Clickmed
programare rapida la medic

Klion d 100, comprimate vaginale

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Klion d 100, comprimate vaginale

Ce este Klion-D, comprimate vaginale si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Klion-D 100 este un medicament eficace in infectiile vaginale provocate de protozoare si/sau fungi. MetronidazoM este eficace in combaterea tricomoniazei, iar nitratul de miconazol este eficace in combaterea si prevenirea infectiilor fungice vaginale (provocate frecvent de metronidazol). Tratamentul acestor infectii previne extinderea lor la organele genitale interne ale femeii, respectiv la trompele uterine, ovare sau uter.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Klion-D 100 comprimate vaginale exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra si pe durata recomandata de acesta.

Daca medicul nu v-a recomandat altfel, se administreaza zilnic cate un comprimat vaginal Klion-D 100. Acesta trebuie umezit putin cu apa inainte de aplicare si se introduce cat mai adanc in vagin (seara, inainte de culcare), timp de 10 zile consecutiv.

Daca este necesar, la recomandarea medicului, tratamentul poate fi suplimentat cu administrarea de comprimate orale de metronidazol (2 comprimate a cate 250 mg zilnic, unul dimineata si al doilea seara).

Pentru obtinerea efectului optim, este necesar ca si partenerul sexual sa fie tratat cu comprimate orale de metronidazol.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Klion-D 100

Klion-D 100 comprimate vaginale se administreaza numai pe cale vaginala. in caz de ingestie accidentala a comprimatelor vaginale, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau prezentati-va la sectia de toxicologie a celui mai apropiat spital.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Klion-D 100

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la metronidazol, la nitratul de miconazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Klion-D 100;

- daca sunteti in primul trimestru de sarcina.

Precautii

Aveti grija deosebita cand utilizati Klion-D 100

Trebuie evitat contactul sexual, pe durata tratamentului cu Klion-D 100.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Utilizarea Klion-D 100 cu alimente si bauturi

In timpul tratamentului cu Klion-D 100 si cel putin o zi dupa intreruperea acestuia este interzis consumul de bauturi alcoolice.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament, inclusiv Klion-D 100.

Klion-D 100 este contraindicat in primul trimestru de sarcina.

In functie de importanta terapiei cu Klion-D 100 pentru dumneavoastra, medicul va poate recomanda fie intreruperea alaptarii la san in timpul administrarii medicamentului si 1-2 zile dupa incetarea acesteia, fie intreruperea tratamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Klion-D 100 nu are nici o influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Klion-D 100 poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Rar, Klion-D 100 poate provoca iritatie locala sau reactii de sensibilitate ale mucoasei vaginale.

In cazul utilizarii concomitente de metronidazol comprimate si ovule vaginale pot sa apara urmatoarele reactii adverse:
Gastro-intestinale: greata, varsaturi, lipsa poftei de mancare, crampe abdominale, diaree, limba incarcata si gust metalic.

Hematopoietice: neutropenie reversibila (leucopenie); rar, trombocitopenie reversibila. Nervos-centrale: rar, se poate observa neuropatie periferica (amorteli la nivelul extremitatilor), iar in cazul tratamentelor cu doze mari si pe perioade indelungate, pot sa apara dureri de cap, convulsii, somnolenta, ameteli, lipsa coordonarii miscarilor, ataxie si confuzie.

Reactii alergice: eruptii cutanate, urticarie, mancarime, eritem polimorf, foarte rar au fost raportate edem angioneurotic si reactii anafilactice.

Hepatice: ocazional, cresteri ale enzimelor hepatice, colestaza si icter.

Alte reactii: pot sa apara febra, culoare inchisa a urinii determinata de metabolitul metronidazolului, fara importanta clinica, suprainfectare fungica (de exemplu: Candida).

Dupa reducerea dozelor sau intreruperea tratamentului, aceste manifestari dispar in mod spontan.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Klion-D

A se pastra la temperaturi sub 30 grade Celsius, in ambalajul original.

Nu utilizati Klion-D 100 dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

- Substantele active sunt metronidazol 100 mg si nitrat de miconazol 100 mg.

- Celelalte component sunt: laurilsulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, povidona, hidrogenocarbonat de sodiu, acid tartric, amidonglicolat de sodiu tip A, crospovidona, hipromeloza, lactoza monohidrat.

Ambalaj

Klion-D 100 se prezinta sub forma de comprimate vaginale, biconvexe, de culoare aproape alba, sub forma de migdala, cu diametrul de 24 x 14 mm, avand inscriptionat pe una dintre fete "100". Medicamentul este ambalat in cutii care contin o folie termosudata din Al/PEJD a 10 comprimate vaginale.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul

Gedeon Richter Ltd.
Gyomroi ut 19-21, H-1103 Budapesta, Ungaria

Acest prospect a fost aprobat in Martie 2006

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Infectiile vaginale micotice Infectiile vaginale micotice

    Generalitati Vaginitele micotice sunt determinate de un exces de crestere a ciupercilor in vagin. Infectiile micotice sunt foarte frecvente la femeile de varsta fertila, dar pot sa apara la orice alta varsta. Desi creaza disconfort, vaginitele micotice...citeste mai mult

  • Uscaciunea vaginala: cauze si tratament Uscaciunea vaginala: cauze si tratament

    Generalitati In timpul menopauzei, productia de estrogen se va incetini si apoi se va opri. Atunci cand se intampla acest lucru au loc o serie de schimbari nedorite in corpul unei femei. Menstrele devin neregulate si apoi se opresc, apar bufeurile, schimbarile bruste...citeste mai mult

  • Pesarele vaginale Pesarele vaginale

    Generalitati Pesarele vaginale sunt dispozitive realizate din plastic , care introduse in vagin au rolul de a sustine fizic uterul, vaginul, vezica urinara sau rectul. Au fost imaginate pentru a fi utilizate in prolapsul organelor pelvine si in momentul actual...citeste mai mult

  • Tratament candidoza vaginala Tratament candidoza vaginala

    Generalitati O infectie vaginala este un tip de vaginita - inflamatie a vaginului, caracterizata prin iritatie vaginala, mancarime intensa si scurgeri vaginale. O infectie vaginala afecteaza atat vaginul, cat si tesuturile de la deschiderea vaginului (vulva)....citeste mai mult

Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter