Clickmed
programare rapida la medic

Ascofer, comprimate

Publicat la data de: 30 Decembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Ascofer, comprimate

Ce este Ascofer si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Anemii feriprive (microcitare) posthemoragice, prin aclorhidrie, de sarcina, secundare infectiilor, infestarii parazitare sau cancerului; anemii macrocitare tratate cu cianocobalamina; stari de sideropenie la copii in crestere, in caz de hemoragii cronice; pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, la copii, la donatori de sange.

Mod de administrare

Adulti: curativ 600-1200 mg gluconat feros/zi (72-144 mg fier); profilactic 100-300 mg gluconat feros/zi. Copii: 200-600 mg gluconat feros/zi. Doza zilnica se fractioneaza in 3 prize, administreaza in afara meselor (daca se produc fenomene de iritatie gastrica, se adm. la mese).

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hemocromatoza, hemoliza cronica, anemie sideroacrestica, anemia din intoxicatia cu plumb, talasemie, boli hepatice grave, alergie sau intoleranta la fier; gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa, sindrom de malabsorbtie intestinala (se recomanda fier injectabil).

Atentionari

Hiposideremia asociata cu sindroame inflamatorii nu raspunde la trat. cu fier; este necesar trat. etiologic al anemiei; control al eficacitatii trat. la 3 luni; interactiuni medicamentoase cu tetracicline, bifosfonati, penicilamina, tiroxina, fluorochinolone, antiacide.

Precautii

Tratamentul cu fier trebuie asociat cu tratamentul etiologic al anemiei.
Evaluarea eficacitatii tratamentului cu fier dupa 3 luni de administrare se face prin determinarea hemoglobinei, a volumului eritrocitar mediu, sideremiei si saturarii siderofilinei.

Interactiuni medicamentoase

Nu se recomanda administrarea concomitenta cu preparate injectabile de fier
– risc de lipotimie sau soc prin eliberarea rapida a fierului din forma sa complexa si saturarea siderofilinei.
Sarurile de fier scad absorbtia tetraciclinelor, bifosfonatilor (administrati oral), penicilaminei si tiroxinei. Se recomanda administrarea sarurilor de fier dupa un interval de peste 2 ore fata de aceste medicamente.
Sarurile, oxizii si hidroxizii de magneziu, aluminiu si calciu scad absortia digestiva a sarurilor de fier.
Sarurile de fier scad biodisponibilitatea dupa administrare orala a fluorochinolonelor prin chelare si prin efect nespecific asupra capacitatii de absorbtie din tubul digestiv.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Ascofer nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Rareori greata, dureri epigastrice, constipatie sau diaree (scaunul este colorat in negru), senzatie de vertij, bufeuri de caldura.

Cum se pastreaza Ascofer

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi intre 15-25 grade Celsius, ferit de umiditate si lumina.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Un comprimat contine fer 40 mg sub forma de gluconat feros 378 mg , acid ascorbic 100 mg si excipienti: amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, polividona K 30.

Ambalaj

Comprimate 40 mg; cutie x 1 fl. x 20 comprimate.

Fabricant

S.C. ARENA GROUP S.A.
B-dul Dunarii nr. 54
Comuna Voluntari, Jud. Ilfov, Romania

Data ultimei verificari a prospectului Aprilie, 2007

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter