Clickmed
programare rapida la medic

Suboxone

Publicat la data de: 03 Noiembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Suboxone

Compozitie:
Substantele active sunt buprenorfina si naloxona.Fiecare comprimat contine buprenorfina 2 mg sub forma de clorhidrat de buprenorfina si naloxona 0.5 mg sub forma de clorhidrat de naloxona. Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, manitol, amidon de porumb, polividona K30, acid citric anhidru, citrat de sodiu, stearat de magneziu, acesulfam de potasiu si arome naturale de lamaie si tei.

Actiune
Medicament utilizat in depedenta de opioide.
Suboxone face parte dintr-un program de tratament medical, social, psihologic pentru pacientii dependenti de medicamente opioide (narcotice). Acest medicament poate determina aparitia simptomelor de sevraj daca il luati la mai putin de sase ore dupa ultima utilizare a unui narcotic sau la mai putin de 24 de ore dupa ce ati utilizat metadona.

Contraindicatii:

Nu luati Suboxone:
- daca sunteti alergic la buprenorfina, naloxona sau la oricare dintre celelalte componenteale Suboxone;
- daca aveti probleme grave cu respiratia;
- daca aveti probleme grave cu ficatul;
- daca aveti intoxicatie alcoolica.

Sarcina si alaptare
Nu utilizati Suboxone in timpul sarcinii. Spuneti-i medicului dumneavoastra daca sunteti gravida sau daca intentionati sa ramaneti gravida. Deoarece medicamentul se elimina in lapte si poate afecta negativ copilul alaptat, trebuie intrerupta alaptarea in timpul tratamentului cu Suboxone.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Suboxone poate determina somnolenta. Daca va simtiti obosit, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje

Administrare:
Calea de administrare sublinguala este singura cale eficace pentru acest medicament.Nu inghititi comprimatele.Tineti comprimatul sub limba pana se dizolva.Acest lucru poate dura 5 - 10 minute. Luati doza o data pe zi. Medicul va stabili care este cea mai potrivita doza pentru dumneavoastra.

Reactii adverse:
Dupa prima doza este posibil sa aveti unele siptome de sevraj la opioide.
-Reactii foare frecvente - insomnie, constipatie, greata, dureri de cap, hipersudoratie, sindromul de sevraj
- Reactii frecvente - scaderea in greutate, oboseala, somnolenta, anxietate, nervozitate, depresie, scaderea apetitului, rinoree, diaree, spasme musculare, urticarie, impotenta, febra, ameteli, vedere incetosata.

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Abuzul si dependenta de medicamente eliberate cu prescriptie medicala Abuzul si dependenta de medicamente...

    Generalitati Abuzul de medicamente eliberate cu prescriptie medicala predispune la un comportament adictiv care va poate distruge sanatatea si viata. In ziua de astazi, in tot mai multe tari ale lumii, abuzul de medicamente eliberate pe reteta a ajuns sa omoare...citeste mai mult

Comunitate

  • Dependenta de heroina

    Buna, Povestea mea, ca in cele mai multe din cazuri, incepe asa: acum un an, curiozitate mare am fumat o tigara cu heroina (daca as fi stiut mai multe despre droguri atunci cu siguranta nu m-as fi atins de heroina dar nu stiam mai nimic) apoi am tras si la folie, treceam printr-o perioada foarte...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter