Clickmed
programare rapida la medic

Nichelul sau metalul pot da alergii?!

Alergii
Intrebare postata de Ionela46119882 cu 15 ani in urma

Desi ma confrunt de cativa ani buni cu "alergia"asta e destul de ciudat pt mine faptul ca aceste 2 metale (sau ce-or fi)nichelul sau metalul pot da alergii corpului meu !Adica:in afara de aur si argint garantat eu nu ma pot "impopotona " cu nimic , organismul meu reactioneaza ciudat la punerea bijuteriilor sau accesoriilor direct pe piele .Am observat ca si in combinatie cu caldura ma trezesc cu besici chiar si cu mancarimi (care dureaza , nu ft mult doar pana imi provoaca rana )exact in locul unde am pus un accesoriu de acest gen!Am multe , unele primite cadou altele cumparate de drag, stiind ca poate nu le pot purta si mi-e ciuda ca nu le pot purta.La fel patesc si cu ceasurile de mana si bratarile sau curelele de pantaloni cu catarama de metal pe care le port vara si imi ajung direct pe piele ,de cercei nici nu mai vorbim ! Tin sa spun ca-mi plac accesoriile mai ales ceasurile ! De cate ori merg sa cumpar asa ceva cer "fara nichel"pt ca asa mi-a spus mie odata un medic ca nu-mi fac bine!Imi poate spune si mie cineva de ce se intampla asta si cum sau cand pot scapa ? Se mai confrunta cineva cu asa ceva ? Imi puteti da un sfat ? Va multumesc mult . Ingrijiti-va tot timpul !

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Nichelul sau metalul pot da alergii?!"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (5)

andrei178 (acum 15 ani)

Alergiile pot aparea de la cele mai ciudate substante, deci implicit la ce spui tu. Si eu patesc la fel, orice nu este din aur sau argint imi da senzatii ciudate, nu chiar asa cum spui tu, dar clar nu le pot tine pe piele prea mult. Stii cum fac? Macar sa port ceva cateva ore daca chiar vreau? Le-am dat pe partea interioara cu lac transparent de unghii. Asa nu mai intra direct in contact cu epiderma. Acu` sa vezi daca nu ai reactie si la asta:)). Incearca, dar daca vezi ca tot ai senzatii ciudate, renunta. Asta e, esti nobila, ti se potrivesc doar cele nobile:)). Sanatate deplina!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de andrei178
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de andrei178
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Ionela46119882 (acum 15 ani)

Iti multumesc pt sfatul tau si implicit pt raspunsul concret,sa stii ca"faza" cu oja transparenta am practicat-o si eu ,dar m-am lasat de la un timp pagubasa,poate ca am sa incep sa o aplic ca altfel nu pot ! Ma gandesc de multe ori ca cica tata i-ar fi zis la mama intr-un moment al vietii(nu mai retin daca atunci era gravida cu mine ) ca lui nu-i plac tinichelele daca nu e ceva veritabil,aur sau argint si i-ar fi "interzis " sa mai poarte altceva in afara de metale pretioase ! Nu cred ca asa ceva se poate transmite,nu ?
Oricum multumesc pt timpul acordat,la fel iti doresc si eu , ingrijeste-te tot timpul !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Ionela46119882
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Ionela46119882
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
simona166117244 (acum 15 ani)

Buna Laura82,
Una dintre cele mai intalnite alergii este cea la metale, iar metalele care provoaca de obicei alergii sunt nichelul, cromul si cobaltul. Din pacate nu exista remedii pt a tine sub control aceste alergii.
Pot sa-ti spun ca si eu fac alergii la metale , inclusiv la argint. Nu pot purta decat bijuterii din aur , lemn sau plastic.
Asa ca solutia a fost sa nu mai port decat bijuteriile "care imi fac bine".
Sfatul meu: poarta doar bijuterii din materialele care nu-ti provoaca alergii. Nu exista remediu, din pacate...
Numai bine!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de simona166117244
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de simona166117244
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
monica (acum 9 ani)

daca aveti bijuterii sau nasturi de nichel si nu vreti sa renuntati la ele, dati-le cu un strat transparent de lac de unghii. eu am incercat si nu am mai avut probleme.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Cristea Roxana (acum 8 ani)

Si eu am descoperit aceasta alergie la nichel ,care tin sa precizez e destul de sacaitoare....bijuterii ca bijuterii...la fel port doar aur si argint dar...dar sunt si produse alimentare care contin nichel si cea mai draga mie ciocolata....🍫......ne are remediu din pacate dar cu produse cosmetice potrivite se poate tine in frau

Notificarile raspunsului dezactivate
Seteaza notificarile pe email
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de
×
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.