Clickmed
programare rapida la medic

Remicade, liofilizant pentru concentratie solutie perfuzabila

Publicat la data de: 17 Ianuarie 2010 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Remicade, liofilizant pentru concentratie solutie perfuzabila

Forma de prezentare:
Liofilizant pentru concentratie solutie perfuzabila 100 mg/fl.; ct. x 1, 2 sau 3 fl.


Indicatii:
Artrita reumatoida. boala crohn activa, severa sau cu fistule. spondilita anchilopoetica.


Doze si administrare:
Artrita reumatoida: perf. 3 mg/kg, timp de 2 ore, urmate de doze suplimentare de 3 mg/kg, la 2 si la 6 sapt. de la prima perfuzie si apoi o data la 8 sapt. Se asociaza cu metotrexat. boala crohn activa, severa sau cu fistule: p.intravenos 5 mg/kg, timp de 2 ore, apoi perfuzii aditionale la 2 si 6 sapt. urmate de perfuzii la fiecare 8 sapt. (tratament de mentinere). spondilita anchilopoetica: p.intravenos 5 mg/kg, timp de 2 ore, repetat la 2 si 6 sapt. de la prima perfuzie, apoi la fiecare 6 sau 8 saptamani.


Contraindicatii:
Tuberculoza, hipersensibilitate la infliximab si la alte proteine murine, sepsis, infectii manifeste clinic si/sau abcese, infectii oportuniste. insuficienta cardiaca congestiva severa (NYHA clasa III-IV).


Atentionari:
Hipersensibilitate (de tip IV) la repetarea trat. dupa 2-4 ani; infectiile trebuie tratate inaintea adm. de infliximab; nu se recomanda trat la copii, varstnici, boli hepatice sau renale, sarcina si alaptare.


Reactii adverse:
Infectii virale, febra, abcese, celulita, sepsis, vindecare intarziata a plagilor, infectii bacteriene, autoanticorpi, anomalii ale factorilor complementului, anemie, leucopenie, limfadenopatie, limfocitoza, limfopenie, neutropenie, depresie, stare de confuzie, agitatie, amnezie, apatie, nervozitate, somnolenta, cefalee, conjunctivita, endoftalmita, cheratoconjunctivita, HTA, echimoze/hematoame, hTA, sincopa, tromboflebita, bradicardie, palpitatii, vasospasm, infectii ale tractului respirator, dispnee, sinuzita, epistaxis, bronhospasm, pleurezie, reactii alergice, greata, diaree, dureri abdominale, dispepsie, constipatie, colecistita, rash, prurit, urticarie, hipersudoratie, dermatita fungica/onicomicoza, eczema/seboree, hordeolum, eruptie buloasa, furunculoza, hipercheratoza, reactie de fotosensibilitate, veruci, infectii ale tractului urinar, pielonefrita, piurie, mialgii, artralgii, vaginite, durere toracica, edem, reactii la locul de injectare. Hipersensibilitate de tip IV. Tulburari limfoproliferative.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Pericolul ascuns al utilizarii dezinfectantilor

    Generalitati Toate femeile folosesc in casa atunci cand fac curatenie produse dezinfectante, de la detergentul de vase, pana la dezinfectantul pentru toalete, spray-ul pentru mobila, solutiile de curatat parchetul, multe dintre acestea avand in componenta clor....citeste mai mult

  • Pericolul ascuns al bolii ce poate provoca moarte subita

    Ce este moartea subita Moartea subita cardiaca este decesul cauzat de o cauza cardiovasculara care apare in decurs de o ora de la debutul simptomelor. Un stop cardiac brusc apare atunci cand inima inceteaza sa bata sau nu bate suficient pentru a menine perfuzia...citeste mai mult

  • Venele varicoase (Scleroterapia)

    Timp de foarte multe decenii, scleroterapia a fost folosita pentru tratarea venelor varicoase si a celor in forma de panza de paianjen. Aceasta procedura implica injectarea unei solutii (de obicei solutie salina) direct la nivelul venelor. Acest lucru determina...citeste mai mult

  • Diferenta dintre radioterapie si chimioterapie

    Tratamente impotriva cancerului Un diagnostic de cancer poate fi coplesitor si este, cu siguranta, un factor ce schimba stilul de viata a pacientului. Totusi, exista optiuni de tratament ce lupta impotriva celulelor tumorale, pentru a le preveni cresterea si...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • A folosit cineva Remicade(infliximab)?

    Cei care v-ati tratat cu Remicade(infliximab) pentru colita ulceroasa, ati putea sa imi dati detalii despre rezultate, sau despre eventualele reactii adverse? Multumesc!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter