Clickmed
programare rapida la medic

Minipress, comprimate

Publicat la data de: 11 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Minipress, comprimate

Forma de prezentare:
Cpr. 1 mg, 2 mg; cutie 3 blist. 10 cpr.


Indicatii:
Hipertensiune arteriala, monoterapie sau in combinatie cu un diuretic sau alte antihipertensive. Poate fi folosit la pacientii cu functie renala compromisa. Trat. insuficientei ventriculare stangi. Fenomenul si maladia Raynaud. hiperplazia benigna de prostata; tratamentului simptomatic al obstructiei urinare cauzate de hipertrofia benigna de prostata.


Doze si administrare:
Se incepe cu o doza mai mica, care se creste progresiv pana la un raspuns optim. Hipertensiune arteriala: doza totala zilnica 20 mg adm. de 2-3 ori/zi, asociat cu un diuretic sau un beta-blocant. Ca monoterapie: initial 0,5 mg seara la culcare, apoi 0,5 mg de 2-3 de ori/zi pentru 3-7 zile. Se creste la 1 mg de 2-3 ori/zi pentru 3-7 zile, daca nu apar reactii adverse. Apoi, doza va fi marita gradat pana la o doza totala zilnica de 20 mg adm. divizat. Doza de intretinere: 3-20 mg in doze divizate. Insuficienta ventriculara stanga: Doza initiala 0,5 mg de 2, 3 sau 4 ori/zi, cu cresteri pana la doza 4-20 mg/zi in doze divizate. Fenomenul si maladia Raynaud: Doza initiala 0,5 mg de 2 ori/zi, 3-7 zile. Doza intretinere 1-2 mg de 2-3 ori/zi. Hiperplazia benigna de prostata: Doza initiala 0,5 mg de 2 ori/zi, 3-7 zile. Doza intretinere 2 mg de 2 ori/zi.


Contraindicatii:
Sensibilitate cunoscuta la chinazoline. Tratamentul insuficientei ventriculare stangi datorate obstructiei mecanice (stenoza aortica, stenoza mitrala, embolismul pulmonar si pericardita constrictiva). Copii sub 12 ani.


Atentionari:
Hipertensiune arteriala: hipertensiune arteriala posturala sau pierderi de conotienta in special la inceputul tratamentului se da o doza initiala scazuta, cu o crestere usoara in prima si a doua saptamana de tratament. Insuficienta ventriculara stanga: in caz de administrarii la pacienti care au primit trat. diuretic energic sau tratament vasodilatator, poate aparea scaderea presiunii de umplere a ventriculului stang si o scadere semnificativa a debitului cardiac si a tensiunii arteriale. Fenomenul si maladia Raynaud, hiperplazia benigna de prostata: monitorizarea tensiunii arteriale.


Reactii adverse:
Ameteli, cefalee, somnolenta, slabiciune, palpitatii si greata, care au disparut frecvent in cazul continuarii trat. Rar varsaturi, diaree sau constipatie, disconfort abdominal, alterari ale functiei hepatice, pancreatita, edeme, hipertensiune arteriala ortostatica, dispnee, leoin, tahicardie, nervozitate, vertij, halucinatii, depresie, parestezii, rash, prurit, alopecie, lichen plan, polachiurie, impotenta, incontinenta, priapism, tulburari de vedere, epistaxis, tinitus, uscaciune a gurii, congestie nazala, transpiratii, febra, artralgii. in asociere cu glicozide cardiace si diuretice: somnolenta, ameteala, hipertensiune arteriala posturala, tulburari de vedere, edeme, uscaciunea gurii, palpitatii, greata, diaree, impotenta, cefalee si congestie nazala. In tratamentul maladiei si fenomenului Raynaud frecvent somnolenta.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Comunitate

  • minipress

    nu stiti unde pot gasi medicamente minipress?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter