Clickmed
programare rapida la medic

Xorox

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Xorox

Substanta activa: Aciclovirum

Actiune terapeutica: antiviral

Actiune
Un analog nucleozidic purinic sintetic, aciclic, care inhiba replicarea ADN-ului. absorbtia sistemica este mica din tractul GI si in urma administrarii topice, desi nivelele terapeutice sunt atinse. alimentele nu au efect asupra absorbtiei. Nivele de varf dupa PO: 1,5-2 h. T 1/2, PO, CCR mai mare de 80 mL/min/1,73 m2: 2,5 h. Metabolitii si medicamentul neschimbat sunt excretati de rinichi (pana la 85%). Pacientii carora li se administreaza aciclovir (600-800 mg/zi) cu zidovudina au o rata de supravietuire mai mare decat cei carora li se administreaza numai aciclovir.



Indicatii
Herpes genital primar sau recurent la pacientii imunocompetenti sau nu. profilaxia recurentelor frecvente ale herpesului genital la pacientii imunocompetenti. tratamentul varicelei la copii intre 2-18 ani. tratamentul herpesului zoster acut.
Infectii mucoase sau cutanate cu virus herpes simplex tipurile 1 si 2 la pacientii imunocompromisi. Herpes zoster la pacientii imunocompromisi. Encefalita din infectia cu herpes simplex virus. Infectiile cu herpex simplex ale nou-nascutilor.
Pentru reducerea timpului de vindecare si a duratei indepartarii virusului in infectiile genitale primare. infectiile muco-cutanate limitate, fara risc vital, la pacientii imunocompromisi. in infectiile herpetice labiale recurente la copii de 12 ani sau mai mult.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Riscul de tromboza asociat cancerului Riscul de tromboza asociat cancerului

    Pentru ca sangele sa circule prin vase in forma sa lichida este necesar un echilibru intre componentele procoagulante si anticoagulante. Virchow a determinat cele 3 componente esentiale ale aparitiei trombozei: staza, hipercoagulabilitatea si disfunctia vasului. citeste mai mult

  • Trauma sonora - impactul zgomotelor asupra sanatatii auditive Trauma sonora - impactul zgomotelor...

    Trauma sonora este o leziune a urechii interne ce apare in urma expunerii la sunete cu intensitate crescuta. Sunetul intens este sunetul cu multi decibeli. Trauma sonora, numita si trauma acustica, poate aparea fie in urma expunerii la un sunet foarte puternic brusc, fie...citeste mai mult

  • Anevrismul de artera carotida - riscuri si tratament Anevrismul de artera carotida -...

    Anevrismul de artera carotida reprezinta o dilatare intr-una dintre cele doua artere carotide. Arterele carotide sunt responsabile de vascularizatia creierului, capului, fetei si gatului.citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter