Clickmed
programare rapida la medic

Rheumon, emulsie

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Rheumon, emulsie

Indicatii:

*Afectiuni reumatice ale tesuturilor moi ale sistemului musculo-scheletic. Termenul afectiuni reumatice include mai multe manifestari clinice cum sunt reumatismul muscular, redoarea musculara care apare in cazul asa numitului "umar inghetat" (periartrita scapulo-humerala), lumbago, ischialgia (sciatica). De asemenea, tenosinovita, bursita si afectiunile determinate de suprasolicitarea si erodarea coloanei vertebrale sau a articulatiilor (spondiloza, osteoartrita) apartin aceluiasi tablou de manifestari clinice.

*Leziuni dupa traumatisme inchise Echimoze, entorse, luxatii dobandite adesea in timpul activitatilor sportive sau activitatii zilnice. intotdeauna sunt insotite de dureri si inflamatii. Ocazional apar hematoame.

Contraindicatii:

Emulsia cutanata Rheumon nu trebuie utilizata in urmatoarele cazuri:
- hipersensibilitate la medicamente ce contin etofenamat, acid flufenamic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene
- sarcina
- copii

Administrare:

Daca medicul dumneavoastra nu v-a prescris altfel, trebuie sa utilizati emulsia cutanata Rheumon asa cum este mentionat mai jos. Va rugam sa urmati intocmai modul de utilizare intrucat emulsia cutanata Rheumon este eficienta numai in acest mod.

Cantitatea de emulsie cutanata Rheumon care trebuie aplicata poate varia foarte mult de la un pacient la altul, in functie de gravitatea bolii ce trebuie tratata; urmatoarele doze sunt doze medii recomandate:

Aplicati o cantitate de emulsie cutanata Rheumon cu diametrul de 2 cm de 3 - 4 ori pe zi, in functie de marimea zonelor dureroase; masati pe o zona pe cat mai mare posibil.

In afectiunile reumatice, terapia de 3-4 saptamani este in general suficienta in cele mai multe din cazuri.

Durata tratamentului pentru traumatisme inchise (de exemplu loviturile dobandite in cadrul activitatilor sportive) poate fi de pana la 2 saptamani.

Daca simptomele persista trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra pentru a stabili daca este necesar un tratament suplimentar.

Actiune:

Emulsia cutanata Rheumon este un medicament de uz extern, local.

Etofenamatul, substanta activa a emulsiei cutanate Rheumon este un antireumatic nesteroidian cu proprietati antiinflamatoare si analgezice.

Compozitie:

Substanta activa: 100 g emulsie cutanata contin etofenamat 10 g.

Excipienti
Alcool benzilic, bentonita, alcool cetilic, acid citric anhidru, adipat de diizopropil, monostearat de gliceril 40-50% tip II, macrogol stearat, apa purificata, citrat de sodiu.

Precautii:

Etofenamatul (substanta activa a emulsiei cutanate Rheumon) nu trebuie utilizat in timpul sarcinii deoarece nu exista experienta in administrarea la om, iar in cadrul studiilor la animale s-au observat afectari ale puilor.

In cazul mamelor care alapteaza, etofenamatul trebuie utilizat numai pe suprafete mici si perioade scurte.

Copiii nu trebuie tratati cu emulsie cutanata Rheumon deoarece nu exista suficienta experienta clinica.

Atentionari:

Emulsia cutanata Rheumon nu trebuie aplicata pe pielea inflamata, lezata sau cand exista senzatie de mancarime.

Reactii adverse:

Va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca apar alte reactii adverse decat cele mentionate mai jos.

In cazuri rare, pot sa apara inrosirea pielii si in cazuri foarte rare, reactii alergice cutanate (de exemplu mancarimi intense, eruptii cutanate, eritem, inflamatii, aparitia de basici).

De obicei, reactiile adverse cutanate se remit rapid cand se intrerupe administrarea emulsiei cutanate Rheumon. De aceea, nu sunt necesare masuri terapeutice speciale.

Supradozaj:

Daca intreg continutul unui flacon de emulsie cutanata Rheumon sau chiar mai mult, se aplica pe intreaga suprafata a corpului, intr-o scurta perioada de timp, pot sa apara dureri de cap, ameteli sau disconfort epigastric.

Se recomanda spalarea emulsiei cutanate Rheumon cu apa.

Prezentare ambalaj:

Emulsia cutanata Rheumon este disponibila in flacoane a 100 g emulsie cutanata.

Conditii de pastrare:

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 30C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Keratoconjunctivita sicca Keratoconjunctivita sicca

    Generalitati Pentru ca ochii sa isi mentina sanatatea iar vederea sa fie optima, la suprafata globilor oculari exista in permanenta un strat fin de lichid (lacrimi). Keratoconjunctivita sicca este o boala caracterizata printr-o productie anormala (din punct de vedere...citeste mai mult

  • Aditivii alimentari Aditivii alimentari

    Generalitati Aditivii sunt substante chimice adaugate (intentionat sau nu) in alimente in cursul procesului de procesare si productie, cu scopul de a le spori aroma, gustul, pentru a le imbunatati aspectul si pentru a le prelungi termenul de valabilitate. Exista mai...citeste mai mult

  • Tratament naturist pentru anemia nutritionala Tratament naturist pentru anemia...

    Generalitati Anemia nutritionala este determinata de absenta unor substante necesare hematopoiezei din cauza unor carente alimentare. Astfel, cantitatea de hemoglobina din globulele rosii este diminuata. Globule rosii, celulele care transporta oxigenul la tesuturi,...citeste mai mult

  • Primul ajutor in cazul epistaxisului (sangerarea nazala) Primul ajutor in cazul epistaxisului...

    Generalitati Epistaxisul (sangerarea nazala) este un accident obisnuit, mai ales la copii si poate fi tratat foarte simplu. Apare de obicei ca rezultat al unor mici traumatisme cauzate de scobirea in nas sau suflarea nasului. Poate apare si in urma unei infectii a...citeste mai mult

Comunitate

  • Durere umar (Bursita)

    Am o durere usoara dar constanta de cateva luni la umar. In urma cu 3 saptamani am fost la medic care m-a diagnosticat cu imflamatie la nivelul umarului si depunere de lichid ca rezultat al imflamatiei, datorita suprasolicitarii. Mi-a dat o saptamana de tratament cu Arcoxia 120, Rheumon crema...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter