Clickmed
programare rapida la medic

Duspatalin, capsule cu eliberare prelungita

Publicat la data de: 05 Februarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Duspatalin, capsule cu eliberare prelungita

Ce este Duspatalin si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Duspatalin este un antispastic cu actiune directa asupra musculaturii netede a tractului gastrointestinal, calmand spasmul fara a afecta motilitatea normala a intestinului.

Duspatalin se administreaza pentru tratamentul simptomatic al durerilor si crampelor abdominale, disconfortului si tulburarilor intestinale asociate sindromului de intestin iritabil la adulti.

Mod de administrare

Utilizati intotdeauna Duspatalin exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti

Doza recomandata este de o capsula Duspatalin 200 mg de doua ori pe zi, dimineata si seara. Capsulele vor fi inghitite cu o cantitate suficienta de apa (cel putin 100 ml de apa), cu 20 minute inainte de masa; nu se vor mesteca.

Copii si adolescenti

Duspatalin 200 mg, capsule cu eliberare prelungita nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani datorita insuficientei datelor privind siguranta si sau eficacitatea.

Daca uitati sa utilizati Duspatalin
Daca ati uitat sa utilizati o capsula de Duspatalin, utilizati-o imediat ce v-ati amintit. Totusi, daca este timpul pentru urmatoarea doza, utilizati-o doar pe aceasta. Nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Nu utilizati Duspatalin daca sunteti alergic (hipersensibil) la mebeverina sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Precautii

Aveti grija cand utilizati Duspatalin:

Este necesara prudenta la pacientii cu porfirie.

Supradozaj

Teoretic, se poate produce cresterea excitabilitatii nervoase. Nu se cunoaste un antidot specific; se recomanda lavaj gastric si tratament simptomatic.

Interactiuni medicamentoase

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Nu se cunosc interactiuni intre mebeverina si ale medicamente.

Sarcina si alaptarea

Studiile la animal nu au demonstrat efecte teratogene.

Nu sunt disponibile date clinice privind utilizarea mebeverinei la femeile gravide; de aceea medicamentul poate fi prescris la femeia gravida doar dupa analiza raportului risc potential fetal/beneficiu matern.

Nu exista date suficiente privind excretia mebeverinei in laptele matern, la om sau la animal. Mebeverina se excreta in laptele matern iar riscul pentru sugar nu poate fi exclus; de aceea mebeverina nu trebuie administrata in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Medicamentul nu are nicio influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Duspatalin poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Foarte rar s-au raportat reactii alergice cutanate (eruptii cutanate eritematoase tranzitorii, urticarie, angioedem).

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Cum se pastreaza Duspatalin

Nu utilizati Duspatalin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul
cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea
mediului.

Informatii suplimentare

Ambalaj

Duspatalin se prezinta sub forma de capsule de culoare alb opac, inscriptionate cu „I " si cu „245", continand o pulbere granulara de culoare alba pana la aproape alba.

Este disponibil in cutii cu 3 blistere din PVC/Al a cate 10 capsule cu eliberare prelungita -cutii cu 2 blistere din PVC/Al a cate 15 capsule cu eliberare prelungita.

Compozitie

Substanta activa este clorhidrat de mebeverina 200 mg.

Celelalte componente sunt: continutul capsulei: stearat de magneziu, copolimer acrilat de etil- metacrilat de metil, talc, hipromeloza, copolimer acid metacrilic - acrilat de etil (1:1), triacetat de glicerol; capsula: dioxid de titan (E 171), gelatina; cerneala de inscriptionare: shellac 47,5% (E 904), oxid negru de fer (E 172), propilenglicol.

Fabricant

MYLAN LABORATORIES S.A.S.
Route de Belleville, Lieu dit Maillard,
01400 Chatillon-sur-Chalaronne, Franta

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Somnifere eliberate cu prescriptie medicala Somnifere eliberate cu prescriptie...

    Generalitati Somniferele sau medicamentele care induc somnul pot fi necesare in cazul in care o persoana atinge un nivel ridicat de stres, cand calatoreste sau in alte situatii in care trebuie sa stea treaza perioade indelungate de timp. Daca o persoana sufera de...citeste mai mult

  • Metilfenidat Metilfenidat

    Descriere Metilfenidatul este o substanta stimulanta a sistemului nervos central folosita ca prima linie de tratament a tulburarilor de atentie si hiperactivitate (ADHD), inca din 1957. De asemenea, este indicat in tratamentul narcolepsiei. In decursul ultimilor...citeste mai mult

  • Indicatiile opioidelor in osteoartrita Indicatiile opioidelor in osteoartrita

    Generalitati si alte informatii Opioidele sunt substante analgezice cu actiune foarte intensa, care se elibereaza exclusiv pe baza unei retete medicale. Sunt indicate pacientilor cu dureri moderate si severe care nu raspund la tratamentul cu antiinflamatoare,...citeste mai mult

  • Indicatiile opiozilor in tratamentul stenozei spinale Indicatiile opiozilor in tratamentul...

    Generalitati Stenoza spinala reprezinta ingustarea uneia sau mai multor zone ale coloanei, cel mai adesea la nivelul vertebrelor cervicale si lombare. Aceasta ingustare poate sta la baza compresiei maduvei in segmentele respective sau a radacinilor nervoase care ies...citeste mai mult

Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter