Clickmed
programare rapida la medic

Noutati pe sfatulmedicului

Efectul consumului de energizante asupra inimii Efectul consumului de energizante asupra inimii

De-a lungul ultimului deceniu, utilizarea bauturilor energizante a fost privita din ce in ce mai mult cu prudenta, intrucat concentratia lor de cofeina, taurina, guarana si L-carnitina este periculoasa si potential fatala. In plus, un numar mare de intoxicatii cu bauturi energizante au fost raportate in intreaga lume, inclusiv cazuri de convulsii si aritmii sau chiar morti subite.

Hipertensiunea arteriala si durerile de cap: exista vreo legatura?

Hipertensiunea arteriala este cea mai frecvent regasita afectiune cardiovasculara. Chiar daca hipertensiunea arteriala implica valori mai mari de 140/90 mmHg, multe persoane nu prezinta simptome decat atunci cand aceasta devine periculoasa si atinge valori foarte crescute.

Ai pietre la rinichi? Afla cum pot fi eliminate

Pietrele la rinichi sunt depozite dure din minerale si saruri care se formeaza in rinichi. Acestea au o multitudine de cauze si afecteaza tractul urinar de la rinichi pana la vezica urinara.

Castile audio, un real pericol pentru urechi

Cercetatorii avertizeaza ca o expunere prelungita la un volum fonic ridicat poate avea efecte negative asupra auzului. Este recomandat ca, in cazul castilor, nivelul muzicii sa nu depaseasca 60-70% din capacitatea maxima a aparatului.

Autoevaluare manechin

Verifica simptomele

Indicati zona afectata si selectati simptomele manifestate pentru a identifica posibilele cauze medicale.

Porneste autoevaluarea

Articole recomandate

Parteneri