Clickmed
programare rapida la medic

Aminosyn ii 7

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Aminosyn ii 7

Ce este Aminosyn II 7 si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Diabet zaharat de tip 2, insulino-independent.

Mod de administrare

Doza initiala este de 1 mg o data, zilnic; doza poate fi crescuta treptat, la intervale de 1-2 saptamana, la 2 mg, 3 mg sau 4 mg pe zi, in functie de situatia metabolica.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Diabet zaharat de tip 1 insulino-dependent; esec al terapiei cu glimepirida; precoma sau coma diabetica; pancreatectomie; dezechilibru metabolic diabetic (de ex. cetoacidoza, inclusiv in antecedente); hipersensibilitate la glimepirida, la alte sulfoniluree antidiabetice, la sulfonamide sau la componentii produsului; IR sau IH grave; sarcina si alaptare.

Atentionari

Monitorizare regulata a glicemiei, glucozuriei, tabloului sanguin si a functiei hepatice; respectarea cu strictete a tratament; prudenta la varstnici; situatii de stres; interactiuni medicamentoase cu alopurinol, beta-blocante, chinina, chinolone antibacteriene, ciclofosfamida si ifosfamida, cloramfenicol, anticoagulante cumarinice, disopiramida, fenfluramina, fenilbutazona, fibrati, fluoxetina, guanetidina, IEC, IMAO, insulina si diferite antidiabetice orale, miconazol, pirazinamida, pentoxifilina, oxifenbutazona, probenecid, salicilati, steroizi anabolizanti si androgenici, sulfinpirazona, sulfonamide, tetracicline, clonidina, guanetidina si rezerpina, acetazolamida, adrenalina sau alte simpatomimetice, barbiturice, ciclosporina, diazoxid, fenitoina, fenotiazine, glucagon, glucocorticoizi, hormoni sexuali feminini, hormoni tiroidieni, indometacina, HIN, laxative, nicotinati, rifampicina, saluretice, alcool; soferi si activitati de precizie.

Reactii adverse posibile

Hipoglicemie (greata, varsaturi, senzatie imperioasa de foame, tremuraturi, neliniste, iritabilitate, tulburari de concentrare, afectarea capacitatii de reactie, stare confuzionala, depresie, cefalee, ameteli, fatigabilitate, somnolenta si alte tulburari de somn, delir, respiratie superficiala, bradicardie, deficite neurologice tranzitorii – tulburari vizuale, afazie, pareze si parestezii), senzatie de satietate sau de presiune epigastrica, epigastralgie, diaree, icter colestatic, cresterea valorilor serice ale AST, ALT si hepatita, eventual IH, trombocitopenie, eritropenie, leucopenie, granulocitopenie care pot evolua catre agranulocitoza, pancitopenie, (mielosupresie) si anemie hemolitica, vasculita, reactii de hipersensibilitate, indeosebi cutanate, hiponatremie, fotosensibilizare.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Cpr. 1 mg, 2 mg, 3 mg; ct. x 2 blist. x 15 cpr.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Dezechilibrele hormonale si cancerul Dezechilibrele hormonale si cancerul

    Sistemul endocrin este alcatuit din glande endocrine dar si organe, care indeplinesc si alte roluri pe langa cea endocrina. Aceste glande endocrine si organe cu functie endocrina produc substante, care ajung in circulatia sangvina si actioneaza la distanta.citeste mai mult

  • Riscul de tromboza asociat cancerului Riscul de tromboza asociat cancerului

    Pentru ca sangele sa circule prin vase in forma sa lichida este necesar un echilibru intre componentele procoagulante si anticoagulante. Virchow a determinat cele 3 componente esentiale ale aparitiei trombozei: staza, hipercoagulabilitatea si disfunctia vasului. citeste mai mult

  • Trauma sonora - impactul zgomotelor asupra sanatatii auditive Trauma sonora - impactul zgomotelor...

    Trauma sonora este o leziune a urechii interne ce apare in urma expunerii la sunete cu intensitate crescuta. Sunetul intens este sunetul cu multi decibeli. Trauma sonora, numita si trauma acustica, poate aparea fie in urma expunerii la un sunet foarte puternic brusc, fie...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter