Clickmed
programare rapida la medic

Novonorm, comprimate

Publicat la data de: 24 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Novonorm, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate 0,5 mg, 1 mg, 2 mg; cutie 6 blist. 15 cpr.


Indicatii:
Pacienti cu diabet tip 2 (diabet zaharat insulino-independent), a caror glicemie nu mai poate fi controlata satisfacator prin dieta, scaderea in greutate si exercitiu fizic. In combinatie cu metformin, pentru pacientii cu diabet tip 2, atunci cand metforminul singur nu permite un control satisfacator.


Doze si recomandari:
Initial 0,5 mg. Daca pacientii sunt transferati de la un alt agentoral hipoglicemic, doza initiala este de 1 mg. Doza maxima recomandata este de 4 mg inainte de mesele principale. Doza maxima totala 16 mg/zi.


Contraindicatii:
Hipersensibilitate la produs, diabet zaharat tip 1, cetoacidoza diabetica, sarcina si alaptare, tulburari severe renale sau hepatice, copii sub 12 ani, varstnici peste 75 de ani. Asocierea cu: ketoconazol, itraconazol, eritromicina, fluconazol; rifampicina, fenitoina.


Atentionari:
Precautie la asocierea cu: IMAO, beta-blocante neselective, IEC, salicilati, octreotid, alcool, steroizi anabolizanti, contraceptive orale, tiazide, corticosteroizi, hormoni tiroidieni, simpatomimetice.


Reactii adverse:
Hipoglicemie usoara, tulburari vizuale tranzitorii, tulburari gastrointestinale (diaree, greata). Cazuri izolate de cresteri usoare si tranzitorii ale nivelurilor enzimelor hepatice si reactii alergice.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter