Clickmed
programare rapida la medic

Gutron, solutie interna- picaturi 1%

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Gutron, solutie interna- picaturi 1%

Compozitie
1 ml (= 30 picaturi) contine: 10,0 mg de midodrina hidroclorida, circa 120 mg alcool etilic.

Actiune terapeutica
Gutron creste presiunea sanguina scazuta prin imbunatatirea tonicitatii vaselor sanguine si astfel previne acumularea unor mari cantitati de sange in membrele inferioare. Aceasta acumulare poate duce la ameteli si colaps circulator ca o consecinta a unui flux insuficient de sange la creier.

Indicatii
Tulburari ale reglarii circulatiei sanguine si tulburari circulatorii datorate acumularii unor mari cantitati de sange in venele extremitatilor inferioare, predispozitie la hipotensiune, hipotensiune in timpul convalescentei, dupa interventii chirurgicale, dupa nastere etc., labilitate cu hipotensiune datorata sensibilitatii la schimbarile meteorologice si in perioada foehn-ului, deficienta la debutul activitatii dimineata.

Mod de administrare
Picaturile se iau in apa sau pe un cub de zahar. Daca nu este prescris altfel de catre medic, urmati strict recomandarile urmatoare:
Tulburari circulatorii: Adultii si adolescentii peste 12 ani sa ia in medie 7 picaturi de doua ori pe zi (dimineata si seara), in rare cazuri necesitand o doza de 7 picaturi de3 ori pe zi. In unele cazuri doza poate fi redusa la 3 picaturi de doua ori pe zi. La pacientii care iau sedative sau soporifice tratamentul incepe cu 7 picaturi de doua ori pe zi. Daca este necesar, doza poate creste la 15 picaturi de doua pana la trei ori pe zi. Copii: mediculcurant va calcula doza necesara pe baza greutatii corporale individuale.

Contraindicatii

Gutron nu trebuie administrat in cazuri de: hipertensiune arteriala, tumori medulo-suprarenale, nefrita acuta, insuficienta renala severa, glaucom, varice hidrostatice, flebite, hipertrofie de prostata cu retentie reziduala in vezica, obstructie mecanica in mictiune, hipertiroidism. In cazul unor modificari severe organice ale inimii si ale sistemului vascular, tulburari de ritm cardiac si functie renala insuficienta, trebuie acordata o atentie deosebita la doza de Gutron.

Precautii
Dupa perioade prelungite de tratament, trebuie verificata functia renala. Daca exista contraindicatii sau apar efecte secundare, va rugam sa anuntati medicul dvs. De asemenea, informati medicul daca sunteti insarcinata sau ramaneti insarcinata in perioada tratamentului. Acest medicament contine pana la 60 mg alcool/doza unica si prin urmare nu se va administra pacientilor alcoolici. Verificati data expirarii! Nu tineti medicamentul la indemana copiilor!

Sarcina si alaptare
Gutron se foloseste numai daca e prescris special de medic.

Reactii adverse
In cazuri izolate pot aparea: aritmii, dureri precordiale si reactii dermice (urticarie). La doze mai mari pot aparea: piloerectie, in special in regiunea capului si gatului, senzatii de frig si necesitate de a mictiona in cazurile cu retentie urinara. Este posibila o scadere a frecventei cardiace sub rata de 60 batai pe minut.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Ambliopia Ambliopia

    Generalitati Vederea normala se dezvolta odata cu utilizarea obisnuita, in egala masura pentru ambii ochi. Ambliopia, numita si "ochiul lenes", debuteaza de obicei cand un ochi nu este folosit suficient pentru ca sistemul vizual din creier sa se dezvolte...citeste mai mult

  • Folosirea incorecta a lentilelor de contact si infectiile oculare Folosirea incorecta a lentilelor de...

    Generalitati Folosirea incorecta a lentilelor de contact este una dintre cauzele principale ale infectiilor oculare. Asocierea dintre erorile de utilizare a lentilelor de contact (purtarea lor perioade prea lungi de timp, igienizarea deficitara etc.) si...citeste mai mult

  • Atentie la sprayurile si picaturile nazale: pot da dependenta! Iata cu ce le poti inlocui Atentie la sprayurile si picaturile...

    Generalitati Atunci cand esti racit si ai nasul infundat, prima solutie salvatoare, la indemana oricui este sprayul nazal sau picaturile de nas. Ce trebuie sa stii este ca anumite produse de desfundat nasul pot da dependenta. Acestea contin substante active cu...citeste mai mult

  • Cele mai eficiente solutii naturale care te scapa de acnee si de pistrui Cele mai eficiente solutii naturale...

    Pistruii si cosurile provocate de acnee te impiedica sa ai tenul pe care ti-l doresti? Pentru a putea ameliora aceste probleme, avem la indemana solutii eficiente si ieftine din natura, la care putem apela oricand. Pistruii apar atunci cand productia de melanina,...citeste mai mult

Comunitate

  • cat timp se poate lua rivotril

    am luat rivotril 8 luni o jumatate de pastila pe zi si mia zis medicul sa nu mai iau ca dau dementa e adevarat? pot sa mai iau?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter