Clickmed
programare rapida la medic

Zyprexa, pulbere pentru solutie injectabila

Publicat la data de: 23 Februarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Zyprexa, pulbere pentru solutie injectabila

Forma de prezentare:
Pulbere pentru solutie injectabila 10 mg; cutie x 1 fl. x 10 mg


Indicatii:
Schizofrenie - tratamentul de intretinere la pacientii care au raspuns la tratamentul initial. tratamentul episoadelor maniacale moderate - severe. Prevenirea recurentelor la pacientii cu tulburare bipolara.


Doze si recomandari:
Schizofrenie. Prevenirea recurentelor in tulburarea bipolara


Reactii adverse:
Doza initiala zilnica unica de 10 mg/zi, indiferent de orarul meselor. Episoade maniacale: Doza initiala este de 15 mg ca doza zilnica unica in monoterapie sau 10 mg pe zi in terapia asociata. Ulterior, ajustare pe baza raspunsului clinic 5-20 mg/zi. Doza initiala mai mica (5 mg/zi) la peste 65 de ani, sex feminin, nefumatori, IH.


Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului; glaucom cu unghi ingust. Alaptare. soferi si activitati de precizie.


Atentionari:
Hipertrofie de prostata sau ileus paralitic; ALT si/sau AST crescute, IH, trat. asociat cu medicamente cu potential de hepatotoxicitate; scaderi ale leucocitelor si/sau neutrofilelor, hipereozinofilie, depresia maduvei osoase cauzata de boli concomitente, radioterapie sau chimioterapie, afectiuni mieloproliferative, istoric de convulsii. Se intrerupe in caz de sindrom neuroleptic malign. Daca apar semne de diskinezie tardiva, trebuie redusa doza. Asociere cu prudenta cu alte medicamente cu actiune centrala, cu alcool, sau cu substante care maresc intervalul QT, in special la varstnici. hipertensiune arteriala posturala rara. sarcina. copii sub 18 ani.


Reactii adverse:
Frecvente: somnolenta si crestere in greutate. Ocazionale: ameteala, apetit crescut, edeme periferice, hipertensiune arteriala ortostatica si efecte anticolinergice tranzitorii, usoare, cresteri asimptomatice ale transaminazelor hepatice. Rar: fotosensibilizare, ginecomastie, galactoree, marirea sanilor; variatii hematologice asimptomatice.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Gripa: e mai bine sa o previi, nu astepta sa o tratezi! Gripa: e mai bine sa o previi, nu...

    Importanta prevenirii gripei Iata ca am intrat in sezonul rece si ne intrebam daca organismul nostru este pregatit sa faca fata virozelor din aceasta perioada. Este atat de simplu uneori sa avem grija de noi, remediile sunt usor de cules, natura ne ofera tot ce-i mai...citeste mai mult

  • Contraceptivele injectabile Contraceptivele injectabile

    Generalitati Contraceptivele injectabile devin o metoda anticonceptionala din ce in ce mai des folosita in intreaga lume. Desi la inceput (anii 1970-1980) era destul de controversata, in prezent se estimeaza ca peste 3% din femeile din Marea Britanie o folosesc....citeste mai mult

  • Remedii de ajutor pentru drenajul sinusurilor Remedii de ajutor pentru drenajul...

    Ce sunt sinusurile? Sinusurile sunt cavitati cu aer, captusite de o mucoasa care are rolul de a produce mucus pentru protectia cailor respiratorii si eliminarea substantelor nedorite sau a prafului. Ele au rol si in limbajul articulat, fiind ca o cutie de...citeste mai mult

Comunitate

  • medicamentetie

    Am avut 2 fenomene psihotice, la 6 luni distanta, al doilea fata de primul si asta pentru ca medicul mi-a intrerupt medicamentatia. Am luat medicamentul prescris in cantitate mica ( 2gr/ 1gr/ 05gr), cam 5 luni dupa prima psihoza. Acum iau Zyprexa( 7,5gr). Doresc sa va intreb daca iau acest...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter