Clickmed
programare rapida la medic

Azitromicina, comprimate filmate

Publicat la data de: 26 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Azitromicina, comprimate filmate

Ce este Azitromicina comprimate filmate si pentru ce se utilizeaza

Indicatii
Infectii cu microorganisme sensibile la azitromicina: infectii ORL, infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare, infectii ale pielii si tesuturilor moi, infectii cu transmitere sexuala, infectii gastrice si duodenale provocate de helicobacter pylori.

Mod de administrare

O singura data pe zi, cu cel putin 1 ora inainte sau cu 2 ore dupa masa. Infectii ale cailor respiratorii superioare si inferioare, ORL, ale pielii si tesuturilor moi (cu exceptia eritemului cronic migrator) doza este de 500 mg, timp de 3 zile. in eritemul cronic migrator: 1 g in prima zi, apoi 500 mg in zilele 2-5. Doza totala este de 3 g. in infectii cu transmitere sexuala doza este de: 1 g in priza unica. in infectii gastrice si duodenale cu Helicobacter pylori: 1 g zilnic.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari, inainte de a lua orice medicament. in timpul sarcinii si alaptarii nu trebuie sa utilizati acest medicament decat daca v-a fost recomandat de medicul dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu exista dovezi care sa demonstreze ca azitromicina ar putea avea influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Azitromicina Sandoz Medicamentul contine lecitina de soia. Daca aveti alergie la arahide sau soia nu utilizati acest medicament. Acest medicament contine sodiu,

Atentionari si precautii

Prudenta in IH. Atentie in cazul asocierii cu: antiacide, alcaloizi ergotaminici, digoxina, ciclosporina, teofilina, terfenadina, warfarina, carbamazepina, metilprednisolon, cimetidina si cu medicamentele metabolizate prin sistemul citocromului P 450 (astemizol, triazolam, midazolam si alfentanil). Atentie in cazul utilizarii in timpul sarcinii si al alaptarii. Atentie la soferi si la cei cu activitati de precizie.

Inainte sa utilizati Azitromicina Terapia, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Medicul dumneavoastra trebuie sa stie inainte sa luati Azitromicina Terapia daca aveti sau ati avut oricare dintre urmatoarele afectiuni:

  • probleme cu rinichii
  • probleme cu inima: este necesara precautie atunci cand luati acest fel de medicamente, daca v-ati nascut cu sau aveti istoric in familie de prelungire a intervalului QT (observata pe ECG, o inregistrare a activitatii electrice a inimii), aveti un dezechilibru al sarurilor din sange (in special valori scazute ale potasiului sau magneziului in sange), aveti un ritm al inimii foarte lent (denumit „bradicardie”), aveti inima slabita (insuficienta cardiaca), sunteti femeie sau varstnic sau luati alte medicamente care determina modificari anormale ale ECG
  • probleme cu ficatul: medicul dumneavoastra poate fi nevoit sa va monitorizeze functia ficatului sau sa intrerupa tratamentul si daca luati orice derivati de ergot, cum este ergotamina (utilizata pentru a trata migrena), deoarece aceste medicamente nu trebuie luate impreuna cu Azitromicina Terapia.

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca simtiti in piept batai puternice ale inimii, ritm neregulat al inimii sau simtiti senzatie de ameteala sau lesin sau suferiti de slabiciune musculara atunci cand luati Azitromicina Terapia.

Daca aveti diaree sau scaune moi in timpul sau dupa tratament, spuneti imediat medicului dumneavoastra. Nu luati nici un medicament pentru tratamentul diareei fara sa discutati cu medicul dumneavoastra. Daca diareea persista, va rugam sa va informati medicul dumneavoastra.

Azitromicina Terapia impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

Spuneti medicului dumneavoastra inainte de a lua Azitromicina Terapia, daca luati oricare dintre medicamentele enumerate mai jos:

  • derivati de ergot sau ergotamina (vezi Atentionari si precautii)
  • warfarina sau orice alte medicamente similare pentru prevenirea aparitiei cheagurilor de sange
  • ciclosporina (utilizat pentru a suprima sistemul imunitar pentru a preveni si trata respingerea unui organ transplantat sau a maduvei osoase)
  • antiacide (pentru indigestie) digoxina (pentru tratamentul insuficientei cardiace)
  • statine (pentru tratamentul valorilor crescute de grasimi si colesterol din sange)
  • terfenadina (pentru febra fanului si a alergiilor cutanate)

Azitromicina Terapia impreuna cu alimente si bauturi
Trebuie sa luati Azitromicina Terapia cu cel putin o ora inainte de masa sau la 2 ore dupa masa.

Sarcina si alaptarea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Daca sunteti gravida, incercati sa ramaneti gravida sau alaptati, nu trebuie sa luati Azitromicina Terapia fara a discuta intai cu medicul dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Azitromicina Terapia nu este de asteptat sa influenteze capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Reactii adverse posibile

  • Reactii gastrointestinale: greata, varsaturi, diaree, dureri epigastrice si flatulenta.
  • Cresteri reversibile ale valorilor serice ale transaminazelor hepatice si bilirubinemiei.
  • Rar, edem angioneurotic si icter colestatic.
  • Semne si simptome reversibile nervos-centrale: cefalee, vertij, parestezii, agitatie, nervozitate.
  • Episoade tranzitorii de neutropenie usoara.

Alte reactii adverse
Artralgii, edeme, urticarie, aritmii, anorexie, constipatie, astenie, nefrita interstitiala, IRA, convulsii, tulburari ale auzului.

Cum se pastreaza Azitromicina comprimate filmate

A nu se lasa la indemana copiilor. Se va pastra la temperaturi mai mici de 25 grade C, in ambalajul original. A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Azitromicina
Substanta activa este azitromicina. Un comprimat filmat Azitromicina Sandoz 500 mg contine azitromicina 500 mg sub forma de azitromicina monohidrat 512 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu - celuloza microcristalina, amidon pregelatinizat, amidon glicolat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu; film - Opadry OY-B-28920 alb (alcool polivinilic partial hidrolizat, dioxid de titan (E 171), talc, lecitina din soia, guma Xanthan).

Cum arata Azitromicina comprimate filmate si continutul ambalajului
Comprimate filmate, cu forma alungita, de culoare alba sau aproape alba, cu un sant adanc de rupere pe o parte. Este disponibil in cutii cu 3, 6 sau 12 comprimate filmate.

Producator
S.C. Sandoz S.R.L. Str. Livezeni nr. 7A, 540472 Targu Mures Romania

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in sanatate

    In anul in care implineste 65 de ani de activitate neintrerupta , Antibiotice vine in sprijinul romanilor si a sanatatii acestora lansand Imunofix, un supliment alimentar din gama Nutriensa. Imunofix este un produs destinat sustinerii sistemului imunitar, cu un rol...citeste mai mult

  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Durere persistenta in spate plaman drept dupa o raceala

    Buna ziua . Dupa o raceala care a debutat brusc cu tuse destul de puternica dar fara febra si respiratie suieratoare (pe timp de noapte) am ramas cu durere in spate in dreptul plamanului drept ; uneori la tuse doare usor si in piept. Am urmat tratament 3 zile cu paracetamol , "azitromicina alter"...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter