Clickmed
programare rapida la medic

Alaptarea

Nou nascutul
Intrebare postata de laryssa cu 16 ani in urma

Sunt mamica de 26 de zile,am o fetita care a avut 3.200 kg. la nastere,doarme cite 3 sau ziua uneori chiar 4 ore,la trezire maninca lapte de la sin dar uneori ii dau si ce am muls in timpul ce a dormit ea,adica in jur de 80-100ml,poate fi o problema?adica sa manince prea mult fiindca nu are scaun de 2 zile si imi fac griji daca nu de aici e problema.In shimb are gaze foarte des si sunt si dureroase.Multumesc.

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Alaptarea"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

Adriana18388917 (acum 16 ani)

mergi la pediatru!-asta zic din cauza ca gazele sunt dureroase.Daca igiena sanului (a mainilor tale, a hainelor tale)inainte de alaptare nu este stricta s-ar putea sa para pb. la copil (de ex. infectii gastrointestinale si va fi urat tare de tot :copilul va fi perfuzat,va primi antibiotic prin branula si multe altele=spitalizarea ta cu copilul).Vrei sa iti asumi riscul asta pt suferinta copilului tau?Nu cred.
In privinta scaunuli rar -la 2 zile-te rog fii atenta la ceea ce mananci tu pt ca totul trece la copilul tau.Evita rosiile,castravetii,capsunile(ii produc colici copilului,iar banana,cascavalul constipa si pe copil).Mai sunt cateva alimente ce ar trebui sa le mananci rar atat timp cat alaptezi.-intreba medicul de familie:are obligatia sa iti spuna .
Multa sanatate tie si copilului tau si sa dea Domnul sa te bucuri din plin de el!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Adriana18388917
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Adriana18388917
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Florian Alex (acum 16 ani)

In primul rand, ai noroc ca fetita nu refuza sanul dupa biberonul cu laptele muls (biberonul poate reprezenta un risc in timp, daca il alternezi cu sanul). Pe de alta parte, daca fetita mananca si laptele muls, probabil ca nu se satura din masa pe care o are la san. Este important sa o cantaresti sa stii daca ia constant in greutate, astfel iti poti da seama daca are sau nu nevoie de supliment fata de suptul obisnuit. Tot important este ca laptele muls de la san sa fie pastrat in conditii optime, in caz contrar acest lucru poate duce la complicatii. Uneori copii sunt constipati si scaunul intarzie si cateva zile, dar e important si aspectul scaunului de pana acum si manifestarile care insotesc intarzierea scaunului. Si sfatul meu este sa chemi pediatrul acasa sau sa te duci chiar tu direct la medic. Multa sanatate si sa ne spui cum s-a rezolvat problema.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Florian Alex
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Florian Alex
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Feri1 (acum 16 ani)

si eu am un baietel de 5 luni si de la 2 luni a inceput sa aiba scaune foarte rare la 2-3 chiar si 5 zile,dar avea in schimb gaze;am incercat la sfatul medicului cu Debridat,Lactuloza,un pic de miere in ceai dar fara rezultat;de o sapt. am inceput cu sucurile si e la fel;poate fetita are si colici de are dureri,incearca cu Debridat(e si pt. colici si si pt. reglarea tranzitului intestinal);dupa 3 luni ar trebui sa scapati de colici si scaunele se vor normaliza probabil dupa ce veti incepe diversificarea;eu ii dau acum si suc de potocale ca mi s-a spus ca inmoaie scaunele sa vedem;multa sanatate va doresc

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Feri1
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Feri1
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
simona312112347 (acum 15 ani)

Da, sucul de portocale ar trebui sa fie foarte bun pentru constipatie. Poti incerca si lass baby de la erbavita sau putina para in masa de fructe. Banuiesc ca, acum deja mancati diversificat (si legume si branzica, etc.). Ati reusit sa scapati de constipatie...?

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de simona312112347
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de simona312112347
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Meda-Maria (acum 15 ani)

Nu stiu de ce ti-a recomandat miere e inconstient dr tau, e alergena si oricum nu se da decat de la 1 an. eu am un baietel de 6 luni jum si asa a patit si el dar nu m-am avantat in medicamente, i-am dat doar supozitoare cand trecea a 3 zi fara caca. Daca il face normal nu se intampla nimic daca face la 2-3 zile, doar tare daca-l face nu e normal. Acum de cand am inceput diversificarea i-am dat piersici pe fiecare zi si face caca normal pe fiecare zi. Inainte o saptamana l-am tinut pe supozitoare cu glicerina si si-a revenit facea normal la 2 zile, asa are el digestia mai greoaie. I-am mai dat ceai de musetel neindulcit si i-a prins bine. Sucul de portocale il baloneaza.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Meda-Maria
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Meda-Maria
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Intrebari similare

buna ziua...acum 2 zie mi s-a sfaramat o masea de minte...as vrea sa scap at mai curand de ea,dar problema e ca alaptez....pot sa intrerup alaptatul numai in ziua in care se face extractia,sau sunt...

Intrebare postata acum 15 ani in Caria dentara.

Tocmai mi-am intarcat bebelusul. Au trecut cam 10 zile de cand a supt ultima oara si am observat o formatiune dureroasa si tare aproximativ sub mamelonul stang. Am mai simtit-o si cand alaptam (era...

Intrebare postata acum 15 ani in Afectiuni ale sanilor.

As dori sa stiu daca compozitia laptelui este influentata de regimul de slabire al mamei? 2)la cate luni a sugarului alaptat la san se diversifica alimentatia?

Intrebare postata acum 15 ani in Nutritia copiilor.

eu de 1 luna nu mai alaptez copilul are 2 ani si 3 luni eu iau anticonceptionale logest daca nu mai alaptes trebuie sa schimb anticonceptionale va multumesc

Intrebare postata acum 16 ani in Sarcina.

Buna!Am 26 de ani si am devenit mamica acum 4 luni. De la varsta de 17 ani am probleme cu alergiile: am fost diagnosticata cu rinita alergico-inflamatorie. In sezonul rece obisnuiesc sa am probleme...

Intrebare postata acum 16 ani in Sarcina.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.