Clickmed
programare rapida la medic

Oxiflux, comprimate filmate cu eliberare prelungita

Publicat la data de: 07 Martie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Oxiflux, comprimate filmate cu eliberare prelungita

Forma de prezentare:
Comprimate filmate cu eliberare prelungita 400 mg; cutie x 2 blist. x 10 cpr.


Indicatii:
Tulburari circulatorii periferice arteriale si venoase de natura aterosclerotica sau diabetica; arteriopatie cronica obliteranta (stadiul II); tulburari trofice in sindromul post-trombotic, ulcer de gamba, gangrena, degeraturi. Tulburari ale circulatiei cerebrale: sindrom ischemic, vertij, cefalee, tulburari de memorie si atentie, diminuarea capacitatii intelectuale. tulburari circulatorii la nivel ocular si al urechii interne.


Doze si administrare:
Oral sau combinat. Oral: 200-1200 mg/zi, doza de intretinere in timpul sau dupa mesele principale. Parenteral: Initial se testeaza reactia pacientului, prin adm. a 2,5 ml solutie inj. diluata cu 7,5 ml ser fiziologic. in perf. intravenos initial o fiola in 250-500 ml solutie perf. (NaCl 9‰, levuloza 5%, glucoza sau inlocuitori ai masei sanguine), in 90-180 min. in zilele urmatoare, dozele pot fi crescute cu cate 50 mg (2,5 ml solutie inj.), pana la maxim 300 mg (15 ml)/zi. In caz de tulburari grave de circulatie se pot face 2 perfuzii pe zi.


Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta la derivati xantinici. IM recent, hemoragii masive, scleroza cerebrala si coronariana cu hipertensiune. Sarcina. Alaptare.


Atentionari:
La bolnavii hipertensivi cu labilitate vasculara se dau doze progresive; in insuficienta cardiaca, adm. se va face in volume mici. in IR, maximum 800 mg/zi; in caz de hemoragie oculara, trat. va fi intrerupt imediat; in doze mari la diabetici poate creste secretia de insulina. Soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Frecvente tulburari gastro-intestinale (greata, voma, arsuri, dureri epigastrice, diaree) si eruptii pruriginoase. Rar, la doze mari, tahicardie, scaderea tensiunii arteriale, angina pectorala, senzatie de caldura. in cazuri izolate, trombocitopenie, hemoragii cutanate si ale tractului digestiv.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Somnifere eliberate cu prescriptie medicala Somnifere eliberate cu prescriptie...

    Generalitati Somniferele sau medicamentele care induc somnul pot fi necesare in cazul in care o persoana atinge un nivel ridicat de stres, cand calatoreste sau in alte situatii in care trebuie sa stea treaza perioade indelungate de timp. Daca o persoana sufera de...citeste mai mult

  • Consecintele unei supradoze de aspirina Consecintele unei supradoze de aspirina

    Generalitati Aspirina este al treilea nume pentru acidul acetilsalicilic, substanta utilizata frecvent in medicamentele recomandate pentru ameliorarea durerilor. Medicamentele sunt folosite din cele mai vechi timpuri, mai exact inca din vremea medicului grec...citeste mai mult

  • Intoxicatia cu paracetamol Intoxicatia cu paracetamol

    Generalitati Paracetamolul (acetaminofen) este unul din cele mai utilizate antipiretice (substante care combat febra) si antialgice (contra durerii) si se gaseste in compozitia a peste 100 de produse farmaceutice disponibile fara reteta medicala (apartin clasei de...citeste mai mult

  • Sindromul neuroleptic malign Sindromul neuroleptic malign

    Generalitati Sindromul neuroleptic malign reprezintao urgenta neurologica amenintatoare de viata, manifestata ca o reactie secundara la administrarea de neuroleptice (antipsihotice). Are un tablou clinic distinctiv prin modificarea rapida a statusului mental,...citeste mai mult

Comunitate

  • kosmodisk

    In 25 noi. 2009, aplecandu-ma sa iau ceva de pe pat, am simtit o durere ascutita de mijloc si a trebui sa ma asez imediat.Durerea nu ma lasa sa ma aplec si se manifesta in zona mijloc-fesa stanga -cu radiere pe piciorul stang in jos pana spre glezna.Poate ajuta kosmodiskul la astfel de durere?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter