Clickmed
programare rapida la medic

Metoclopramid, solutie orala

Publicat la data de: 10 Februarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Metoclopramid, solutie orala

Forma de prezentare:
Solutie orala 0,665%; ct. x 1 fl. x 20 ml


Indicatii:
Profilaxia si tratamentul starilor de greata si voma; tratamentul tulburarilor de motilitate ale portiunii superioare a tractului gastrointestinal; tratamentul gastroparezei diabetice; facilitarea unor procedee diagnostice; tratamentul sughitului.


Doze si recomandari:
Oral: sd. cu hipomotilitate gastrica: 10 mg de 4 ori/zi. esofagita de reflux: 10-15 mg 4 ori/zi. Sughit: 10-20 mg de 4 ori/zi, timp de 7 zile. Antiemetic: 5-10 mg de 3 ori/zi. Copii 5-14 ani: 2,5-5 mg de 3 ori/zi. Sugari si copii sub 3 ani: 0,5-1 mg/kg si zi, in 3 prize. Inj.: Greata si varsaturi, tulburari de motilitate, gastropareza diabetica 10 mg intramuscular sau intravenos de 3-4 ori/zi. Copii 3-14 ani: 0,1 mg/kg si zi; maxim 0,5 mg/kg si zi. Greata si varsaturi posttrat. cu citostatice: 2 mg/kg in perf. intravenos Pentru procedee diagnostice: 10-20 mg intravenos cu aproximativ 10 minute inaintea examinarii.


Contraindicatii:
Hipersensibilitate la metoclopramida; feocromocitom; ileus mecanic, perforatii intestinale si hemoragii gastro-intestinale; tumori dependente de prolactina; epilepsie, tulburari motorii extrapiramidale; copii sub 2 ani (inj.).


Atentionari:
Prudenta la copii si tineri, varstnici, IR, IH; interactiuni medicamentoase cu levodopa (Cind), alcool etilic, antihipertensive, antidepresive triciclice, analgezice opioide, antihistaminice H1, barbiturice, benzodiazepine, neuroleptice, anticolinergice, digoxina, cimetidina; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Somnolenta, nervozitate, oboseala, cefalee, ameteala, anxietate, neliniste, diaree, stari depresive, sindrom extrapiramidal, ginecomastie, galactoree, tulburari menstruale, tulburari parkinsoniene, diskinardiva, methemoglobinemie, iritatii locale.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Candidoza orala sau stomatita candidozica Candidoza orala sau stomatita...

    Generalitati Candidoza bucala sau stomatita candidozica este o afectiune provocata de candida albicans caracterizata prin prezenta unor leziuni si acumularea unor depozite albicioase pe limba sau interiorul obrajilor. Ranile pot fi dureroase si pot sangera usor...citeste mai mult

  • Boli care pot fi contactate din apa contaminata Boli care pot fi contactate din apa...

    Generalitati Bolile care pot fi contactate din apa contaminata sunt o cauza majora de mortalitate, mai ales in cazul copiilor. Salubritatea inadecvata, epurarea incorecta a apei si contaminarea apei cu diverse deseuri produc afectiuni precum: gastroenterita, hepatita...citeste mai mult

  • Gripa: e mai bine sa o previi, nu astepta sa o tratezi! Gripa: e mai bine sa o previi, nu...

    Importanta prevenirii gripei Iata ca am intrat in sezonul rece si ne intrebam daca organismul nostru este pregatit sa faca fata virozelor din aceasta perioada. Este atat de simplu uneori sa avem grija de noi, remediile sunt usor de cules, natura ne ofera tot ce-i mai...citeste mai mult

  • Diareea la copii - sfaturi dietetice Diareea la copii - sfaturi dietetice

    Generalitati Diareea la copii este greu de definit, specialistii considerand-o, de fapt, cresterea numarului obisnuit de scaune pentru copilul respectiv si reducerea consistentei acestora prin cresterea continutului apos. Etiologia ei este plurifactoriala,...citeste mai mult

Comunitate

  • METOCLOPRAMID, comprimate

    bunicul meu are ameteli si tendinta de a da pasul spre dreapta in loc sa mearga drept. medicul neurolog mi - a recomandat metroclopramid. are legatura medicamentul cu aceste simptome?

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter