Clickmed
programare rapida la medic

Mictonorm, drajeuri

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Mictonorm, drajeuri

Compozitie
Drajeuri continand propiverin clorhidrat 15 mg

Actiune terapeutica
Spasmolitic al vezicii urinare.

Indicatii
In tratamentul simptomatic al tulburarilor vezicii urinare in faza de colectare si depozitare; hiperfunctia si instabilitatea musculaturii vezicii urinare; senzatia imperioasa de mictiune frecventa de cauza patologica cu sau fara pierderi de urina; mictiuni deosebit de frecvente in timpul zilei si noptii, fara a fi dovedita o infectie urinara; hiperexcitabilitate a vezicii urinare ca urmare a paraliziei datorate traumatismelor sau bolii maduvei spinarii, sclerozei multiple sau bolilor maduvei spinarii de alte etiologii.

Doze si mod de administrare
Daca nu se recomanda altfel, la adulti se administreaza zilnic 2-3 drajeuri impartite in 2-3 prize, iar la o greutate corporala sub 50 kg se recomanda maximum 2 drajeuri (30 mg). in nicturie este suficient 1 drajeu seara.

Contraindicatii
Bolile sau starile in care anumite medicamente nu se recomanda sau se recomanda numai dupa o atenta analiza a raportului avantaj/risc. Contraindicatii absolute: atonie patologica si stenoza pe traiectul gastro-intestinal, a cailor urinare si colonului, diureza frecventa anormala datorata bolilor de inima sau de rinichi.
Contraindicatii relative: tulburari ale fluxului urinar, adenomul sfincterului vezicii urinare, modificari permanente ale peretelui vezicii urinare, glaucom.

Reactii adverse
Frecvent senzatia de gura uscata. La adultii tineri eventuale tulburari de vedere, la varstnici si cei paralizati tulburari ale tractului gastro-intestinal; mai rar neliniste motorie, caderi de tensiune si vertij. Toate reactiile adverse sunt temporare si dispar la terminarea, respectiv intreruperea tratamentului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva

Gasesti in Comunitate

  • Vezica hiperactiva la 24 de ani?

    Am aproape 2 ani de cand am simptome de vezica hiperactiva... urinez la jumatate de ora...nu pot pleca de acasa fara sa nu ma gandesc ca in maxim o ora trebuie sa ajung la o toaleta.Noaptea nu mai pot dormi bine, uneori urinez si de 5 ori pe noapte.Am facut mai multe tratamente pt infectii...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter