Clickmed
programare rapida la medic

Pharmaton, capsule

Publicat la data de: 25 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Pharmaton, capsule

Forma de prezentare si compozitie:
Capsule cu extract standardizat de Panax ginseng 40,00 mg, palmitat de retinol (vit. A) 1,4665 mg (2667 UI), colecalciferol (vit. D3) 0,005 mg (200 UI), D,L-a-acetat de tocoferol (vit. E) 10,00 mg, monohidrat de tiamina (vit. B1) 1,40 mg, riboflavina (vit. B2) 1,60 mg, clorhidrat de piridoxina (vit. B6) 2,00 mg, ciancobalamina (vit. b12) 0,001 mg, biotina 0,150 mg, nicotinamida (vit. PP) 18,00 mg, acid ascorbic (vit. C) 60,00 mg, acid folic 0,10 mg, cupru 2,00 mg sub forma de sulfat de cupru (II) 5,60 mg, mangan 2,50 mg sub forma de sulfat de mangan monohidrat 7,75 mg, magneziu 10,00 mg sub forma de sulfat de magneziu 71,00 mg, fer 10,00 mg sub forma de sulfat feros (II) 33,00 mg, zinc 1,00 mg sub forma de sulfat de zinc monohidrat 2,75 mg, calciu 100,00 mg sub forma de fosfat de calciu dibazic anhidru 340,00 mg, seleniu 0,050 mg sub forma de selenit de sodiu 0,111 mg si lecitina 100,00 mg; ct. 1 fl.- 30, 60 sau 100 cps.; ct.1 blister -4 cps.; ct. 1, 3 sau 6 blistere - 10 cps.


Indicatii:
Starile de epuizare (de exemplu provocate de stres), oboseala, slabiciune, scaderea capacitatii de concentrare, precum si pentru cresterea tonusului psihic; profilaxia si tratamentul simptomelor determinate de nutritia neechilibrata calitativ si cantitativ; convalescenta.


Doze si administrare:
Adulti: o capsula pe zi, administrata cu alimente, preferabil la micul dejun. Nu se utilizeaza la copii mai mici de 12 ani.


Contraindicatii:
Hipersensibilitate (alergie) la oricare dintre componentii produsului; tulburari ale metabolismului calciului, cum sunt: nivel crescut al calciului in sange (hipercalcemie) sau excretie crescuta a calciului prin urina (hipercalciurie); insuficienta renala; aport prea mare de vitamine A si D (hipervitaminoza preexistenta a vitaminelor A sau D); administrare concomitenta a altor medicamente care contin vitamina d; tratament cu retinoizi (de exemplu, anumite medicamente pentru acnee).


Atentionari:
Ingestia zilnica a unor doze mari de vitamina a in timpul sarcinii creste riscul anumitor malformatii la nou-nascuti. Se evita utilizarea produsului atunci cand se consuma cantitati mari de vitamina a din alimente. Nu se utilizeaza atunci cand se mananca ficat.


Reactii adverse:
Rareori, s-au observat reactii adverse gastrointestinale.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Capsula endoscopica - generalitati, utilizare, pregatire Capsula endoscopica - generalitati,...

    Generalitati Capsula endoscopica este una din cele mai performante metode imagistice care se refera la o relativa invaziune,desi comparativ cu toate metodele cunoscute este de o acuratete si detaliere mult sporita fata de celelalte metode. Metodele imagistice...citeste mai mult

  • Diferenta dintre cafeaua clasica si cea din capsule Diferenta dintre cafeaua clasica si...

    Consumul de cafea Servirea cafelei nu reprezinta doar un simplu obicei, unele persoane facand din acesta chiar un adevarat ritual ce nu trebuie ratat. Astfel, cafeaua poate fi servita sub diferite forme, mai slaba sau mai puternica, fiecare persoana avand propriile...citeste mai mult

  • Opiu Opiu

    Descriere Opiul si preparatele pe baza de opiu sunt cunoscute de aproape patru mii de ani, fiind folosite ca unele din cele mai vechi remedii ale durerii. In prezent, preparatele de opiu au o utilizare limitata in terapie, fiind folosite in special ca analgezice si...citeste mai mult

  • Otoscleroza Otoscleroza

    Generalitati Otoscleroza reprezinta o crestere osoasa anormala localizata in urechea medie, ce poate duce la hipoacuzie si in final la pierderea completa a auzului. Este o boala cu componenta genetica ce afecteaza metabolismul osos si afecteaza predominant capsula...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter