Clickmed
programare rapida la medic

Osteoperiostita

inflamatie acuta sau cronica a periostului (membrana conjunctiva care inconjoara un os si nu ii permite cresterea in grosime) si a osului adiacent.

Cauze - O periostita poate fi antrenata prin extinderea unei osteite (infectie microbiana a unui os) la periost sau prin jocuri, responsabile de microtraumatisme.
La sportivi, o periostita poate surveni dupa modificarea sau intensificarea antrenamentului. Ea mai poate fi pusa in legatura si cu o reluare prea rapida a activitatii sportive dupa o oprire a ei, cu o deficitara stapanire a gesturilor, cu o bombare a suprafetei pe care se practica sportul (iarba sau sintetic, de exemplu) sau a echipamentului (incaltamintea).

simptome si tratament - O periostita se manifesta printr-o umflatura si durere a zonei afectate. Ea se trateaza prin odihna, sedinte de kineziterapie, folosind incaltaminte care amortizeaza socurile si prin administrarea de medicamente antiinflamatoare.
Sinonim: periostita.

Citeste si

Arhiva
  • Fracturile diafizare ale oaselor antebratului Fracturile diafizare ale oaselor...

    Generalitati Fracturile diafizare ale oaselor antebratului sunt localizate in zona membranei interosoase (sub tuberozitatea bicipitala radiala si deasupra interliniei articulare radio-carpiene, care separa metafiza de diafiza), in urma actiunii agentului traumatic....citeste mai mult

  • Sifilisul (luesul) congenital Sifilisul (luesul) congenital

    Generalitati Sifilisul (luesul) congenital reprezinta infectia nou-nascutului, transmisa in timpul vietii intrauterine, pe cale transplacentara, de la gravida infectata cu sifilis la fat. Treponema pallidum – agentul etiologic al sifilisului traverseaza placenta...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter