Clickmed
programare rapida la medic

Thomapyrin, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Thomapyrin, comprimate

Compozitie
Un comprimat contine: 0,250 g de acid acetilsalicilic, 0,200 g de paracetamol, 0,050 g de cofeina.

Actiune terapeutica
Thomapyrin actioneaza ca analgezic, antiinflamator, antipiretic, prin combinarea celor trei componente, calmand durerile de diverse origini, producand o alinare rapida, sigura si totala; amelioreaza circulatia cerebrala si induce o stare de bine si eficienta.

Indicatii
Dureri moderate pana la puternice, de exemplu, cefalee, dureri de dinti, dismenoree; febra, inclusiv febra asociata racelilor sau proceselor inflamatorii.

Doze si mod de administrare
Daca nu se prescrie altfel: adulti si copii mari - 1 - 2 comprimate, de cel mult 3 ori pe zi, maximum 4 comprimate pe zi. Copii intre 6 si 14 ani - 1/2-1 comprimat, de cel mult 3 ori pe zi, maximum 3 comprimate pe zi. Comprimatele pot fi inghitite intregi cu putina apa sau dizolvate in apa. Pentru tratamentul migrenei, Thomapyrin trebuie luat la primul semn al aparitiei crizei migrenoase. Nu se va administra Thomapyrin in doze mari sau pe perioade lungi, pentru calmarea durerii, fara o recomandare medicala.

Contraindicatii
Thomapyrin nu trebuie utilizat in caz de ulcer gastrointestinal sau cand exista un risc patologic crescut de hemoragie digestiva; la pacientii cu sensibilitate la paracetamol; in deficitul de glucoza; in deficitul de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza; in cazul in care exista o hipersensibilitate la salicilati sau la alte medicamente inhibitoare ale sintezei de prostaglandine; in tulburarile functionale severe ale ficatului sau rinichilor; in ultimul trimestru de sarcina.

Masuri de precautie
Pacientii cu tulburari cronice sau recidivante la nivelul tractului gastrointestinal, cu astm bronsic sau in timpul sarcinii trebuie sa consulte medicul inainte de a utiliza produsul Thomapyrin. Daca se administreaza mamei, regulat, in doze mari in perioada de alaptare, este necesara intarcarea sugarului. Copiii si persoanele tinere care sunt suspectate ca au varicela, pot lua Thomapyrin numai la recomandarea medicului, fiind posibila aparitia sindromului Reye.

Reactii adverse
Asemenea tuturor produselor continand salicilati, Thomapyrin poate cauza tulburari gastrice, sangerare la nivel gastrointestinal, reactii alergice ocazionale (dispnee, reactii cutanate) si, foarte rar, trombocitopenie. in anumite cazuri, la utilizare pe termen lung, s-au observat modificari ale valorilor sanguine si ale functiei renale.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter