Clickmed
programare rapida la medic

Tonsilotren

Publicat la data de: 08 Decembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Tonsilotren

Indicatii terapeutice
Afectiuni ale cailor respiratorii superioare, ca: amigdalita acuta, faringita catarala, faringita cronica, faringita cronica si recurenta, hipertrofia amigdaliana la copii, tratamentul postoperator dupa amigdalectomie.

Indicatii specifice:
Faringo - amigdalita acuta
Faringo - amigdalita cronica recurenta
Hiperplazia amigdaliana la copii
Dupa amigdalectomie

Beneficii:
Eficienta de peste 90%, dovedita clinic, in tratamentul faringo-amigdalitei acute nepurulente si a puseelor acute din formele cronice recurente
Stimuleaza raspunsul imun in timpul fazei acute
Reduce frecventa recaderilor si a recurentelor
Excelent tolerat, in special de catre copii
Indicat in tratamentul de lunga durata
Imbunatateste rapid starea generala

Actiuni:
Combinatie de remedii specifice pentru simptomele faringo-amigdalitei:

Atropinum sulfuricum:
Intervine in inflamatia si congestia cailor respiratorii superioare, tratamentul formelor supraacute si starilor febrile initiale ale infectiilor cu simptome tipice : eritem, disfagie, mucoase deshidrata.

Hepar sulfuris:
Rol in inflamatia persistenta si recurenta insotita de supuratie, abcese amigdaliene,faringo-otalgii, amigdale inflamate si purulente.

Kalium biochromicum:
Intervine in inflamatiile subacute si cronice ale mucoaselor respiratorii, cu secretii vascoase, aderente

Silicea:
Rol in inflamatia cronica, abcese si in hipertrofia amigdaliana la copil stimuleaza sistemul imunitar

Mercurius bijodatus:
Actioneaza in stadiile inflamatorii acute si subacute ale mucoaselor cavitatii bucale si gatului Descongestioneaza amigdalele hipertrofiate cronic si inflamate

Schema de tratament

Varsta Forme Acute Forme cronice si recurente
Copii 2-12 ani Doza de atac 1-2 zile 1 cp./2 ore, se continua cu 1 cp.de 3 ori/ zi 1 cp. de 3 ori/zi, 6-8 saptamani Repetare de cateva ori/an
Copii peste 12 ani, adulti Doza de atac 2 zile ,1-2 cp./ora se continua 1-2 cp. de 3 ori /zi 1-2 cp. de 3 ori/ zi, 6-8 saptamani Repetare de cateva ori/an


Compozitie

1 comprimat (250,5 mg) contine: Atropinum sulfuricum trit. D5 12,5 mg; Hepar sulfuris trit. D3 10,0 mg; Kalium bichromicum trit. D4 50,0 mg; Mercurius bijodatus trit. D8 25,0 mg; Silicea trit. D2 5,0 mg si excipienti: monohidrat de lactoza, sucroza, stearat de magneziu.

Grupa farmacologica
Medicament homeopat.Actioneaza conform principiilor homeopate

Contraindicatii
A nu se administra persoanelor cu hipersensibilitate cunoscuta la crom. Nu se recomanda utilizarea Tonsilotren de catre pacientii cu hiperfunctie tiroidiana fara consultarea prealabila a medicului.

Interactiuni medicamentoase
Nu se cunosc.Efectul unui medicament homeopat poate fi influentat nefavorabil de catre factori daunatori care tin de stilul de viata (consum de alcool,cafea, tutun, dieta bogata in grasimi).

Precautii
Nu sunt necesare.

Sarcina si alaptare
La fel ca orice medicament, Tonsilotren va fi administrat in timpul sarcinii si alaptarii numai la recomandarea medicului.

Reactii adverse datorate medicamentului
Au fost raportate ocazional eruptii cutanate; acestea dispar dupa intreruperea tratamentului. A fost raportata ocazional aparitia sialoreei; reglarea se realizeaza prin reducerea dozei sau prin cresterea intervalului dintre doze.

Atentionari si precautii speciale de utilizare
Nu se recomanda la pacientii cu hiperfunctie tiroidiana fara sfatul medicului.Un comprimat contine 25 mg zahar si 122,5 mg lactoza.

Efecte asupra abilitatii de conducere a autovehiculelor sau de manevrare a utilajelor
Tonsilotren nu afecteaza abilitatea de conducere a autovehiculelor sau de manevrare a utilajelor.

Supradozaj
Ingestia accidentala a intregii cutii poate provoca la persoanele cu intoleranta la lactoza, tulburari la nivelul tubului digestiv sau pot avea efect purgativ.

Ambalaj
Cutie cu 60 de comprimate.

Pastrare: a se pastra la temperaturi de sub 25 grade C, in ambalajul original.

Produs fabricat conform normelor Uniunii Europene si avizat si de catre Ministerul Sanatatii din Romania. Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala.Se recomanda citirea cu atentie a prospectului. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Dezechilibrele hormonale si cancerul Dezechilibrele hormonale si cancerul

    Sistemul endocrin este alcatuit din glande endocrine dar si organe, care indeplinesc si alte roluri pe langa cea endocrina. Aceste glande endocrine si organe cu functie endocrina produc substante, care ajung in circulatia sangvina si actioneaza la distanta.citeste mai mult

  • Riscul de tromboza asociat cancerului Riscul de tromboza asociat cancerului

    Pentru ca sangele sa circule prin vase in forma sa lichida este necesar un echilibru intre componentele procoagulante si anticoagulante. Virchow a determinat cele 3 componente esentiale ale aparitiei trombozei: staza, hipercoagulabilitatea si disfunctia vasului. citeste mai mult

  • Trauma sonora - impactul zgomotelor asupra sanatatii auditive Trauma sonora - impactul zgomotelor...

    Trauma sonora este o leziune a urechii interne ce apare in urma expunerii la sunete cu intensitate crescuta. Sunetul intens este sunetul cu multi decibeli. Trauma sonora, numita si trauma acustica, poate aparea fie in urma expunerii la un sunet foarte puternic brusc, fie...citeste mai mult

Comunitate

  • raceala la gravida

    Buna ziua Sunt insarcinata in 4 luni, dar de doua zile am racit cu simptome de ameteala, durere in zona supraorbitara accentuata, scurgeri nazale, buze uscate. Ce medicament este permis contra racelii in situatia mea? Repausul la pat nu-mi este permis deoarece serviciul nu-mi permite Multumesc...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter