Clickmed
programare rapida la medic

Tobrex, unguent oftalmic

Publicat la data de: 16 Aprilie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Tobrex, unguent oftalmic

Indicatii:

Oftalmic: infectiile externe ale ochiului si anexelor, produse de germeni sensibili; otita externa provocata de microbi sensibili. Inhalator: infectii cu pseudomonas aeruginosa ale pacientilor cu fibroza chistica.

Doze si mod de administrare:
Oftalmic: 1,5 cm ung. sau 1-2 pic. colir in sacul conjunctival inferior al ochiului afectat de 2-3 ori pe zi sau la fiecare 3-4 ore in infectiile severe. Inhalator: 300 mg de 2-4 ori/zi.

Copii
TOBREX poate fi utilizat la copii cu varsta de 1 an si mai mare. Nu utilizati TOBREX la copiii cu varsta mai mica de 1 an deoarece siguranta si eficacitatea nu au fost inca stabilite la aceasta populatie.

Nu este recomandata purtarea lentilelor de contact concomitent cu prezenta unei infectii oculare. Informati medicul despre aceste situatii. in aceste cazuri, se poate folosi medicamentul doar sub supravegherea medicului. Trebuie evitata administrarea prelungita sau excesiva a medicamentului.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: Ca si in cazul administrarii altor unguente oftalmice, incetosarea tranzitorie a vederii sau alte tulburari ale vederii pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca dupa administrare apare incetosarea vederii, pacientul trebuie sa astepte pana cand vederea revine la normal inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Daca utilizati si alte medicamente pentru ochi, asteptati 10-15 minute intre administrarea TOBREX si a celuilalt medicament si aplicati unguentul ultimul.

Efecte care apar cand tratamentul cu TOBREX este intrerupt: Nu sunt cunoscute.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la tobramicina si la aminoglicozide; utilizarea auriculara la bolnavii cu timpanul perforat.


Atentionari:
Urmarirea atenta a evolutiei afectiunii; risc de rezistenta, prudenta in insuficienta renala, interactiuni medicamentoase cu alte aminoglicozide, sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie. Nu se amesteca in nebulizator cu dornaza-alfa.


Reactii adverse:
Oftalmic: hipersensibilitate, prurit, edem palpebral, eritem conjunctival. Inhalator: disfonie, tinitus.

Pastrare
Trebuie sa aruncati tubul dupa patru saptamani de la prima deschidere, pentru a evita infectiile. Scrieti data la care ati deschis tubul prima oara in spatiul de mai jos: Deschis: Pastrati unguentul la loc sigur, unde copiii nu il pot vedea si nu pot avea acces la el. A se pastra la temperaturi sub 25`C. A nu se pastra la frigider. A se pastra tubul inchis. Nu utilizati unguentul dupa data expirarii (marcata cu “Exp”) de pe tub si cutie.

Ce contine TOBREX
Substanta activa este tobramicina. Un gram unguent oftalmic contine tobramicina 3 mg. - Celelalte componente sunt: clorobutanol anhidru, parafina lichida, vaselina alba.

Cum arata TOBREX si continutul ambalajului

TOBREX se prezinta ca un unguent omogen de culoare alba-galbuie intr-un ambalaj care contine 3,5 g unguent oftalmic intr-un tub din aluminiu cu varf si capac din plastic.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata ALCON –COUVREUR N.V. Rijksweg 14, B-2870 Puurs, Belgia Fabricantii ALCON –COUVREUR N.V. Rijksweg 14, B-2870 Puurs, Belgia ALCON CUSI S.A. Camil Fabra 58, 08320 El Masnou Barcelona, Spania Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentantii locali ai detinatorului autorizatiei de punere pe piata.

Acest prospect a fost aprobat in Mai 2013

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Keratoconjunctivita sicca Keratoconjunctivita sicca

    Generalitati Pentru ca ochii sa isi mentina sanatatea iar vederea sa fie optima, la suprafata globilor oculari exista in permanenta un strat fin de lichid (lacrimi). Keratoconjunctivita sicca este o boala caracterizata printr-o productie anormala (din punct de vedere...citeste mai mult

  • Abraziunile corneene Abraziunile corneene

    Generalitati Abraziunea corneeana este probabil una dintre ele mai frecvente leziuni oculare si de asemenea, una din cele mai neglijate. Ea consta de fapt in lezarea prin zgarierea, oricat de fina, a epiteliului corneean, pierzandu-se astfel integritatea corneei....citeste mai mult

  • Trahomul – conjunctivita granuloasa Trahomul – conjunctivita granuloasa

    Generalitati Trachomul reprezinta o infectie bacteriana cu localizare oculara determinata de Chlamydia trachomatis. Trachomul este o keratoconjunctivita cronica si una din cele mai importante cauze de morbiditate oculara. Boala se transmite in principal intre copii si...citeste mai mult

  • Informatii esentiale despre sindromul Sjogren Informatii esentiale despre sindromul...

    Generalitati Sindromul Sjogren este o afectiune a sistemului imun ce afecteaza intregul organism si care este caracterizata prin infiltrarea limfocitara cronica a organelor cu secretie exocrina. In cadrul acestei boli celulele imune ataca si ajung in final sa distruga...citeste mai mult

Comunitate

  • canal lacrimar infundat

    Am o fetita de 3 saptamani ,iar medicul oftalmolog la care am mers la un consult mi-a spus ca are canalul lacrimar infundat si ca necesita o interventie pt desfundarea acestuia...am facutt tratament 5 zile cu tobrex iar acu urmez un tratament cu vigamox urmand ca dupa 27.09.2010 sa fie programata...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter