Clickmed
programare rapida la medic

Azomyr

Publicat la data de: 11 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Azomyr

Ce este Azomyrsi pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Azomyr se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor de rinita alergica (inflamatia cailor nazale provocata de o alergie, de exemplu febra fanului sau alergia la acarieni) sau de urticarie (o afectiune a pielii cauzata de o alergie, avand simptome precum mancarime si papule urticariene). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.
Substanta activa din Azomyr, desloratadina, este un antihistaminic. Acesta actioneaza prin blocarea receptorilor pe care se fixeaza in mod normal histamina, o substanta din organism care provoaca simptome alergice. Cand receptorii sunt blocati, histamina nu isi poate face efectul, ceea ce determina o reducere a simptomelor alergice.

Mod de administrare

Adulti si adolescenti (cu varsta de 12 ani si peste): luati un comprimat o data pe zi. Inghititi comprimatul intreg cu apa, cu sau fara alimente. Referitor la durata tratamentului, medicul dumneavoastra va determina tipul de rinita alergica de care suferiti si va stabili cat timp trebuie sa luati Azomyr.
Daca rinita dumneavoastra este intermitenta (prezenta simptomelor timp de mai putin de 4 zile pe saptamana sau mai putin de 4 saptamani), medicul dumneavoastra va va recomanda o schema de tratament care va depinde de evaluarea istoricului bolii dumneavoastra.
Daca rinita dumneavoastra este persistenta (prezenta simptomelor timp de 4 zile sau mai mult pe saptamana si mai mult de 4 saptamani), medicul dumneavoastra va poate recomanda un tratament pe o durata mai lunga.
Pentru urticarie, durata tratamentului poate varia de la pacient la pacient si de aceea trebuie sa urmati recomandarile medicului dumneavoastra.

Daca luati mai mult decat trebuie din Azomyr
Luati Azomyr numai in dozele prescrise pentru dumneavoastra. Nu se asteapta aparitia unor probleme serioase in caz de supradozaj accidental. Cu toate acestea, daca luati mai mult Azomyr decat vi s-a recomandat, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca uitati sa luati Azomyr
Daca uitati sa luati doza de medicament la timp, luati-o cat mai curand posibil, apoi reveniti la schema de tratament obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Azomyr nu se administreaza persoanelor care pot fi hipersensibile (alergice) la desloratadina, loratadina sau la oricare dintre celelalte ingrediente.

Precautii

Aveti grija deosebita cand utilizati Azomyr.
– daca aveti insuficienta renala severa.
Daca aveti aceasta afectiune sau daca nu sunteti sigur, va rugam sa intrebati medicul inainte de a lua Azomyr.

Interactiuni medicamentoase

Nu se cunosc interactiuni ale Azomyr cu alte medicamente.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alatati adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Daca sunteti gravida sau alatati, nu este recomandata utilizarea Azomyr.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Pentru dozele recomandate, nu este de asteptat ca Azomyr sa va produca somnolenta sau sa va scada atentia. Totusi, foarte rar, la unii oameni poate provoca somnolenta, care le poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Azomyr
Azomyr comprimate contine lactoza. daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse posibile

In cazul adultilor si adolescentilor, cele mai frecvente efecte secundare sunt fatigabilitatea (oboseala; 1,2%), uscaciunea gurii (0,8%) si durerile de cap (0,6%). Efectele secundare observate la copii sunt similare. La copiii sub doi ani, cele mai frecvente efecte secundare sunt diareea (3,7%), febra (2,3%) si insomnia (dificultatea de a dormi) (2,3%).

Cum se pastreaza Azomyr

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 30 grade Celsius.
A se pastra in ambalajul original.
Nu utilizati Azomyr dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister.
Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Spuneti farmacistului dumneavoastra daca observati orice modificare a aspectului comprimatelor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Informatii suplimentare

Compozitie

Azomyr este un medicament care contine substanta activa desloratadina. Este disponibil sub forma de comprimate de 5 mg, liofilizat oral de 5 mg (comprimate dispersabile), comprimate orodispersabile de 2,5 mg si 5 mg (comprimate care se dizolva in gura), sirop de 0,5 mg/ml si solutie orala de 0,5 mg/ml.

Ambalaj

Azomyr comprimate filmate 5 mg este ambalat in blistere unidoza, in cutii cu 1, 2, 3, 5, 7, 10, 14, 15, 20, 21, 30, 50 sau 100 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Intepaturile de tantari: reactii alergice Intepaturile de tantari: reactii...

    Generalitati Tantarii sunt specii de insecte zburatoare, de mici dimensiuni, ce apartin familiei Culicidae. In general, tantarii se hranesc cu nectarul din plante. Doar femelele depind de sangele uman (sau animal), de care au nevoie pentru a extrage proteinele...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter