Clickmed
programare rapida la medic

Tertensif sr, drajeuri

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Tertensif sr, drajeuri

Compozitie
Un comprimat contine indapamina 1,5 mg si excipienti: nucleu: lactoza monohidrat, stearat de magneziu, amidon de porumb, polividona, talc; film: glicerol, hipromeloza, macrogol 6000, stearat de magneziu, lauril sulfat de sodiu, dioxid de titan E171, ceara alba de albine.

Indicatii
Acest medicament este indicat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale.

Doze si mod de administrare
Pentru utilizarea Tertensif SR respectati cu strictete recomandarile medicului dumneavoastra. Daca aveti nelamuriri, intrebai medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Daca aveti impresia ca efectul Tertensif SR este prea putenic sau prea slab, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Tertensif SR se administreaza pe cale orala.
Doza zilnica recomandata este de 1,5 mg indapamida (1 comprimat filmat cu eliberare modificata Tertensif SR).
Frecventa si orele la care trebuie administrat medicamentul:Se administreaza intr-o singura priza zilnica, preferabil dimineata.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la indapamida, alte sulfonamide sau la oricare dintre excipientii produsului; insuficienta renala severa; encefalopatie hepatica sau insuficienta hepatica severa; hipokaliemie.

Reactii adverse
Ca toate substantele active, acest medicament poate produce, la unele persoane, reactii adverse de intensitate variabila:
- oboseala (astenie) mai ales la inceputul tratamentului
- mai putin frecvent, greata, gura uscata, constipatie, durere de cap, vertij, parestezii
- manifestari alergice, rareori eruptie cutanata la persoanele cu predispozitie alergica sau simptome asmatiforme
- hipotensiune arteriala
- risc crescut de deshidratare la varstnici si la pacientii cu insuficienta cardiaca
- variatii ale anumitor parametrii sanguini, in special o pierdere excesiva de potasiu sau sodiu, mai frecventa la varstnici sau la persoanele cu malnutritie si cresterea concentratiilor plasmatice ale acidului uric, glucozei, calciului sau variatii ale numarului de celule sanguine.

Masuri de precautie
Medicul dumneavoastra poate va avea nevoie sa va recomande unele analize de laborator inaintea inceperii tratamentului.
Sarcina si alaptarea: in experimentele la animate nu au fost demonstrate efecte teratogene, dar nu avem suficiente informatii la om. In timpul sarcinii, administrarea de diuretice trebuie evitata in caz de edeme, retentie de apa si sare, hipertensiune arteriala. Nu este recomandata alaptarea in timpul tratamentului cu Tertensif SR.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Consecintele unei supradoze de aspirina Consecintele unei supradoze de aspirina

    Generalitati Aspirina este al treilea nume pentru acidul acetilsalicilic, substanta utilizata frecvent in medicamentele recomandate pentru ameliorarea durerilor. Medicamentele sunt folosite din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult

  • Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Asistenta medicala a prescolarilor,...

    Ordin nr. 653 din 25 septembrie 2001 privind asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 777 din 5 decembrie 2001 Ministrul sanatatii si familiei, vazand Referatul comun de aprobare al Directiei generale...citeste mai mult

  • Candidoza bucala - cauze, simptome si tratament Candidoza bucala - cauze, simptome si...

    Ce este candidoza bucala Candidoza bucala (orofaringiana) este o infectie determinata de anumiti fungi (ciuperci) ce se dezvolta la nivelul gurii, limbii si al gatului. Candidoza bucala este mai frecventa la nou-nascuti, sugari si batrani, dar poate sa apara la...citeste mai mult

  • Lista completa a E-urilor si alimentele in care se gasesc Lista completa a E-urilor si...

    Generalitati E-urile sunt codurile oficiale folosite pentru desemnarea substantelor chimice folosite ca aditivi alimentari in industria de consum a Uniunii Europene. Aceste titulaturi se regasesc pe etichetele alimentelor comercializate in cadrul UE, normele de...citeste mai mult

Comunitate

  • Care este mai bun,tertensiful sau furosemidul

    Ce medicament diuretic este mai bun in tensiune,tertensif sau furosemid?Sotului meu i-a fost marita doza de prestarium si norvasc,dubla{20mg si 20 mg.}dar i s-a scos tertensiful si a fost inlocuit cu furosemid.De trei saptamani,cu acest tratament tensiunea nu scade mai jos de 180,190.Cand lua...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter