Clickmed
programare rapida la medic

Klerimed, comprimate filmate

Publicat la data de: 04 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Klerimed, comprimate filmate

Ce este Klerimed si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Klerimed este utilizat pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni:

- infectii respiratorii (de exemplu bronsite, pneumonii);

- infectii ale faringelui si sinusurilor;

- infectii ale pielii si mucoaselor;

- infectia cu Helicobaterpylori (asociata cu ulcerul duodenal). Medicul dumneavoastra va va spune pentru ce va trateaza.

Mod de administrare

Doza uzuala pentru adulti si copii peste 12 ani este de un comprimat filmat Klerimed 250 de 2 ori pe zi (dimineata si seara). In general, durata tratamentului este de 7 zile. In cazul unor infectii mai severe, medicul va poate dubla doza.

Nu opriti tratamentul cu Klerimed cand va simtiti mai bine. Medicamentul se administreaza pe toata durata de tratament prescrisa de medicul dumneavoastra, altfel infectia poate reapare.

In cazul infectiilor cu Helicobacter pylori, Klerimed se administreaza impreuna cu omeprazol si amoxicilina. In cele mai multe cazuri doza de Klerimed este de 500 mg de 2 ori pe zi, timp de 2 saptamani.

Comprimatele Klerimed trebuie inghitite cu apa.

Daca accidental ati luat mai multe comprimate decat trebuia, luati imediat legatura cu medicul sau farmacistul sau mergeti la cel mai apropiat spital, luand cu dumneavoastra cutia de medicamente din care ati luat.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra, inainte de inceperea tratamentului cu Klerimed, daca aveti sau ati avut una dintre urmatoarele:

- reactii alergice (mancarime sau roseata a pielii) dupa utilizarea claritromicinei sau a oricaruia dintre componentele produsului (vezi mai sus);

- reactii alergice la azitromicina sau eritromicina, deoarece fac parte din grupul macrolidelor.

In acest caz nu trebuie sa utilizati Klerimed.

Precautii

De asemenea, inainte de inceperea tratamentului cu Klerimed trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca:

- sunteti sau intentionati sa ramaneti insarcinata;

- alaptati;

- aveti boli renale.

Klerimed nu este recomandat copiilor sub 12 ani. Pentru acestia se recomanda utilizarea suspensiilor de claritromicina.

Interactiuni medicamentoase

Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati unul dintre urmatoarele medicamente: digoxina, warfarina, carbamazepina, teofilina, zidovudina (pentru unele infectii), medicamente pentru migrene - care contin ergotamina sau dihidroergotamina, antialergice - care contin astemizol sau terfenadina.

Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Atentionari speciale

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Klerimed nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

Ca si in cazul altor medicamente, dupa administrarea Klerimed unii pacienti pot prezenta reactii adverse cum sunt greata, varsaturi sau dureri abdominale. Daca in timpul tratamentului prezentati si diaree severa, prelungita, opriti tratamentul si discutati imediat cu medicul dumneavoastra.

In timpul tratamentului cu Klerimed valorile unor enzime hepatice pot creste. Aceste valori revin la normal dupa terminarea tratamentului. Foarte rar, in timpul tratamentului cu Klerimed, unii pacienti pot prezenta afectari ale vezicii biliare sau ficatului. Daca aveti o stare de rau general, aveti ochii galbeni, urina inchisa la culoare, iar scaunul este decolorat, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Unii pacienti prezinta modificari ale gustului in timpul tratamentului cu Klerimed. De asemenea, uneori limba are o culoare inchisa.

Nu va ingrijorati. Nu trebuie sa opriti tratamentul la aparitia acestor simptome.

Ca si in cazul altor medicamente, unii pacienti pot prezenta reactii alergice dupa ce utilizeaza claritromicina. Daca simtiti o greutate in respiratie, pielea s-a inrosit sau aveti buzele sau fata umflate, opriti administrarea medicamentului si anuntati imediat medicul sau mergeti la spital.

Nu va ingrijorati de posibilele reactii adverse prezentate mai sus, se poate sa nu aveti nici una dintre ele.

Daca apar oricare alte reactii adverse care nu sunt mentionate in prospect, contactati imediat medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Cum se pastreaza Klerimed

Nu utilizati medicamentul dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. Pastrati medicamentul in ambalajul original. Nu lasati medicamentul la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Fiecare comprimat filmat contine ca substanta activa claritromicina 250 mg, respectiv 500 mg. Alte componente ale comprimatului filmat sunt: nucleu - celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, croscarmeloza sodica, polividona, acid stearic, talc, stearat de magneziu; film - hidroxipropilmetilceluloza, propilenglicol, sorbitan monooleat, aroma de vanilie, dioxid de titan (E 171), galben de chinolina (E 104), hidroxipropilceluloza, acid sorbic.

Ambalaj

Comprimatele filmate Klerimed 250 si Klerimed 500 sunt ovale si galbene. Comprimatele filmate au un sant median pe una dintre fete.

Klerimed 250 si Klerimed 500 sunt disponibile in cutii cu 2 blistere a cate 7 comprimate filmate.

Grupa farmacoterapeutica: antiinfectioase pentru uz sistemic, macrolide, lincosamide, streptogramine

Fabricant

Medochemie Ltd., Cipru

Detinatorul autorizatiei de punere de piata

Medochemie Ltd.
P.O. Box 51409 Limassol, Cipru

Data ultimei verificari a prospectului Mai 2004

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate Imunofix – un produs nou pentru...

    In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere Anticonceptionalele si efectele...

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter