Clickmed
programare rapida la medic

Dianeal pd 4 glucose 2,27%, solutie pentru dializa peritoneala

Publicat la data de: 18 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Dianeal pd 4 glucose 2,27%, solutie pentru dializa peritoneala

Ce este Dianeal PD 4 glucose 2,27% si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Dianeal PD4 Glucose este utilizata la pacienti ai caror rinichi nu functioneaza temporar sau permanent. Indeparteaza apa si produsii de degradare ai metabolismului proteic din sange si corecteaza concentratiile anormale ale electrolitilor din sange. Cu cat concentratia de glucoza in solutie este mai mare, cu atat indeparteaza volume mai mari de apa din sange.

Aceasta solutie se utilizeaza in cazul in care se recomanda tratamentul prin dializa peritoneala: insuficienta renala acuta si cronica, retentie de apa, dezechilibre electrolitice, intoxicatii medicamentoase, cand alte tratamente nu sunt disponibile. Aceasta solutie se administreaza exclusiv intraperitoneal.

Mod de administrare

Solutia de dializa peritoneala se administreaza intraperitoneal numai prin intermediul unui cateter implantat in cavitatea abdominala. Este important sa utilizati solutia de dializa peritoneala asa cum v-a indicat medicul dumneavoastra. Acesta va va preciza solutia cu concentratia de glucoza adecvata pentru dumneavoastra si volumul de solutie pe care trebuie sa-l utilizati, precum si tipul de punga si numarul de pungi schimbate pe zi.

La adaugarea in solutia de dializa a altor medicamente, medicul dumneavoastra va verifica compatibilitatea cu solutia de dializa.

Solutia pentru dializa peritoneala trebuie incalzita inainte de administrare pana la temperatura corpului.

Dupa indepartarea ambalajului secundar, produsul va fi utilizat imediat.
inainte de a utiliza Dianeal PD4 Glucose.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Cand nu se va administra Dianeal PD4 Glucose?

Atunci cand se stabileste daca dializa peritoneala este tratamentul potrivit pentru dumneavoastra, medicul curant va lua in considerare orice factor din istoricul dumneavoastra care ar putea exclude utilizarea solutiilor de dializa peritoneala.

In general nu exista contraindicatii pentru utilizarea solutiei pentru dializa peritoneala DianealPD4 Glucose.

Totusi exista cateva situatii in care trebuie sa aveti grija deosebita.

In general, nu se recomanda utilizarea dializei peritoneale in prezenta unor afectiuni severe care afecteaza peretele abdominal (de exemplu, infectii cutanate sau arsuri, interventii chirurgicale recente, hernie) sau cavitatea abdominala (de exemplu, ileus, adeziuni, perforatii intestinale, defecte diafragmatice, tumori si sarcina avansata) si in insuficienta respiratorie severa, malnutritie sau tulburari severe ale metabolismului lipidic. In cazuri individuale, beneficiile pentru pacient trebuie evaluate comparativ cu complicatiile posibile.

Precautii

Ce trebuie sa aveti in vedere cand utilizati Dianeal PD4 Glucose?

Medicul curant va va sfatui despre masurile ce se pot aplica dumneavoastra in mod particular.

La pacientii cu insuficienta renala acuta, concentratiile plasmatice ale electrolitilor trebuie sa fie monitorizate periodic in timpul dializei. In tratamentul cronic, biochimia sangelui si parametrii hematologici, ca si alti indicatori ai starii pacientului, trebuie evaluati periodic.

Se recomanda monitorizarea concentratiilor plasmatice ale calciului si fosfatilor la pacientii dializati.

In timpul dializei peritoneale pot aparea pierderi semnificative de proteine, aminoacizi si vitamine hidrosolubile. Terapia de substitutie va fi luata in considerare in functie de necesitati.

Trebuie sa tineti o evidenta scrisa a greutatii dumneavoastra, balantei hidrice sau a oricaror alte determinari pe care medicul va recomanda sa le faceti. Evidenta stricta a balantei hidrice si a greutatii este necesara pentru a evita deshidratarea sau hiperhidratarea cu consecinte grave incluzand insuficienta cardiaca congestiva, depletie de volum, soc.

Trebuie sa va adresati medicului daca volumul drenat este mai mare decat cel asteptat. Utilizarea in exces a solutiei Dianeal PD4 Glucose 3,86% duce la extragerea de cantitati semnificative de apa.

Se va utiliza o tehnica aseptica in timpul schimbarii pungilor

Interactiuni medicamentoase

Intrebati medicul dumneavoastra inainte de a utiliza orice alt medicament o data cu DianealPD4 Glucose. Unele medicamente sunt afectate de dializa. Va rugam, spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati orice alt medicament si veti fi sfatuit daca este necesar sa modificati dozele.

La pacientii diabetici este necesara ajustarea dozelor de insulina sau antidiabetice orale.

Sarcina si alaptarea

Atunci cand se ia in considerare dializa peritoneala in timpul sarcinii sau in cursul alaptarii medicul va va avertiza asupra eventualelor complicatii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu este cazul.

Reactii adverse posibile

Dializa peritoneala poate avea anumite reactii adverse.

Spuneti medicului dumneavoastra daca observati una din urmatoarele reactii adverse:

- Temperatura inalta, senzatie de rau, dureri de stomac sau simptome asemanatoare celor din gripa.
- Eritem, secretie purulenta, inflamatie sau durere la locul de iesire al cateterului dumneavoastra.
- Crestere rapida in greutate, edeme ale membrelor inferioare, edeme ale ochilor, cresteri ale presiunii arteriale, dificultati in respiratie sau dureri in piept.
- Pierderi in greutate, scaderi bruste ale tensiunii arteriale, senzatie de cap greu, vertij, crampe musculare sau sete.
- Constipatie.

Reactiile adverse se pot datora atat tehnicii folosite cat si solutiei de dializa. Cele datorate tehnicii sunt: dureri abdominale, hemoragii, peritonite, infectii in jurul cateterului, blocarea cateterului si ileus.

Reactiile adverse datorate solutiilor de dializa peritoneala includ: dezechilibre hidro- electrolitice, hipo- si hipervolemie, hipo- si hipertensiune, crampe musculare si tulburari de echilibru.

Daca observati orice reactie adversa care nu este mentionata in acest prospect, va rugam spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Dianeal PD4 Glucose 2,27%

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius. A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Solutie pentru dializa peritoneala; 100 ml contine: clorura de sodiu 567 mg; lactat de sodiu 392 mg; clorura de calciu dihidrat 25,7 mg; clorura de magneziu hexahidrat 15,2 mg; glucoza anhidra 2,27 g; Na+ 13,2 mmol/l Ca2+ 0,175 mmol/l; Mg2+ 0,075 mmol/l; Cl- 9,50 mmol/l; lactat 10,2 mmol/l; pH 5,5.

Ambalaj

-Cutii cu 6 pungi din polietilena continand cate o punga dubla din PVC a 1500 ml solutie pentru dializa peritoneala prevazute cu tubulatura pentru injectarea medicatiei adjuvante si conector.

Cutii cu 5 pungi din polietilena continand cate o punga simpla din PVC a 2000 ml solutie pentru dializa peritoneala prevazute cu tubulatura pentru injectarea medicatiei adjuvante si conector.
Cutii cu 5 pungi din polietilena continand cate o punga dubla din PVC a 2000 ml solutie pentru dializa peritoneala prevazute cu tubulatura pentru injectarea medicatiei adjuvante si conector.
Cutii cu 4 pungi din polietilena continand cate o punga dubla din PVC a 2500 ml solutie pentru dializa peritoneala prevazute cu tubulatura pentru injectarea medicatiei adjuvante si conector.
Cutii cu 2 pungi din polietilena continand cate o punga simpla din PVC a 5000 ml solutie pentru dializa peritoneala prevazute cu tubulatura pentru injectarea medicatiei adjuvante si conector.

Fabricant

Baxter Healthcare S.A., Irlanda

Detinatorul autorizatiei de punere de piata

Baxter Healthcare S.A.

Moneen Road, Castlebar, County Mayo, Irlanda

Data ultimei verificari a prospectului - Noiembrie, 2004

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • 4 solutii pentru un somn lung si odihnitor 4 solutii pentru un somn lung si...

    Generalitati Multi oameni sunt chinuiti de insomnii, de faptul ca indiferent de ora din noapte nu pot sa adoarma. Iata cateva solutii la cele mai frecvent intalnite tulburari de somn. Va treziti in mijlocul noptii, fara nici un motiv Multi oameni de toate...citeste mai mult

  • De ce apar pungile de sub ochi. Afla cele mai bune solutii pentru a le combate De ce apar pungile de sub ochi. Afla...

    Pungile intunecate de sub ochi au un aspect inestetic si pot aparea din diferite cauze. Insa exista solutii la care poti apela cu incredere, ca sa le estompezi. Iata care sunt cauzele acestor pungi si ce trebuie sa faci, ca sa le indepartezi: Genetica...citeste mai mult

  • Solutii pentru o piele neteda Solutii pentru o piele neteda

    Generalitati Pentru cei mai multi adulti, acele sunt un rau necesar acceptate in cazul vaccinurilor si al analizelor de sange. In ultima vreme insa, tot mai multe femei apeleaza la injectii pentru a sterge semnele imbatranirii pielii. Statisticile asociatiei americane...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter