Clickmed
programare rapida la medic

Spirochetoza

boala infectioasa cauzata de o spirocheta, bacterie de forma helicoida deosebit de mobila datorita aparatului sau locomotor intern.
Trei genuri de spirochete sunt patogene pentru om:
- Genul Borrelia cuprinde bacteriile responsabile de febrele recurente transmise de capuse si agentul bolii lui lyme.
- Genul leptospira cuprinde agentii leptospirozei, afectiune cunoscuta, de asemenea, si sub numele de boala vidanjorilor.
- Genul treponema grupeaza agentul sifilisului si pe cei ai infectiilor denumite treponematoze neveneriene, care fac ravagii exclusiv in anumite regiuni calde (pinta sau carate, hejel si pian).

Citeste si

Arhiva
  • Muscaturile de animale si intepaturile de insecte Muscaturile de animale si...

    Plagi muscate Plagile muscate pot fi produse de catre animale domestice, salbatice sau chiar de catre om. Acestea sunt de la bun inceput plagi contaminate, iar acest mecanism se realizeaza prin introducerea in organism odata cu saliva animalului, a unor germeni...citeste mai mult

  • Hemoptizia (expectoratia cu sange) Hemoptizia (expectoratia cu sange)

    Generalitati Hemoptizia se defineste ca fiind expectoratia cu sange si este un semn nespecific asociat cu numeroase afectiuni pulmonare care poate sa cuprinda infectia (ca de ex. Bronsita acuta, abcesul pulmonar, tuberculoza, aspergiloza, pneumonia, bronsiectazia)....citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter