Clickmed
programare rapida la medic

Bilichol, capsule gelatinoase

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Bilichol, capsule gelatinoase

Ce este Bilichol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Adjuvant in tratamentul urmatoarelor afectiuni:
-Diskinezii biliare
-Microlitiaza biliara
-Colecistite si inflamatii ale cailor biliare
-Staza biliara
-Hipotonia veziculei biliare
-sindromul post-colecistectomie

Mod de administrare

Doza recomandata la adulti este de 1 – 2 capsule moi gastrorezistente Bilichol de 3 ori pe zi, inainte de mese, in cure de tratament a caror durata depinde de recomandarea medicului, in functie de tipul afectiunii si de particularitatile fiecarui caz in parte. La copii, doza recomandata este jumatate din doza recomandata la adulti, pentru a evita un eventual supradozaj.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului. Obstructie biliara, litiaza biliara cu indicatie chirurgicala, ileus, empiem la nivelul vezicii biliare. Copii sub 6 ani. Sarcina.

Precautii

Datorita efectului colecistokinetic al unor componente din compozitia medicamentului, administrarea la pacienti cu litiaza biliara poate determina aparitia unei colici biliare, in cazul prezentei unor calculi a caror dimensiune nu permite eliminarea lor.
Pentru informatii suplimentare se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.

Interactiuni medicamentoase

Medicamentele metabolizate de ficat pot prezenta uneori o crestere a metabolizarii acestora daca sunt administrate simultan cu Bilichol.

Sarcina si alaptarea

Medicamentul este contraindicat in timpul sarcinii datorita efectului contracturant al cetonelor (mentona).
Pentru substantele active din compozitia medicamentului nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea acestora la femei care alapteaza. De aceea nu este recomandata utilizarea medicamentului in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Medicamentul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Pot aparea reactii alergice (chiar intarziate).

Supradozaj

Datorita continutului in monoterpene si a prezentei mentonei in compozitia Bilichol, administrarea acestuia timp indelungat poate determina fenomene de intoxicatie cronica: nefrita, hemoragi igastrice, insuficiente hepato-renale, steatoza hepatica.
Administrarea in doze mari a cetonelor (mentona) (peste 75 mg la o administrare) poate determina, in functie de doza, fenomene de intoxicatie acuta ca: vertij, stare generala de rau, dezorientare, obnubilare, accese epileptiforme si tetaniforme (contractii mioclonice), greata, dispnee si tulburari psihosenzoriale, coma si deces (intr-un timp extrem de scurt la doze foarte mari), avort datorita faptului ca la aceste doze cetonele sunt neurotoxice si emenagoge.

Cum se pastreaza Bilichol

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Capsule moi gastrorezistente
O capsula moale gastrorezistenta contine mentol 32 mg, mentona 6 mg, pinen 17 mg, borneol 5 mg, cineol 2 mg, camfen 5 mg si excipienti: continutul capsulei: ulei de masline; capsula: gelatina, anidrisorb, glicerol 85%, p-hidroxibenzoat de etil sodic, p-hidroxibenzoat de propil sodic, clorofilina Cu-Na, apa purificata.
Grupa farmacoterapeutica: alte preparate pentru terapia bilei.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere a cate 12 capsule moi gastrorezistente.

Fabricant

European Egyptian Pharmaceutical Industries, Egipt

Detinatorul autorizatiei de punere de piata

S. C. Pharco Impex ’93 SRL
Str. Coriolan Marcius nr. 23, sector 5, Bucuresti, Romania.

Data ultimei verificari a prospectului Ianuarie 2007

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Infectiile vaginale micotice Infectiile vaginale micotice

    Generalitati Vaginitele micotice sunt determinate de un exces de crestere a ciupercilor in vagin. Infectiile micotice sunt foarte frecvente la femeile de varsta fertila, dar pot sa apara la orice alta varsta. Desi creaza disconfort, vaginitele micotice...citeste mai mult

  • Glutamatul de sodiu utilizat ca adaos alimentar - un pericol pentru sanatate Glutamatul de sodiu utilizat ca adaos...

    Ce este glutamatul de sodiu Glutamatul de sodiu sau monosodic este una dintre cele mai cunoscute substante ce se regaseste in anumite alimente, dar si in industria alimenta cu rol de potentiator de arome. Mai este cunoscut ca fiind si un aminoacid non-esential si de...citeste mai mult

  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

Comunitate

  • pb. interne

    Din luna iunie acuz dureri in flancul drept al abdomenului.Acestea au debutat brusc cu greata, stari de voma, dureri de cap si ochi, irascibilitate.Am facut echografie si rezultatul a fost ca prezint calculi renali.Am urmat tratament, iar la a-2-a echografie a fost totul in regula.Problema este...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter