Clickmed
programare rapida la medic

Fosfatoza alcalina ALP-ABX PENTRA

Investigatii
Intrebare postata de dan16396184 cu 15 ani in urma

Mama mea a facut un set de analize la care a iesit printre altele ca are fosfatoza alcalina ALP-ABX PENTRA (123-normal[35-104]),glucoza serica-123(normal 74-106)
HGB 10,9(normal 12,2-18,1)
HCT 35,2 (normal 37,7-53,7)
Cellydyn(volum mediu eritrocitar)70600(normal 80000-97000)
MHC 21,8 (normal 27-31,2).
De 2 ani a fost supusa unei operatii pe creier si imi este tot timpul frica sa nu recidiveze.
Rog ca cei care au mai intalnit asemenea cazuri sa imi dea un raspuns!

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Fosfatoza alcalina ALP-ABX PENTRA"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului (acum o zi)

Buna ziua,

Analizele mamei tale arata rezultate crescute pentru fosfatoza alcalina si glucoza serica, ceea ce indica posibile probleme legate de ficat, os, intestin sau rinichi. De asemenea, valorile scazute pentru HGB, HCT si volumul mediu eritrocitar sugereaza o posibila anemie. MHC (masa hemoglobinica corpusculara) scazut poate fi, de asemenea, un indicator de anemie.

In ceea ce priveste operatia pe creier, este foarte important sa continuati cu monitorizarea regulata si sa discutati orice ingrijorari cu medicul. Nu poti interpreta aceste rezultate doar prin prisma operatiei pe creier, deoarece aceste teste vizeaza alte parti ale corpului. Totusi, este important sa mentionezi aceasta operatie medicului tau, ca parte a istoricului medical al mamei tale.

Acestea fiind spuse, este important sa discuti aceste rezultate cu medicul tau pentru a putea avea o imagine mai clara a starii de sanatate a mamei tale. Analizele de sange pot arata anumite anomalii, dar numai un medic poate interpreta aceste rezultate in contextul starii generale de sanatate a pacientului.

Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.

Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/endocrinologie sau https://www.clickmed.ro/medic/hematologie

Articol de interes:
https://sfatulmedicului.ro/Anemiile/tipuri-de-anemii-cauze-si-simptome-iata-cat-de-periculoase-pot-fi_15605

daca doriti o interpretare orientativa a acestor valori, accesati sectiunea Interpretare analize: https://sfatulmedicului.ro/interpretor-analize

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de SfatulMedicului
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de SfatulMedicului
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.