Clickmed
programare rapida la medic

Tiliae flos (flori tei), fragmente

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Tiliae flos (flori tei), fragmente

Compozitie
Pulbere din inflorescenta cu bractee a speciilor Tilia tomentosa Moench. si/sau Tilia cordata Mill. i/sau Tilia platyphyllos Scop. - familia Tiliaceae , continand ulei volatil, substante mucilaginoase, flavonoide, tanin, saponine.

Actiune terapeutica
Pe baza observatiilor din medicina populara produsul este utilizat ca: sedativ, usor antispastic, pentru reducerea inflamatiei cailor respiratorii, fluidifiant al secretiilor bronsice (expectorant), sudorific, antipiretic.

Indicatii
Adjuvant in tratamentul simptomatic al unor afectiuni: uz intern - insomnii, guturai, bronsita, gripa cu febra, migrena, stari de tensiune psihica provocate de surmenaj intelectual, usoare tulburari digestive - in asociere cu musetel si menta; uz extern - congestia usoara a tegumentului; gargara - in faringo-amigdalite.

Doze si mod de administrare
Uz intern - 2 - 3 cani cu ceai pe zi, dintre care una inainte de culcare. Uz extern - gargara, bai calmante pentru copii, comprese umede local.

Contraindicatii
Nu are.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Beneficiile florilor de tei pentru sanatate

    Generalitati Teiul este un copac destul de frecvent intalnit atat in orase cat si pe marginea drumurilor de tara. Spre sfarsitul lunii iunie, florile acestui copac umple aerul cu un parfum dulce, uimitor. Teii sunt copaci mari si frunze in forma de...citeste mai mult

  • Florile de tei: beneficii oferite pielii

    Teiul este un arbore mare, ale carui flori au un miros atat de puternic incat atunci cand sunt inflorite pot parfuma zone foarte extinse. Florile de tei sunt foarte bogate in ulei esential, care are efect aromoterapeutic de relaxare si calmare, in timp ce extractele...citeste mai mult

  • Intoleranta alimentara: interviu cu Dr. Maria Florea

    Generalitati Intoleranta alimentara este o afectiune frecvent intalnita in randul populatiei generale, subdiagnosticata la acest moment din motive multiple, cu impact semnificativ asupra starii de sanatate. Aceasta patologie presupune o reactie de respingere a...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter