardasil, pacienţii au suferit erupţii masive de negi. Erupţiile nu s-au limitat doar la negi genitali. Unii pacienţi au suferit erupţii de negi pe mâini, faţă şi picioare, cauzaţi de alte tulpini ale HPV decât cele împotriva cărora este făcut vaccinul.
- Vaccinul nu implică renunţarea la metodele de screening a cancerului de col uterin.
- Sunt necesare chiar şi după vaccinare precauţii legate de expunerea la HPV, deci nu este corect să spunem vaccinul este împotriva HPV, ci doar împotriva câtorva tulpini.
- Perioada estimată a eficacităţii este de aproximativ 5 ani. Deci dacă se face la vârsta de 10-12 ani, înseamnă că la vârsta de 15-17 ani, tocmai când fetele îşi încep activitatea sexuală, vaccinul îşi pierde eficienţa şi nu mai sunt protejate.
- Vaccinul a fost testat pe femei mature, nu pe fetiţe de 10-12 ani. >>

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sah
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sah
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
danydanuza (acum 14 ani)

...tyara...inainte de a posta asemenea articole cauta cateva articole cu femei suferinde de acest virus,vorbeste cu femei ca mine care au trecut sau trec prin asa ceva,intreaba-le cate vaccinuri si-ar face numai sa nu ami auda cuvantul..CANCER...intreaba-ma p mine...iti duresc sa nu treci niciodata prin ceea ce trec eu...sanatate multa

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de danydanuza
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de danydanuza
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
andreea (acum 14 ani)

eu am avut acest virus hpv si mi s-a recomandat sa fac vaccinul pt a nu se extinde in corp si nu l-am facut...prin tratament dupa 1 an testul hpv mi-a iesit negativ!!nu e un virus mortal nu va mai speriati...daca e tratat inca din faza incipienta se rezolva!:)

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anqa (acum 14 ani)

Poate suna ciudat dar sunt pentru vaccinuri.Orice tip de vaccin care reuseste sa te salveze de la o boala grava cred ca merita.Daca unii dintre noi nu sunt de acord cu vaccinul cred ca ar trebui sa-si pastreze parerea pt ei si sa nu influenteze persoane carora aceste produse le-ar putea salva viata.Sunt multe persoane usor influentabile care iau de bun ce se scrie aici..Cantitatea de substante toxice continuta de astfel de vaccinuri este extrem de mica.Marea majoritate a medicilor ,cei mai indreptatiti sa isi dea cu parerea il recomanda.Am vazut femei tinere murind din cauza cancerului de col uterin..imaginati-va ce era in mintea lor in acele momente..cred ca si-ar fi facut 200 de vaccinuri nu unul..

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de anqa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de anqa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
danydanuza (acum 14 ani)

de acord cu tine ...anqa...si eu ma lupt cu acest virus iar daca as fi din nou sanatoasa ...as face vaccinul daca medicul mi l-ar recomanda...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de danydanuza
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de danydanuza
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
tyara (acum 14 ani)

Daca "noi" trebuie sa ne pastram parerile si sa nu influentam asa sa faceti si "voi". Din cate stiu e o tara democrata Romania. Sunt de parere ca trebuie sa luam o decizie in cunostiinta de cauza si sa cunoastem ambele fete ale realitatii. Citatele de mai sus sunt din constatari ale unor medici, oameni de stiinta, biologi etc.
Gardasilul si Silgardul nu au fost suficient testate, au iesit pe piata cu 2-3 ani inainte de expirarea termenului de "proba" din motive financiare.
Sunt multi medici care nu-l recomanda ...cu aia ce-i faci? Sau cu fetele care au murit de la vaccin, au ramas paralizate sau cu alte probleme?!
S-au grabit sa-l scoata pe piata. Au foarte multe necunoscute si totusi il promoveaza.

Si eu sunt pro vaccinuri (cele corect aprobate), caci mi le-am facut pe toate cele obligatorii.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ade (acum 14 ani)

CEVA intrigi despre vaccinul H1N1...??

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dorina (acum 14 ani)

tyara de ce nu dai si citate cu recomandarile medicilor care sunt pt vaccinari,citate din cei care recomanda aceste vaccinuri??oare nu exista?fetele care au murit dupa vaccin aveau si alte afectiuni..ce s-ar fi intamplat daca stiinta se limita la cele cateva accidente intamplate DE FIECARE DATA dupa un vaccin??ai vazut cum arata o femeie care are cancer de col uterin??disperarea ce o incearca stiind ca lasa in urma copiii traumatizati de eveniment?te-ai gandit ca prin ce postezi tu poti influenta femei nehotarate care mai tarziu vor avea de suferit?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anonim (acum 14 ani)

Fac parte dintre acele femei...........ce stiu acesti copii, care cred in tot ce vine din afara? Mai rau este ca se incapataneaza sa pop**arizeze aceste aberatii .Fereasca D-zeu sa fie in aceasta situatie, sau sa aiba pe cineva drag.......si-ar schimba parerea.......Dar poti s-o opresti pe " tyara " ? Nuuuu !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
danydanuza (acum 14 ani)

de acord cu tine,sa nu treaca nimeni prin ce trece pshic o femeie care acest virus,si face nenumarate biopsii si analize...eu sant una dintre ele...sigur tyara nu stie ce e suferinta...dar din suflet eu i transmit ..multa sanatate...

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de danydanuza
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de danydanuza
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
tyara (acum 14 ani)

articolele nu sunt scrise de mine ci de specialisti. dupa cum am mai spus, este un post informativ. fiecare face cum crede ca este mai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Dorina (acum 14 ani)

Articolele nu sunt scrise de tine dar le postezi sub numele tau...lasa femeile sa fie informate de oameni care chiar stiu ce spun..sa ia sfaturi de la cele care au avut de suferit..anonim..sper din suflet ca esti bine acum..:(

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
danydanuza (acum 14 ani)

,,,eu am avut si inca nu sant sigura daca am scapat de HPV ...AS FACE...ORICE VACCIN DACA AS STI CA ARE EFECT,binenteles ca exitsa si efecte secundare,eu stiu prin ce am trecut si inca trec ,iar p cele ca si ...tyara,,,le.as ruga sa nu generalizeze,eu vorbesc in cunostinta de cauza si daca as sti ca vaccinul ar avea ceva efect si in cazul meu l-as face desi am 37 de ani.sanatate multa va doresc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de danydanuza
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de danydanuza
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Daniela (acum 2 luni)

BUNA,AI SCAPAT DE HPV?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Daniela
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Daniela
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mihaela (acum 11 ani)

Ma bucur foarte mult ca a fost postat un astfel de articol, mai ales pentru faptul ca sunt persoane care, din diferite motive, nu sunt sau nu au fost foarte bine informate...si in ceea ce priveste vaccinurile-la ora actuala- nu cred ca poti sa te mai increzi foarte mult. Nu sunt in domeniu, dar in cu privire la virusul HPV am o prietena care a avut experienta nu prea fericita cam in perioada in care incepuse sa se vehiculeze importanta vaccinarii contra HPV. Este vb despre o pers care suferea de depresie si la acel moment era sub tratament cu antidepresive... iar dupa efectuarea vaccinului, toate cele 3 doze, i s-a facut rau, au urmat luni de convalescenta, slabiciune, confuzie, etc...
Deci trebuie avuta Foarte foarte mare grija... ca, Doamne fereste! te feresti de una si dai de alta... ma bucur foarte mult pt ca exista astfel de persoane care avertizeaza pop**atia in privinta riscurilor care, din pacate, sunt la tot pasul (vaccinuri, alimentatie, cosmetice, etc)...tb avuta mare grija si evitate manip**area in masa si dezinformarea, dezinteresul fata de problemele reale care implica sanatatea.

Felicitari inca o data pt articol!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
anka (acum 10 ani)

mi-am vaccinat fetita in 2010, la 3 saptamani dupa ultima doza a inceput calvarul .Dureri de spate, amortirea unui picior pana la paralizie.medicii mi-au suspectat-o de scleroza multipla pana sa le spun de vaccin.Diagnosticul a fost''''encefalopoliradiculonevrita postvaccinal''''''''adica i-a fost afectat sistemul neuromotor periferic.Medicii de la Institutul National de Neurologie au comfirmat ca fetita mea era al 11-lea caz din tara cu reactii adverse grave la acest vaccin dar nu au fost mediatizate pt.ca s-a considerat a fi un procent f.mic pt. a-l trece pe lista reactiilor adverse.trei luni de am crezut ca innebunesc pana am vazut-o din nou pe picioare

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.