Clickmed
programare rapida la medic

Menthae folium (frunze de menta), pulbere

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Menthae folium (frunze de menta), pulbere

Compozitie
O doza contine : Menthae Piperita Folium - Frunze de menta - pulbere 1,5 g.

Actiune terapeutica
Pe baza observatiilor din medicina populara, produsul este folosit sub forma de infuzie in scop : carminativ, aromatizant, astringent, antispastic, coleretic-colagog, diuretic, tonic al sistemului nervos, analgezic, antiseptic. Efectele sunt atribuite uleiului volatil care contine mentol, mentone, alfa pinen, cineol, timol.

Indicatii
Adjuvant in tratamentul simptomatic al unor afectiuni: uz intern - infectii gastro-intestinale, dispepsii, balonari abdominale, diaree (prin proprietatile astringente, antiseptice, antispastice), spasme pilorice, diskinezii biliare, astenii; uz extern - astenie, dureri reumatice, urticarie; se poate adauga in apa de gura.

Doze si mod de administrare
Uz intern: 2 - 3 cani pe zi; ca antivomitiv se bea rece si cu inghitituri mici. Uz extern: pentru dureri reumatice se fac frictiuni pe locul dureros cu infuzie concentrata; pentru astenie se adauga apei de baie cu temperatura de 370 C, 30 ml infuzie concentrata la 1 l de apa; baia dureaza 15 - 20 minute; pentru urticarie se fac tamponari cu infuzie concentrata diluata, 30 ml la 100 ml apa; pentru guturai se face inhalatie folosind infuzie concentrata fierbinte.
Mod de preparare
Pentru uz intern - infuzie : doua doze la 250 ml de apa clocotita; se acopera si se lasa in repaus 5 - 10 minute. Pentru uz extern - infuzie concentrata : 25 doze la 1 litru de apa clocotita.

Contraindicatii
Nu are.

Reactii adverse
Nu are.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Menta are efecte uimitoare pentru sanatate

    Generalitati Cand oamenii aud de menta, bomboanele sau inghetatata sunt primele lucruri la care se gandesc. Dar stiati ca frunzele de menta au fost utilizate de mii de ani ca medicamente pentru tratarea unei game largi de probleme intestinale. Uleiul extras din...citeste mai mult

  • O digestie mai buna in mod natural

    Generalitati Indigestia, o problema destul de frecventa a stomacului, poate fi vindecata prin modificarea stilului de viata si a obiceiurilor alimentare. Oricine poate avea o digestie mai buna, in mod natural. Indigestia mai este cunoscuta si sub numele de dispepsie...citeste mai mult

  • Topul alimentelor recomandate pentru o digestie buna

    Generalitati Suferiti de aciditate stomacala, arsuri sau unele probleme digestive? Exista alimente care pot ajuta la ameliorarea acestor neplaceri. Cele mai multe dintre mesele pe care le luam sunt pline cu ingrediente artificiale, conservanti, hormoni si aditivi...citeste mai mult

  • Dieta cu mere

    Generalitati Pentru majoritatea oamenilor, cuvantul „dieta” se refera la restrictii alimentare, la mancaruri fara gust si chiar infometare. Iar adeptii ideii de frumusete si ingrijire imping acest tip de dieta pana la extreme. Insa, nu intotdeuna sunt...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Abdoment intens meteorizat!!

    Tocmai am facut o ecografie abdominala, in general nu scrie de rau in ea....insa..la sfasit scrie "Abdomen intens meteorizat!!" ce inseamna asta?...banuiesc ca e de rau, ma poate cineva ajuta?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter