Clickmed
programare rapida la medic

L-thyroxin-50; l-thyroxin-100, comprimate

Publicat la data de: 29 Ianuarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect L-thyroxin-50; l-thyroxin-100, comprimate

Forma de prezentare

Cpr. 50 micrograme, 100 micrograme; ct. x 4 blist. x 25 cpr.

Indicatii

Tratamentul hipotiroidismului; asociat antitiroidienelor in trat. hipertiroidismului; profilaxia guoei dupa tiroidectomie la cei cu functie tiroidiana pastrata; gusa benigna eutiroidiana; trat. supresor/substitutiv in carcinom tiroidian; test de supresie tiroidiana.

Doze si administrare

Adulti: in hipotiroidism: oral 25-300 micrograme/zi, crescand doza la 2-4 sapt.; doza de intretinere: 125-250 micrograme/zi. Test de supresie tiroidiana: p.o. 200 micrograme/zi, 14 zile sau o doza unica de 3 mg cu 7 zile inaintea repetarii scintigrafiei. Copii: 12,5-50 micrograme/zi crescand progresiv pana la doza de intretinere de 100-150 micrograme /m2 si zi.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la levotiroxina; hipertiroidii netratate cu antitiroidiene; IMA recent; angina pectorala; miocardite; IC decompensata; insuficienta corticosuprarenala netratata.

Atentionari

Monitorizarea nivelului plasmatic al tirotrofinei si al tiroxinei libere; prudenta la varstnici; cardiaci; forme grave de hipotiroidism; HTA; insuficienta hipofizara; anorexie cu denutritie; tbc; diabet zaharat; obezitate; interactiuni medicamentoase cu insulina, antidiabetice orale, anticoagulante cumarinice, antidepresive triciclice, colestiramina, sucralfat, hidroxid de aluminiu, sulfat feros, fenitoina, carbamazepina, rifampicina, digitalice, amiodarona; sarcina si alaptare.


Reactii adverse:
In caz de crestere rapida a dozei: manifestari de hipertiroidism, in cazuri izolate hipersensibilitate (rash); cresterea riscului de crize convulsive la copiii epileptici; la sugari sau la copii poate sa apara hipercalciurie.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • 30 de modalitati de a pierde 100 de calorii 30 de modalitati de a pierde 100 de...

    Generalitati Stiati ca daca pierdeti 100 de calorii in fiecare zi, greutatea dvs. se va reduce cu 10 kilograme intr-un an? Modificari minore ale obiceiurile dvs. zilnice, pot face diferenta. Uneori este mai usor sa faceti pasi mici, in loc sa incercati sa...citeste mai mult

  • Dieta de 100 de calorii Dieta de 100 de calorii

    Generalitati Dieta de 100 de calorii se bazeaza pe tinerea unei evidente a numarului de calorii pe care o persoana le consuma. Pentru a slabi, cei care aleg aceasta dieta trebuie sa controleze cantitatea si tipul mancarurilor incluse in alimentatia zilnica, pentru a...citeste mai mult

  • Gustari cu cel mult 100 de calorii Gustari cu cel mult 100 de calorii

    Generalitati Aprovizionati-va frigiderul si camara cu ingrediente pentru gustari rapide, sanatoase si cu un continut caloric scazut, pentru a evita consumul altor deserturi sau gustari nesanatoase, bogate in calorii. Bucurati-va de urmatoarele retete de gustari...citeste mai mult

  • Ce beneficii aduc 10 zile de tacere si 100 de ore de meditatie Ce beneficii aduc 10 zile de tacere...

    Generalitati 10 zile petrecute in tacere si 100 de ore de meditatie fac parte dintr-o practica straveche numita Vipassana, ale carei beneficii au fost confirmate de numeroase cercetari efectuate de oamenii de stiinta in prezent. Peste 200 de centre de meditatie din...citeste mai mult

Comunitate

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter