Clickmed
programare rapida la medic

Buna ziua!
De ceva timp (cam mult timp...) ma confrunt cu o problema destul de ciudata. RAGAI! Ragai foarte mult si des.
In urma cu aproximativ un an aveam niste dureri ciudate si am fost la Municipal (Bucuresti) si mi-au facut o ecografie, mi-au luat sange, mi-au pus diverse intrebari, m-au palpat si mi-au spus sa renunt la chipsuri si acid, si cand mai am dureri sa iau Colospasmin. Mi-au spus ca am colonul putin iritat si sa beau ceai de sunatoare. Dupa ceva timp cam 1 luna in care am baut ceai de sunatoare durerile au trecut. Insa a aparut alta problema... Ragaiala... am facut analize la sange de mai multe ori si mereu au iesit bine. Deasemenea la palparile mai multor medici nu am reactionat negativ. Nu am alte simtome si nu am avut alte boili inafara de oreion acum 4-5 ani si traditionalele raceli... Ma confrunt cu ceva similar aerofagiei insa nu cred sau cel putin sper ca nu mananc aiurea. Scaunele sunt normale n-am probleme si ies normal si ca timp zic eu (in medie cam odata pe zi) nu vomit, nu am febra, nu prea mai am altceva inafara de o stare p***a.
Trebuie sa specific faptul ca am renuntat de mult la acid si chipsuri insa inca mai fumez. Problema care ma deranjeaza cel mai rau este ca atunci cand ma apuca "crizele" ca sa zic asa, (de ragait) ma simt ciudat imi creaza o stare de disconfort general, ba chiar cateodata tuesc sec si respir greu. Uneori am senzatia ca ma apasa pe inima, alteori simt ceva spre urmaru stang... Aceste stari ar putea fi cauzate din cauza ca stau foarte mult timp intr-o anumita pozitie (la calculator pe scaun sau in pat)?
Carbunele medicinal ma ajuta foarte mult! Reactionez mai urat la diverse mancaruri. De exemplu la grasime sau prajeli. Nici la fructe si legume nu stau prea bine.... Castravetii, ceapa, perele, ardeiul nu le pot manca... In ultima vreme am mancat mai mult gratar de vita si orez ieri si azi am mancat niste proc mai gras iar acum ragai...
Inca ceva care mi se pare ciudat este ca uneori ma apuca ragaiala si daca ma enervez.
Ma mai gandesc ca alta cauza ar putea fi nasul? Am o sinuzita destul de nesimitita. De vreo 3 luni tot bag picaturi si trag nasul incontinu.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri! Mult succes!
O zi buna!
Thavi

Raspunde la intrebare!
Raporteaza Raporteaza intrebarea: "Ragaieli (eructatii) multe"
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez intrebarea pentru:

Spam
Categorie gresita
Abuz

Raspunsuri (97)

sever115766 (acum 15 ani)

si eu ma confrunt cu aceleasi probleme ca si tine,am fost la medic si mi s-a spus ca am probleme cu bila,aceasta fiind foarte lenesa.Acum urmez tratamentul medicamentos si nici o schimbare,nu stiu ce sa mai fac pentru ca este foarte jenant,nici nu mai indraznesc sa ies undeva sau sa vorbesc cu cineva pentru ca ma apuca crizele cand mi-e lumea mai draga.Si nu pot sa fac niciun pic de efort,m-ar interesa un tratament care sa aiba efect chiar si naturist.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de sever115766
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de sever115766
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Advertisement
Gigiraulpopicu (acum un an)

Analize elicobacteri pyloris din scaun si singe ,va da tratament antibiotic doua antib.sa nu luati un singur antib.ca nu va trece.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Gigiraulpopicu
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Gigiraulpopicu
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Zaslati albert (acum un an)


Bună ziua la fel rîgîi și io pe stomacul gol. Chiar nici nu pot să dorm îmi dereglează somnul cum pot face să-mi dispare acele probleme am și accid gastric vă rog folosesc controlog de 40 și ibutin ce ziceți un răspuns vă ro frumos

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Zaslati albert
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Zaslati albert
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
stefan46110700 (acum 15 ani)

Buna ziua!
Ma confrunt cu probleme asemanatoare cam de 9 luni. Am facut investigatii si am luat tratamente multiple, dar fara nici un rezultat.Nu s-a stabilit un diagnostic exact. Am un colecist lenes care acumuleaza namol, se pare ca o hiperaciditate gastrica si poate colon iritabil. Mai nou fac investigatii la endocrinolog. Poate sa fie o problema aici care da si tulburari digestive.Sau sa accentueze intr-o anumita perioada tulburarile digestive. Oricum e foarte suparator disconfortul dat de aceste probleme. Mai ales cand se intampla noaptea.Fluxul de gaze din stomac si intestine ma scoala de 1-2 ori pe noapte si dupa ce elimin gazele pe cele doua parti(ragaieli si rectal), ma linistesc, dar de multe ori imi este afectat somnul. Colonoscopie as mai avea sa fac, dar nu mi-a recomandat-o nimeni. Si am inteles ca este neplacut. Nu tin s-o fac daca nu este absolut necesar.

Va doresc sanatate!
Poate va fi depistata cauza problemelor si ne vom vindeca.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de stefan46110700
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de stefan46110700
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
dany_grig (acum 14 ani)

Buna ziua!In urma celor citite despre suferintele dumneavoastra va prezint si eu simptomele mele. Problemele mele au inceput acum 5 ani , mi s-a declansat acea stare de a nu putea inghiti. Am facut o serie de analize : endoscopie,colonoscopie, tranzit baritat, radiografie abdominala, exudat faringian, ecografie tiroidiana(unde mi-au gasit mai multe chisturi pe ambii lobi,am facut dozarile hormonale si au iesit ok).
Am incercat o psihoterapie timp de 3 luni,in paralel cu un tratament specific bolilor digestive: motilium, omez. Timpul trecea insa simptomele nu se reduceau in ultimul timp ac***a simptome mai accentuate(ex:nu ma puteam apleca in fata ca imi venea lichidul pe git ,indiferent ca era ciorba,sucuri,apa baute recent)
Am zis sa mai incerc odata: m-am dus la Spitalul Municipal si am facut un tranzit baritat unde mi-a aparut o hernie transhiatala mica, boala de reflux gastro-esofagian.
In urma acestui rezultat doctorii mi-au spus sa stau linistit ca nu e nimic grav,nici macar tratament.
Intrind intr-o zi pe net am vazut un articol despre tratarea herniei hiatale si a boliii de reflux printr-o interventie endoscopica care se numeste esophyx.
Am mers la Spitalul Floreasca ,unde auzisem ca se opereaza cu acest sistem am luat legatura cu domnul doctor NICOLAU, care m-a trimis sa refac endoscopia si tranzitul baritat convins fiind de necesitatea operatiei. Din pacate sistemul esophyx pentru mine nu era de mare ajutor pentru ca aveam complicatii mai mari pentru a-mi fii util acest procedeu: hernie transhiatala mica,esofagita de reflux clasa a, boala de reflux gastro-esofagian,gastrita antrala eritematoasa.
Deci indicatiile clare au fost pentru operatie(esophyxul fiind destul de scump 3000 E pe care trebuie sa-i suporte cel care doreste interventia). Pe data de 6 august,anul acesta ,m-am operat . Acum am 2 luni de la operatie. Am mai facut o endoscopie dupa o luna de zile ,la control, unde s-a vazut ca esofagita s-a retras dar a aparut un ulcer gastric subcardial.
Momentan urmez tratament cu nexium si iau ceva pentru fondul psihic.(valeriana)
Ce doresc sa va intreb: mi s-a declansat ca un reflex de a ragai dupa operatie ,fac acest lucru foarte des ,am gaze la intestine dupa ce mananc ,flatulatie si un disconfort in zona intestinelor cu zgomote de bolboroseala . Se poate sa fie de la acest ulcer ? Doctorul m-a atentionat inca inainte de operatie ca acea senzatie de a nu putea sa inghit este atipica pentru suferintele mele. Si totusi care e cauza? Senzatia o am in continuare, ragai foarte mult,senzatia de blocaj la inghitit ,gaze la intestine,un discomfort abdominal . Dupa operatie (laparoscopica,fundoplicatura) pot avea aceste senzatii o perioada de timp: balonare, disfagie. Totusi au trecut 2 luni. Ma gindesc sa nu fie de natura psihica ,dar cum se depaseste aceasta si ce implica ? Poate imi puteti da un sfat. Cu scuzele de rigoare pentru aceasta compunere, va multumesc.
dan grig

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de dany_grig
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de dany_grig
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
luci_simo (acum 11 ani)

Buna, un id.de mess imi poti lasa sau un nr.de telefon ? vreau sa stau de vb cu tine !

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1512662087 (acum 6 ani)

Cum va mai simtiti - in ce stadiu va mai aflati? Ma regasesc intr-o situatie aproape similara si voiam sa-mi impartasiti din experienta dvs.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1512662087
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1512662087
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MembruMobileApp1519915076 (acum 6 ani)

Buna ziua! Va rog dacă puteți sa reveniti cu detalii desprecum va mai simțiți acum? Și eu am trecut printr o situație similară. Boala de reflux cu esofagita, dificultate la înghițire. As vrea sa știu dacă se vindeca vreodată.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de MembruMobileApp1519915076
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de MembruMobileApp1519915076
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Rares (acum 13 ani)

Buna ziua! si bunica mea ragaie dupa masa indiferent ce ar manca si nu stie ce sa faca si are acreala pe esofag

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
asaas (acum 13 ani)

sdasa

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
telu (acum 13 ani)

aceasta boala are multe cauze:alimentatia,lipsa vitamine, Ca Mg, pe sistem nervos si altele

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
MARIA (acum 13 ani)

Ma confrunt si eu cu acelesi problema insa am incercat sa ma observ pe mine si stiu ca tunci cand combini mai multe alimente la o masa si manc mai mult cantitativ totul se blocheza nu mai pot respira apare senzatia de balonare de preaplin. Eu am scos colicistul si am stetoza hepatica, daca sunt cuminte si am un regim alimnetar adecvat toate dispar ca prin farmec, problema e ca am un rezim alimentar dezordonat, manac haotic. In ceste cazuri sunte recomndate mese dese si cu o cantitate de alimente redusa. Dupa operatia de colicist mi s/a recomndat 5 mese pe zi la interval de trei ore si am facut si usore exercitii fizice si ceiuri si m/am simtit excelent. Din pacate problemele mele au reaparut pentru ca am renuntat la acel regim de viata echilibrat. Asta incerc din nou sa pun in aplicare, este destul sa fac trei zile acest regim si ma simt bine, cand renunt apar din nou problemele.
Multa sanatate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ion (acum 13 ani)

Ragaiala poate indica si o problema la sistemul nervos vegetativ sau sistemul nervos autonom, care reglează activitatea organelor interne, (viscerelor) la vertebrate. Acest sistem nervos controlează funcțiile importante vieții organismului (funcțiile vitale), ca de exemplu: activitatea cardiacă, presiunea sanguină, procesul de digestie și procesul de schimburi între organism și mediu.Aceasta problema poate fi in combinatie si cu altele, de ex. organismul este într-o stare de alarmă (frica), pupila ochiului mărită, greturi, uneori voma, lipsa poftei de mancare, amorteala a unei parti faciale, dureri de cap sau impulsuri in inima si alte organe, incapacitate de munca, slabiciuni.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ion (acum 13 ani)

trebuie consultat un medic neurolog.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Alina (acum 6 luni)

sunteti medic? cum pot lua legatura cu dvs?.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Alina
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Alina
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
doina (acum 13 ani)

Am citit si eu comentariile si pot spune ca si eu ma confrunt cu aceleasi probleme,tot ce mananc imi vine inapoi,chiar si apa pe care o beau imi vine inapoi,nu beau acidulat nu mananc mancare fast food ,incerc pe cat posibil sa mananc sanatos dar degeaba, de ragait nici nu mai vb,am aceasta problema de aproximativ 2 ani. Nu am fost la doctor de curand. Acum 2 ani mi s a facut rau la servici si dupa investigatii nu mi au gasit decat fierea obosita si un mic chist pe tiroida,am tinut regim dar degeaba. multumesc si astept un raspuns daca se poate.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
carmen (acum 13 ani)

si eu am aceeasi problema din pacate care a inceput in urma cu un an.Am facut deja 2 gastroscopii si totul pare sa fie in regula.Cred ca este de la bacteria Helicobacter Pylory sau poate fi pe din cauza sistemului nervos.Si eu am obervat ca atunci cand sunt relexata simtomele dispar( de exemplu in concediu)
Acum sunt la al doilea tratament pentru HP.
Nu cred insa ca vom primi aici raspuns sau solutii caci cei care poate s-au vindecat nu mai sunt interesati si uita ca mai sunt si altii care au nevoie de ajutor.Eu promit ca daca voi gasi vreun remediu sa mai postez.
Pana inprezent am "sapat"netul inclusiv in germana si engeza, am fost la cei mai buni medici am facut toate investigatiile posibile dar degeaba: nici o solutie.Ba mai mult pe un forum in Germania era o persoana care se confrunta cu astfel de simtome de 11 ani!!

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
2
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
ANY (acum 13 ani)

Si eu am fost f.balonata , aveam eructatii frecvente si nu mai aveam pofta de mancare .Eram balonata din cauza ca aveam giardia , de care am scapat prin tratament. Am ramas doar cu eructatii si in prezent ma tratez naturist.

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Utilizator11573920087 (acum 4 ani)

Ce luati pentru eructatii?

Raspuns marcat ca abuz
1
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Utilizator11573920087
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
catalin (acum 13 ani)

-aceeasi problema o am si eu - a debutat acum 1 an pe fondul vietii dezordonate si a alimentatiei haotice + alcool;
-analize la sange au iesit ok mai putin helicobacterul care era prezent dar nu stiu titrul iar la gastroscopie esofagita gr. 1 + gastrita gr. 1 ;
-dieta +tratament (amoxi+ celalalt nu metronidaz+ omeran) 2 sapt + inca 2 omeranul;
-dupa tratament am facut dozare de antigen hp din scaun care am inteles ca nu e relevant(negativ) + tratament naturist gastrita;
-dupa un an de zile de la debut am ramas cu un ragait cam la 1-2 ore dupa masa indiferent de ce mananc//daca consum carne apare mai tarziu cam la 3-4 oredupa masa;
-dupa numeroase documentari am observat o chestie simpla (cineva spunea mai sus de sist. nervos vegetativ dereglat -cred ca are dreptate pentru ca in cazul meu odata cu ragaitul mi-a cazut si tensiunea de la 12/7 la 10 cu 6 + extremitatile reci- unde se intampla sa-mi inghete mie mainile iarna si radeam de altii-soarta nu e lipsita de ironie) si anume combinatiile alimentare(o chestie ff faina in sensul ca cei sanatosi cu stomacul nu dau atentie si li se pare normal sa manance amestecat - carne+paine+cartofi etc.): mancand doar proteine cu vegetale// carbohidrati cu vegetale//carbohidrati cu grasimi(unii spun ca merge unii ca nu(paine+unt))//etc. nu mai ragaiam!!! dar o parte negativa in cazul meu e ca asa slabesti si am slabit frate vreo 14 kg intr-un an(10 kg in primele 4 luni de la debut);
-pe tot parcursul acesta m-a mai insotit o chestie nasoala si anume ameteala(e diferita de alcool e o senzatie ciudata )- as vrea sa cred ca e cauzata de lipsa b12 ca am inteles ca b12 se ia doar din carne, oua, ficat etc. dar ca organismul s-o foloseasca are nevoie de un factor activator din stomac (in cazul gastritei am inteles ca factorul respectiv e praf-ar fi o explicatie posibila)- in legatura cu ameteala am observat ca daca nu mananc carne(pui) sau oua sunt praf(ametit) - cineva spunea ca 100g carne = 3 oua=500g cas oaie;
-mai este o problema si anume cantitatea de mancare caci daca consum ALIMENTE corect amestecate dar in cantitate mare IMI VINE ACREALA PE GAT;/si mai este ceva eu mananc la 8.30/11.30/13.30/17.30/20.30 +/- cateva minute- masa de dinainte trebe sa fi parasit stomacul inainte sa o bagi pe urmatoarea daca nu e nasol(ragait,acreala pe gat etc.) singura problema e la carne care am inteles ca sta mai mult pentru digestie in stomac asa ca mananc mai putina rezultand dupa mine AMETEALA;
-mai e o varianta OMERAN toata viata (familia insista) pentru ca imi ascunde frumos toate semnele si ma simt ok // dar eu nu vreau si nu vreau cica regim disociat minim 3 ani si ai scapat de gastrita- ac***a in vedere ca stomacul mi l-am distrus in vreo 10 ani 3 ani mi se pare un mizilic:D;

Raporteaza Raporteaza comentariul postat de Aishaa
0
Raspunde Raspunde la comentariul postat de Aishaa
×
Pentru a vota trebuie sa fiti autentificati!
×

Doresc sa raportez raspunsul pentru:

Spam Abuz
Pag 1 din 5

Raspunde

×
×
Felicitari! Raspunsul a fost postat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost editat cu succes! Felicitari! Raspunsul a fost sters cu succes!
Se incarca...

Cauta

Nu ai gasit ce cauti? Cauta intrebari similare sau adauga o intrebare noua.

Adreseaza o intrebare!

Comunitatea SfatulMedicului este pregatita sa raspunda la intrebarea ta!

Adreseaza o intrebare

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate.

Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist.

SfatulMedicului.ro, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi sunt recepţionate prin sfatulmedicului.ro, nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel. Pentru a putea utiliza site-ul SfatulMedicului.ro trebuie sa fiti de acord cu Termenii si conditiile.