Clickmed
programare rapida la medic

Alflutop, fiole

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Alflutop, fiole

Ce este Alflutop si pentru ce se utilizeaza

Indicatii
Boli reumatice degenerative: coxartroze, gonartroze, spondiloze (artroza coloanei vertebrale), artroze interfalangiene (si ale incheieturilor mainilor si picioarelor). Convalescenta (ca fortifiant).

Antihialuronidazic, antiinflamator, regenerativ, trofic, dermorestitutiv, biostimulator. Impiedica dezorganizarea structurii macromoleculare a matricei conjunctive si stimuleaza procesele de restructurare tisulara si periarticulara in bolile de natura inflamatorie la nivel interstitial si periarticular, precum si la nivelul cartilajului articular. Efectul antiinflamator si tisular restitutiv consta in inhibarea hialuronidazei care devine "inapta" pentru depolimerizarea acidului hialuronic distribuit in intregul tesut conjunctiv, in umoarea vitroasa, lichidul sinovial si in alte lichide biologice, fiind un "liant tisular", actionand ca un "ciment" intercelular.
Componentii specifici din produs favorizeaza biosinteza acidului hialuronic, imbunatatind calitatea lichidului sinovial si a cartilajului afectat. Cele doua fenomene, si anume, inhibitia hialuronidazei si sinteza acidului hialuronic converg spre un efect antiinflamator si tisular restitutiv, initiind deasemenea alte procese de restructurare enzimatice.

Mod de administrare

Administrarea se face prin injectare profund intramuscular 1 ml (1 fiola) zilnic,timp de 3 saptamani.
Ultimele teste clinice recomanda injectii intraarticulare in articulatiile afectate, cate 1-2 ml (1-2 fiole) din 3 in 3 zile, 5 administrari, sub stricta supraveghere medicala.
Tratamentul se repeta la 6 luni.

Atentionari si precautii

Precautii
Produsul se va administra cu prudenta in boli autoimune (poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoietica, lupus eritematos, sclerodermie), sub stricta supraveghere medicala.

Reactii adverse posibile
Ocazional pot aparea cresteri ale tensiunii arteriale si dureri in articulatiile injectate care nu necesita intreruperea tratamentului. Testele clinice au dovedit ca Alflutop este bine tolerat inclusiv de pacientii cu afectiuni gastro-intestinale.

Reactii adverse posibile

Ocazional pot aparea cresteri ale tensiunii arteriale si dureri in articulatiile injectate care nu necesita intreruperea tratamentului. Testele clinice au dovedit ca Alflutop este bine tolerat inclusiv de pacientii cu afectiuni gastro-intestinale.

Informatii suplimentare

Compozitie

Solutie apoasa sterila, injectabila, 1 ml solutie continand: 10 mg concentrat bioactiv, extras si purificat din organisme marine, care consta in mucopolizaharide, condroitin sulfat, aminoacizi, peptide, ioni de Na,K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn, avand drept conservant maximum 5 mg fenol.

Acest prospect a fost revizuit in mai 2016

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Crioprezervarea – Fertilizarea in vitro

    Definitie Crioprezervarea embrionilor (procesul de inghetare, stocare si dezghetare al embrionilor) poate creste rata nasterii, permitand embrionilor in exces ce nu sunt folositi pentru transferul embrionar actual, sa fie stocati pentru a fi utilizati in viitor....citeste mai mult

  • Normele privind suplimentele alimentare - ordin 1069/2007

    Ordin nr. 1069 din 19/06/2007 pentru aprobarea Normelor privind suplimentele alimentare Avand in vedere prevederile ARTICOLUL 20 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor,...citeste mai mult

  • Betablocante adrenergice

    Descriere De la introducerea beta-blocantelorin practica terapeutica curenta, utilizarea lor s-a extins cuprinzandnoi indicatii terapeutice, alaturi de utilizarea lor ca: - antiaritmice, - antianginoase, - antihipertensive, - cardiomiopatia hipertensiva,...citeste mai mult

  • Vaccinarea antigripala

    Ce trebuie sa stim despre vaccinarea antigripala Vaccinarea sau imunizarea activa este o metoda de profilaxie impotriva bolilor infectioase. Vaccinul este un preparat care are in compozitie antigene virale sau microbiene (inactivate sau vii atenuate), care odata...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Alflutop

    am uitat si am mancat cu putina sare m-ai am voie sa fac injectia

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter