Clickmed
programare rapida la medic

Cezariana?

Sarcina Cezariana
Intrebare postata de Bogdan2292094 cu 16 ani in urma

ESte vorba de sarcina in sapt 36 ,tensiune de 150 cu 95,parerea medicului-cezariana ,placenta imbatranita,alte parerii va rugam,nu ar fi mai bine tratata tensiune si evitata cezariana?

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Cezariana?"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (3)

Pop33 (acum 16 ani)

Cand am fost insarcinata, aveam edeme mari si medicul mi-a spus sa fac des sumarul de urina, pt. a vedea daca apare albumina in sange si sa urmaresc zilnic tensiunea, iar in caz ca ajunge la 140 cu 90, sa-l anunt imediat, fiindca s-ar putea sa fie nevoie sa scoata copilul mai devreme. Din fericire nu a fost cazul, am reusit sa tin sub control tensiunea cu repaos aproape complet si cu o alimentatie complet fara sare inca din luna a sasea, am cautat inclusiv paine fara sare, astfel am ajuns cu bine la termen si am nascut prin cezariana un copilas sanatos. Dar daca tensiunea imi trecea de 140 si medicul mi-ar fi recomandat nasterea prematura, n-as fi stat pe ganduri.
Din cate stiu eu, tensiunea arteriala crescuta in sarcina, dauneaza f. mult si este periculoasa atat pt. mama cat si pt. fat. Puteti cauta putin pe net termenii de preeclampsie si de eclampsie si veti vedea ca nu e de gluma, se poate ajunge repede pt. mama la convulsii, coma, chiar deces, iar la copil se poate ajunge la suferinta fetala sau chiar deces, inainte, in timpul sau dupa nastere.
Sigur ca nu e de dorit o nastere prematura si ca e bine cand copilul e cat mai aproape de termen. Dar cu o conditie, si anume ca acolo, in burtica, copilului sa-i fie bine. Ori tensiunea crescuta se manifesta si asupra vaselor din placenta, care nu mai pot hrani si oxigena bine copilul, acest lucru putand avea consecinte ireversibile. In plus, daca placenta este imbatranita, fie ca e din cauza tensiunii sau din alte cauze, inseamna ca nu-si mai face bine treaba de oxigenare si hranire a copilui, iar acest lucru nu cred ca mai poate fi corectat, cel mult poate sa evolueze imbatranirea ei si mai tare.
Legat de tratamentul hipertensiunii, din ce am studiat eu cand am fost in acest pericol, nu e acelasi lucru ca la o hipertensiune obisnuita, unde arsenalul de tratament este f. abundent, in sarcina nu e deloc simplu, cauzele acestei hipertensiuni inca nu sunt f. clare, iar orice medicament poate afecta copilul, asa ca unii recomanda ceva medicamente, f. putine, si cu precautii, dar altii sunt total impotriva si sutin ca daca nu se rezolva cu odihna si regim hiposodat (fara sare), singura solutie e scoaterea urgenta a copilului.
Sfatul meu este sa aveti incredere si sa ascultati sfatul medicului, singurul care poate evalua corect situatia. Eventual puteti cere si o a doua opinie, dar f. repede, nu cred ca e cazul sa tergiversati nici un pic.
In ziua de azi, un copil prematur la 36 saptamani, n-ar trebui sa puna probleme cu o buna asistenta din partea neonatologilor, iar in privinta cezarienei chiar nu cred ca aceasta este o ingrijorare intemeiata. Unele mame isi doresc f. mult o nastere naturala, dar ca una care am trecut prin experienta unei cezariene sustin ca este foarte in regula din toate punctele de vedere, durerea de dupa operatie trece si dupa un timp devine amintire, legatura si dragostea fata de copil este nemarginita indiferent de modul de nastere, iar pt. copil, aceasta este modalitatea de nastere considerata ca ac***a cel mai mic risc. Vezi si faptul ca e regula cezariana la sarcinile obtinute in vitro, deoarece, medicii asa se exprima, " sunt copii f. pretiosi", si nu-si pot permite sa riste o nastere naturala, unde pot aparea mult mai multe complicatii pt. copil. Parerea mea e ca absolut toti copiii sunt pretiosi, asa ca eu, gandidu-ma la copil, am fost f. fericita ca am facut cezariana.
Va urez nastere usoara si un copilas sanatos!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Pop33
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Pop33
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Florian Alex (acum 16 ani)

Doamna de mai sus, a dat un raspuns foarte bun si foarte realist. Intr-adevar, in cazul unei placente de gradul 4 si a unei tensiuni constante de peste 14/9 se recomanda cezariana. Medicul care urmareste sarcina decide cat de repede. In stadiul acela al sarcinii, tratamentul nu ofera rezultate 100% rapid si eficient. Iar din saptamana 37 copilul se considera a fi nascut la termen. Vad ca a trecut ceva timp de cand ati postat acest mesaj, sper din suflet ca lucrurile au decurs bine si ca aveti/veti avea un copil sanatos. Sa ne impartasiti experienta dvs.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Florian Alex
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Florian Alex
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
iuliana (acum 13 ani)

buna ma numesc iuliana si eu sunt insarcinata in 33 de saptamani si cam pe la 29 de sap mi sa sp la medic ca am placenta inbatranita de gradul || si tensiunea 13/6 credeti ca este un risc de a naste prematur?tinand cont ca am si albumina si nu stiu ce sa fac ca imi este foarte frica nu stiu cat de mult poate sa evolueze pana la nastere pt ca are 1780g credeti ca imi puteti da si mie un raspuns sa ma mai calmati si pe mn ca nu stiu ce sa fac ca sa fie bine ca mam panicat de foarte multe ori cu gandul ca sar putea intampla ceva:((

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Intrebari similare

Buna!Sunt insarcinata in 16 saptamani si am optat pt a naste prin cezariana cu rahianestezie.Din pacate,nu am curajul sa nasc natural,si sunt si diagnosticata cu candidoza vaginala,si mi-e teama sa...

Intrebare postata acum 14 ani in Sarcina.

Am nascut acum 3 luni si am ramas cu burtica.Cand am ramas graviduta aveam 64 in talie iar acum am 73 cm..Se mai retrage sau trebuie sa ma apuc de abdomene?

Intrebare postata acum 15 ani in Sarcina.

Care este diferenta intre o cezariana cu anestezie epidurala si una cu rahianestezie?

Intrebare postata acum 15 ani in Sarcina.

buna!in luna mai,am nascut prematur prin cezariana un baietel de 2.600 gr,dar din mare nefericire a decedat la 7 zile de la nastere...acum,intrebarea mea: la cate luni pot sa raman iar insarcinata...

Intrebare postata acum 15 ani in Sarcina.

Verisoara mea tocmai a nascut prin cezariana. Dupa 3 zile de la operatie, a facut febra timp de 2 zile. ieri au chiuretat-o motivandu-i ca s-a inchis colul, si sa-l deschida. Imi suna un pic cam...

Intrebare postata acum 15 ani in Sarcina.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.