Clickmed
programare rapida la medic

Arnold (nevralgie a lui)

Leziune dureroasa a nervului mare al lui Arnold.

Cauze - O nevralgie a lui Arnold survine, in general, spontan, dar uneori ea este provocata de o presiune locala sau de anumite miscari ale capului. Atunci cand durerea este continua, trebuie cautata o cauza locala (leziune cervicala superioara sau leziune cervico-occipitala, de exemplu).

Simptome si semne - nevralgia lui Arnold se manifesta printr-o durere care, plecand din partea de sus a cefei, iradiaza pana in varful capului. Cu intensitate mare, asemanatoare junghiurilor sau arsurilor, aceasta durere poate fi intermitenta sau continua.

Tratament - analgezicele si antiinflamatoarele sunt rareori eficace. O infiltratie locala de corticosteroizi sau de novocaina usureaza durerile pacientului in general, dar uneori doar temporar.

Citeste si

Arhiva
  • Nevralgia Arnold Nevralgia Arnold

    Generalitati Nevralgia Arnold sau nevralgia occipitala este o afectiune neurologica in care nervii occipitali, care pleaca din varful coloanei vertebrale (de la baza gatului) si traverseaza toata suprafata scalpului, sunt inflamati sau prezinta leziuni. Deseori,...citeste mai mult

  • Durerile de urechi, cauze posibile Durerile de urechi, cauze posibile

    Generalitati Exista multe cauze posibile ale durerilor in sau in jurul urechii, desi pacientii sau chiar medicii iau in calcul doar cateva dintre acestea. Cauzele principale pot fi alergii, infectii ale urechii sau ceara. O alta cauza ar putea fi disfunctia...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter