Clickmed
programare rapida la medic

Novalgin, compr.film.

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Novalgin, compr.film.

Indicatii:

Dureri intense posttraumatice sau postoperatorii, dureri dentare, sau de cauza tumorala, cefalee, dureri reumatice.
Dureri provocate de spasme musculare usoare sau severe (colici) - la nivelul tractului gastro-intestinal, cailor biliare, rinichilor, sau tractului urinar inferior.
Dureri la pacienti ce au contraindicatii la alte categorii de analgezice, sau dureri care nu cedeaza la alte tratamente.

Hipertermie: ca antipiretic de prima electie, sau cand febra nu cedeaza la alt tratament.

Contraindicatii:

Nu se va administra la pacientii cu alergie la pirazolone, hipersensibilitate la medicamente ce contin metamizol, izopropilaminofenazona, propilfenazona, fenazona sau fenilbutazona, sau cu boli metabolice (porfirie hepatica, deficit congenital de glucozo-6-fosfat, dehidrogenaza).
Administrare:
Doza zilnica: intre 1,5-4 g, fractionata in 3-4 prize (max. 1g/priza).
In afara de cazurile cand se impune acest lucru, Novalgin nu se va administra la sugari sub 3 luni sau sub 5 kg greutate.

Actiune:

Principiul activ al Novalginului este metamizolul sodic, un derivat pirazolonic; Analgezic, antipiretic, antispastic, antiinflamator.

Precautii:

La pacientii cu tulburari preexistente de hematopoieza se va administra numai sub supraveghere medicala.
La pacientii cu teren alergic (astm bronsic, infectii respiratorii cronice cu componenta alergica, hipersensibilitate la droguri antialgice si antireumatice) exista riscul de criza astmatica sau chiar soc.
In primele 3 luni si ultimele 6 saptamani de sarcina se va administra doar cu avizul medicului.

Reactii adverse:

Reactii de hipersensibilitate la nivelul pielii, conjunctivei, mucoasei nazofaringiene. La pacienti cu afectiuni renale, sau in supradozari, pot apare tulburari renale pasagere (oligurie, anurie, proteinurie, nefrita interstitiala).


Discrazii sanguine (agranulocitoza, leucopenie, trombocitopenie) si soc.
Ambele sunt rare, insa pot pune in pericol viata si pot apare chiar daca Novalginul a fost administrat anterior si nu au aparut complicatii.

Simptomele pot apare imediat, sau in decurs de 1 ora de la administrare.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Hidroterapia Hidroterapia

    Generalitati Hidroterapia este parte a medicinei care implica utilizarea externa a apei, pentru a mentine si restabili starea de sanatate a unei persoane. Hidroterapia include sauna, baile cu abur, baile pentru picioare precum si aplicarea de comprese cu apa...citeste mai mult

  • 10 sfaturi practice pentru ameliorarea simptomelor racelii 10 sfaturi practice pentru...

    Generalitati Daca si anul acesta ati cazut “victima” racelii, iar de Sarbatori mai degraba v-au stat aproape servetelele, ceaiul cald si vitamina C decat prietenii, specialistii doresc sa va atraga atentia asupra a doua aspecte foarte importante. 1....citeste mai mult

  • Tratamentul fracturii cotului Tratamentul fracturii cotului

    Generalitati Se recomanda consult de specialitate daca se banuieste fractura de cot. Nu exista tratament la domiciliu. Pana la consultul de specialitate va recomandam cateva aspecte importante: - sunati la 911 sau trimiteti pe cineva sa cheme salvarea; - in...citeste mai mult

  • Retinopatia sau retinita pigmentara Retinopatia sau retinita pigmentara

    Generalitati Retinopatia pigmentara sau retinita pigmentara este denumirea utilizata pentru un grup de boli ereditare care afecteaza retina. Retina este situata in partea din spate a ochiului si actioneaza ca un film intr-un aparat de fotografiat; aceasta contine...citeste mai mult

Comunitate

  • dureri de cap preponderent la ceafa?

    buna seara. de circa o luna de zile am dureri oribile de cap. cand sunt la ceafa arde asa si creste si tensiunea, desi eu nu am probleme cu tensiunea. durerea se muta cand la ceafa cand la frunte cand la tample cand in crestetul capului.am fost la medicul de familie care mi-a facut toate...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter