Clickmed
programare rapida la medic

Vimpat, sirop

Publicat la data de: 17 Mai 2010 | Actualizat la data de: 23 Aprilie 2021

Informatii prospect Vimpat, sirop

Compozitie
Vimpat este un medicament care contine substanta activa lacosamida. Este disponibil sub forma de comprimate ovale (de culoare roz: 50 mg; galbene: 100 mg; de culoarea ocru: 150 mg; albastre: 200 mg), sub forma de sirop (15 mg/ml) si sub forma de solutie perfuzabila (perfuzie intr-o vena 10 mg/ml).

Indicatii
Vimpat se utilizeaza pentru tratamentul crizelor epileptice partiale (crize epileptice care isi au originea intr-o anumita zona a creierului) ca medicament adjuvant (de completare) al tratamentului cu alte antiepileptice, la pacientii cu varsta mai mare de 16 ani avand diagnosticul de epilepsie. Poate fi folosit la pacientii cu crize de instalare partiala cu sau fara generalizare secundara (cazul in care descarcarea epileptica cuprinde creierul in intregime). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Administrare
Vimpat se ia de doua ori pe zi, cu sau fara alimente. Doza de inceput recomandata este de 50 mg de doua ori pe zi. Dupa prima saptamana, doza ar trebui crescuta la 100 mg de doua ori pe zi, iar apoi, in functie de raspunsul pacientului la tratament, dozele pot fi crescute cu cate 50 mg de doua ori pe zi, pana la doza maxima de 200 mg de doua ori pe zi. O forma de ambalare speciala cu comprimate cu toate cele patru concentratii este disponibila pentru a simplifica tratamentul initial. Pentru pacientii cu afectiuni renale pot fi folosite doze mai mici. Daca pacientul nu poate inghiti temporar comprimatele sau siropul, Vimpat poate fi administrat si sub forma de solutie perfuzabila cu durata de 15 minute pana la o ora. Aceasta forma trebuie utilizata doar cateva zile.

Actiune terapeutica
Substanta activa din Vimpat, lacosamida, este un medicament antiepileptic. Epilepsia este cauzata de excesul de activitate electrica din creier. Nu se cunoaste exact modul in care actioneaza lacosamida, dar se presupune ca reduce activitatea canalelor de sodiu (pori de pe suprafata celulelor nervoase) care permit transmiterea impulsurilor electrice dintre celulele nervoase. De asemenea, se crede ca lacosamida este implicata in procesul de regenerare a celulelor nervoase lezate. Impreuna, aceste actiuni pot preveni raspandirea activitatii electrice anormale prin structurile creierului, scazand riscul aparitiei unui eveniment epileptic.

Contraindicatii
Folosirea Vimpat nu este recomandata in cazul pacientilor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la lacosamida sau oricare alt ingredient al acestui medicament, sau care au blocuri atrioventriculare de gradul doi sau trei (un tip de tulburari de ritm cardiac). Comprimatele Vimpat nu pot fi utilizate in cazul persoanelor cu hipersensibilitate la arahide sau soia.

Reactii adverse
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Vimpat (observate la mai mult de 1 din 10 pacienti) sunt: ameteli, dureri de cap, diplopie (vedere dubla) si greata (stare de rau). Pentru lista completa a tuturor efectelor secundare raportate asociate cu Vimpat, a se consulta prospectul.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Suplimente pentru un sistem imunitar puternic Suplimente pentru un sistem imunitar...

    Generalitati Suplimentele alimentare sunt medicamente naturale care vin in ajutorul formarii de energie. Acestea se gasesc sub forma de tablete, sirop, baton etc. si furnizeaza organismului substante nutritive necesare dietei zilnice. Tratamentele de profilaxie cu...citeste mai mult

  • Ceapa - 100% sanatate naturala Ceapa - 100% sanatate naturala

    Generalitati Ceapa, alimentul atat de folosit de fiecare dintre noi la gatit, are si nenumarate proprietati terapeutice. Nu vom insista in acest articol pe calitatile culinare ale cepei, ci vom incerca sa detaliem la ce este ea utila ca tratament naturist. Ceapa este...citeste mai mult

  • Mierea de albine Mierea de albine

    Generalitati Mierea este un aliment dulce, lichid siropos produs natural de catre albine ca hrana pentru ele insele. Culoarea aurie si gustul delicios sunt inconfundabile. Dupa ce albinele culeg nectarul de la o floare, il amesteca cu produse chimice din saliva lor...citeste mai mult

  • Indulcitorii naturali - care sunt cele mai bune optiuni? Indulcitorii naturali - care sunt...

    Cei mai folositi indulcitori naturali Indulcitorii naturali provin direct din flori si plante, cu foarte putine procese de prelucrare. Cateva exemple sunt reprezentate de stevie, fructul calugarului si siropul de yacon. Multe persoane se distanteaza de zaharul de...citeste mai mult

Comunitate

  • vindecarea epilepsiei

    stie cineva daca epilepsia se vindeca 100%.sau un medic bun in acest domeniu pentru copii?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter