Clickmed
programare rapida la medic

Calpol suspensie orala

Publicat la data de: 04 Decembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Calpol suspensie orala

Ce este Calpol si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

CALPOL Suspensie pentru copii indeparteaza durerile, ca de exemplu cele dentare. Este de asemenea indicat si in cazul febrei. Daca febra este ridicata, durerea severa sau persistenta, contactati medicul.
CALPOL Suspensie pentru copii este analgezic (indeparteaza durerea) si antipiretic (scade febra).

Mod de Administrare

Copii sub 3 luni - O lingurita mica (2,5 ml) cand copilul are febra in urma vaccinarii. Daca copilul este bolnav din alt motiv, consultati medicul. Nu folositi CALPOL Suspensie pentru copii fara acordul medicului.
Copii de la 3 luni la 1 an - Una sau doua lingurite mici (2,5 ml) de maxim 4 ori pe zi.
Copii de la 1 an la 6 ani - Una sau doua lingurite mari (5 ml) de maxim 4 ori pe zi.
Copii peste 6 ani - CALPOL Sase Plus.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Ati avut vreodata alergie sau reactii adverse la paracetamol? Daca da, atunci NU folositi CALPOL Suspensie pentru copii si anuntati medicul sau farmacistul.
Suferiti de afectiuni grave ale rinichilor sau ficatului? Daca da, consultati medicul sau farmacistul inainte sa folositi CALPOL Suspensie pentru copii.

Interactiuni medicamentoase

In cazul adultilor se poate folosi CALPOL Suspensie concomitent cu administrarea contraceptivelor orale ("pilula zilnica") sau a tabletelor pentru epilepsie, dar se poate sa nu aiba acelasi efect asupra durerii sau febrei.
Daca luati anumite antidepresive, sedative, medicamente pentru epilepsie sau consumati cantitati mari de alcool, puteti fi mai susceptibil la efectele adverse ale paracetamolului.
Daca nu sunteti siguri ca vreunul din medicamentele pe care le luati face parte din din cele mentionate mai sus, atunci adresati-va farmacistului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare 5 ml suspensie contine 120 mg Paracetamol
CALPOL Suspensie contine, de asemenea si ingredienti inactivi. Acestia sunt: glicerol, sorbitol, metil hidroxibenzoat, xantan si apa purificata. Suspensia are aroma de capsuni, iar colorantul este carmoizina (E122).

Ambalaj

Acest flacon contine 100 ml CALPOL Suspensie pentru copii. Fiecare 5 ml suspensie contine 120 mg paracetamol.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Lista cu medicamentele de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate Lista cu medicamentele de care...

    H.G. nr. 720 din 09.07.2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand DCI corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate In temeiul ARTICOLUL 108...citeste mai mult

  • Implicatiile fumatului in igiena orala Implicatiile fumatului in igiena orala

    In ultimii ani exista o preocupare din ce in ce mai mare privind efectele nocive ale fumatului, in conditiile unei cresteri a frecventei fumatorilor in cadrul populatiei active.Numeroase studii au relevat legatura dintre diverse afectiuni ale cavitatii bucale si fumat,...citeste mai mult

  • Informatii despre sanatatea orala Informatii despre sanatatea orala

    Generalitati Sanatatea orala se refera la gura, care include dintii, gingiile, maxilarul si tesuturile adiacente. Grija pentru sanatatea orala poate preveni aparitia afectiunilor orale, mai ales ca nivelul starii de sanatate orala poate influenta sanatatea intregului...citeste mai mult

  • Candidoza orala si aftele Candidoza orala si aftele

    Generalitati Candidoza orala si aftele sunt o infectie a cavitatii orale cauzate de microorganismul fungic numit candida albicans. Desi frecvent intalnite aftele nu sunt o afectiune grava ln cazul adultilor si copiilor sanatosi. Cu toate acesta, prezenta...citeste mai mult

Comunitate

  • Homeopat sau alopat

    Fetita mea are 4 ani jumatate. Cand a intrat la gradinita, i s-a gasit stafilococ auriu localizat la nivelul nasului iar doctorita mi-a zis ca e purtatoare sanatoasa, deci nu mi-a dat nici un tratament. Anul acesta m-am hotarat sa merg cu ea la un homeopat ca sa o mai dezintoxic de...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter