Clickmed
programare rapida la medic

Sarcina si... Toxoplasma; riscuri si tratamente

Sarcina Prvenire toxoplasmoza
Intrebare postata de daniela657154695 cu 14 ani in urma

Buna seara tuturor,

ma adresez doamnelor de pe forum care, poate, au intimpinat aceeasi problema : in urma unor analize facute, din dorinta de a avea un copil, mi s-a spus ca unul dintre rezultate, anume TOXOPLASMA - este pozitiv, ceea ce ar putea avea repercursiuni negative in eventualitatea unei sarcini - poate provoca avort spontan sau malformatii fatului.

daca v-ati confruntat cu aceeasi problema, VA ROG, unde v-ati adresat, carei specialitati medicale si ce tratament ati urmat ? este de lunga durata tratamentul ??? se poate face si intr-o clinica din provincie ??

Va multumesc mult, tuturor, si va doresc o seara buna !

dana

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Sarcina si... Toxoplasma; riscuri si tratamente"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (10)

Adrienne (acum 14 ani)

Cred ca medicul de familie este cel care te poate indruma. Toxoplasma se poate trata cu medicamente plus o imunoterapie cu Interferon-gamma si Interleukina 12. Bine ca nu esti insarcinata ! Urmeaza tratamentul,repeta analiza,apoi daca este negativ rezultatul ,te poti gandi la un bebe. In caz ca ai o pisica renunta urgent la ea. Nu cred ca tratamentul se face intr-o clinica speciala.........vei vedea ce recomanda medicul de familie. Multa sanatate !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adrienne
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adrienne
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Mariana118119 (acum 14 ani)

Nu te impacienta daca nu esti insarcinata in acest moment.
Care analiza este pozitiva: IgG sau IgM? Este foarte important sa stii care dintre ele este pozitiva.
Daca este vorba de IgG poti sta linistita: inseamna ca ai avut aceasta infectie in trecut si ai imunitate, deci nu vei mai face infectia chiar daca intri in contact cu parazitul. E si ca si la bolile copilariei (rujeola, varicela etc.) - le faci o singura data.
Daca este vorba de IgM inseamna ca ai in prezent infectia sau ai avut-o recent si esti in perioada in care trebuie sa scada IgM si sa creasca IgG. In acest caz evita sa ramai insarcinata acum si consulta un specialist parazitolog sau infectionist, care iti poate spune cel mai bine daca ai sau nu nevoie de tratament. Dar de regula, la persoanele cu un sistem imunitar bun, infectia nu determina nici un simptom sau doar simptome usoare (care le poti confunda cu o viroza) si se vindeca fara tratament. Apoi va trebui sa repeti analizele (IgG si IgM anti-toxoplasma gondi) si cand IgG este pozitiv si IgM negativ poti ramane insarcinata fara teama.
Si daca ai imunitate poti pastra si pisica daca o ai, desigur sub rezerva vaccinarilor si controalelor la zi la veterinar (valabil si pentru alte animale - pot transmite numeroase alte infectii) si sa nu te ocupi tu de curatarea excremenelor (urina, scaun) acesteia. Si eu am avut pisica in timpul sarcinii (ac***a IgG pozitiv totusi) si nu au fost probleme: cu putina atentie si responsabilitate animalul preferat nu ne face probleme, sunt multe alte pericole de care nu suntem constienti.
Oricum, daca ramai insarcinata medicul tau ginecolog te va pune sa repeti analizele (de regula se testeaza toate gravidele la inceputul sarcinii).
Toxoplasmoza este periculoasa doar daca o contactezi in timpul sarcinii. Si se poate contacta din excrementele de pisica si alimente contaminate.

Informativ, pentru alte femei care sunt pe cale sau doresc sa fi mamici, daca atat IgM cat si IgG sunt negative, inseamna ca nu aveti nici infectie dar nici imunitate impotriva ei. Pe parcursul sarcinii va trebui sa repetati de cateva ori aceste analize si sa evitati pisicile (o duceti in alta parte pentru 9 luni daca o aveti) si evitati mesele in oras sau fructele si legumele pe care nu le-ati spalat dvs. Infectia contactata in primul trimestru de sarcina produce malformatii la fat iar in a doua parte a sarcinii produce infectia fatului (mai putin malformatii).
Si voi face o afirmatie care poate n-ar trebui sa o fac, dar este cat se poate de reala, din pacate: sunt unii medici de familie (nu toti!) care se isterizeaza cand vad un IgG pozitiv pentru toxoplasma si se reped sa recomande avortul sau sar cu tratamente. Ca si gravida nu luati nici un tratament inainte sa intrebati si un ginecolog.
Si doar ca o curiozitate, fara a va sfatui sa va bazati pe ea desi am vazut cu ochii mei un caz concret (persoana care a luat o pisica imediat ce s-a nascut si a tinut-o numai in casa timp de 10 ani avea IgG si IgM negative, in conditiile in care o pupacea pe bot toata ziua si dormea cu ea si manca, cu ea pe masa... si culmea nici veterinar n-a cunoscut): "Pisicile care nu parasesc niciodata locuinta (si nu intalnesc alte pisici care au fost pe afara!) si nu prind soareci nu pot fi infectate cu Toxoplasma gondii". Daca vreti sa stiti mai multe:[url=//sfatulmedicului.ro/Afectiuni-asociate-sarcinii/toxoplasmoza-in-timpul-sarcinii_1055]Toxoplasmoza in timpul sarcinii[/url]

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Mariana118119
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Mariana118119
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
daniela657154695 (acum 14 ani)

Va multumesc mult pentru raspunsuri si sfaturi, dar si pentru incurajari :)
In timp ce citeam raspunsurile, cautam de zor rezultatele analizelor : am
IgG=pozitiv (>2250) si IgM=negativ (0.286), asa ca ...am prins mare curaj :)

Astazi am incercat sa ajung la medicul meu de familie, nu era la cabinet, ci plecata din localitate, dar din discutia telefonica pe care am avut-o cu dna dr - mi-a spus sa nu intru in panica, ca nu e o problema majora ...se trateaza cu .. si o sa merg la cabinet la sf saptaminii.

Va multumesc si va doresc o seara buna !
si .. oricund credeti ca ar mai fi ceva de adaugat, astept...orice sfat imi prinde bine !

o seara buna tuturor !
dana

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de daniela657154695
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de daniela657154695
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
savannah41 (acum 14 ani)

am o prietena buna care a avut toxoplasmoza si a facut o fetita minunata care intre timp are 8 ani si nu are absolut nici o problema.doar sa faci tratamentul inainte este esential.mult noroc si sanatate.pisicile din pacate sunt pacatoase la asta.ele sunt in cea mai mare parte de vina,chiar daca nu in totalitate.bafta!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de savannah41
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de savannah41
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alecss (acum 13 ani)

buna ziua,
topicul acesta este mai vechi dar am si eu o intrebare si sper sa primesc un raspuns
toxoplazmoza se transmite si de la caini sau doar de la pisici, sau daca un caine intra in contact cu o pisica purtatoare, o poate transmite cainele mai departe la om ?

va multumesc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alecss
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alecss
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Sheila (acum 13 ani)

O pisica infectata poate elimina pana la cateva milioane de paraziti zilnic (oochisti), pentru o perioada de 7-10 zile. In cazul in care parazitul nu este ingerat de o noua gazda, acesta poate ramane infectios pentru un interval de aproximativ 18 luni, daca este ingropat in pamant sau nisip.

In toata aceasta perioada de latenta, parazitul poate contamina sursele de apa, fructele, legumele, unele animale si chiar omul.

Riscul de toxoplazmoza poate creste cand:
- se consuma carne insuficient preparata termic sau orice alta mancare care a ajuns in contact cu carnea cruda; orice tip de carne poate fi infectata
- se consuma fructe, legume sau apa contaminata
- se consuma mancare cu mainile nespalate sau cu ustensile ce au fost in contact cu carnea cruda
- se curata cutia cu nisip a pisicii fara ca mainile sa fie spalate ulterior sau daca se respira praf provenind de la nisipiul din cutia pisicii
- se executa activitati ca gradinaritul si agricultura, fara ca apoi mainile sa fie spalate; parazitul poate supravietui in sol luni intregi.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Sheila
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Sheila
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
alecss (acum 13 ani)

multumesc pentru raspuns
din cate am inteles nu se transmite boala direct de la caine la om
am pus aceasta intrebare fiindca avem in casa un caine (pechinez) si recent am avut un caz de toxoplazmoza in familie

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de alecss
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de alecss
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Maria (acum 13 ani)

Şi eu am avut toxoplasmoza, se poate trata la o clinică de infectioase , eu m-am tratat la clinica II de boli infectioase Tg.Mureş la dr.Fazakas , ş i am avut pe urmă o fetiţă perfect sănătoasă .Sigur şi tu poti fi tratată !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Carmen (acum 9 ani)

La începutul sarcinii am aflat că am IgM si IgG, ambele pozitive. Ginecoloaga m-a trimis la doctorita de la infecţioase care mi- a spus întrerupere de sarcină. Nu am putut accepta si am mai căutat pe net si am contactat si alţi medici. Am făcut un test de sânge, care se numeşte test de aviditate si acesta a indicat cand s-a produs infectarea. Acest test nu se face în orice oraş, dar în Bucureşti, Timişoara, Cluj sigur se poate face. Dacă infectarea s-a produs cu cel puţin 2 luni înainte să rămâi gravidă, totul e ok, se consideră că deja aveai imunitate în momentul concepţiei si nu nevoie de întrerupere si nici de tratament. La mine a ieşit infectie veche de 5 luni, deci 4 luni când am rămas gravidă. Copilul are acum aproape 2 ani si e bine, sănătos. Primii doctori cu care am vorbit si mi-au propus întrerupere sunt din Sibiu, iar ceilalţi care m-au încurajat să păstrez sarcina sunt doctori români care lucrează în Franţa. De altfel multe informaţii despre toxoplasmoza am găsit în limba franceză pe net. Francezii sunt bine puşi la punct la acest capitol deoarece la ei sunt mult mai multe cazuri. Multă baftă!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
irina (acum 8 ani)

da eu am intrerupt o sarcina din cauza toxoplasmozei ,treb sa faci un tratament, cumparat din farmacie, cu rovamicina,sunt destul de scumpe dar merita,eu am repetat tratamentul,o data la an vreo 2 ani,dar acum multumesc lui DUMNEZEU,am un copil sanatos.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Intrebari similare

Buna ziua, Am 29 ani si sunt mamica de 2 ani. Problema este urmatoarea: am ramas cu un numar foarte mare de kilograme in plus. Mai exact, in timpul sarcinii am ajut 100 kg la 164 cm, iar acum,...

Intrebare postata acum 14 ani in Obezitatea.

am cumparat 2 teste de sarcina...p baza de urina,iar in plic unde era betzisorul era si o pungulita cu cva pilule..sau nush ce erau sigur..(erau niste bobite ca la papuci,can ii cumperi noi si ai...

Intrebare postata acum 14 ani in Sarcina.

buna.. am si eu o intrebare...testele de sarcina sunt sigure??..adik ele pot da un raspuns sigur..sau mai sunt si exceptii???..eu am facut 2 teste si au avut acelasi rezultat adik negativ..sper sa...

Intrebare postata acum 14 ani in Boli genitale feminine.

buna ziua,am si eu o intrebare, mi a intarziat ciclu 3 zile si am efectuat 3 teste de sarcina. a doua linie (cea care ar trebui sa mi arate daca sunt sau nu insarcinata) nu se coloreaza dar dupa 3...

Intrebare postata acum 14 ani in Sarcina.

Buna Nu cred ca este cazul sa-ti faci atatea probleme doar daca nu ai motive de ingrijorare intemeiate.Asteapta 10 zile si daca in aceasta perioada nu-ti vine poti face si un test de sarcina, dar...

Intrebare postata acum 14 ani in Contraceptie.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.