Clickmed
programare rapida la medic

Ceroxim, comprimate

Publicat la data de: 15 Octombrie 2009 | Actualizat la data de: 19 Aprilie 2021

Informatii prospect Ceroxim, comprimate

Ce este Ceroxim si pentru ce se utilizeaza

Indicatii

Cefuroxima axetil, substanta activa din comprimate este un antibiotic din clasa cefalospdrinelor.
Antibioticele ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.

Ceroxim distruge bacteriile care provoaca infectia.

Ceroxim este utilizat pentru tratamentul infectiilor bacteriene. Unele dintre acestea sunt bronsite, pneumonii, infectii ale urechilor, nasului, gatului, infectii ale tractului urinar, infectii ale pielii si gonoree.

La recomandarea medicului dumneavoastra, Ceroxim se poate utiliza si pentru alte infectii.

Mod de administrare

Trebuie sa luati acest medicament asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra.

Cititi si in prospect despre cantitatea si modul in care trebuie utilizat acest medicament. Daca nu sunteti sigur, va poate ajuta medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Adulti
Doza uzuala recomandata este de 125 mg – 500 mg cefuroxima de 2 ori pe zi, in functie de tipul si severitate infectiei. Urmati intotdeauna recomandarile medicului dumneavoastra.

Copii peste 5 ani (care pot inghiti comprimatul intreg)

Doza uzuala recomandata este de 125 mg – 250 mg cefuroxima de 2 ori pe zi in functie de tipul si severitatea infectiei.

Comprimatele Ceroxim trebuie administrate dupa masa. Nu sfarimati comprimatele si inghititi fiecare comprimat intreg cu un pahar cu apa.

Utilizati medicamentul la intervale egale de timp. De exemplu, daca trebuie sa utilizati medicamentul de 2 ori pe zi, atunci puteti sa-l administrati la ora 8 dimineata si la ora 8 seara.

Medicamentul trebuie utilizat atit timp cit v-a recomandat medicul dumneavoastra. De obicei, se recomanda administrarea timp de 5 -10 zile, in functie de tipul si severitate infectiei. Se poate utiliza o perioada mai indelungata daca infectia este severa si persistenta. Este important sa nu intrerupeti tratamentul chiar daca va simtiti mai bine pentru ca infectia poate recidiva.

Daca ati uitat sa luati o doza, puteti sa o utilizati imediat ce v-ati amintit sau daca este prea aproape de urmatoarea doza, nu mai utilizati o doza si continuati tratamentul cu doza urmatoare. Daca ati omis mai multe doze, informati medicul dumneavoastra.

Nu utilizati mai multe doze decit v-a recomandat medicul dumneavoastra. Daca ati utilizat mai multe doze, mergeti la cel mai apropiat spital sau informati medicul dumneavoastra.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Asigurati-va de utilizarea in siguranta a comprimatelor Ceroxim.
Nu utilizati comprimatele de Ceroxim daca:

- sunteti alergic la cefuroxima, la alte cefalosporine sau la oricare dintre componentii medicamentului. (O reactie alergica include eruptii cutanate, mancarimi, umflarea fetei, buzelor, sau mainilor/picioarelor sau dificultati de respiratie).

- sunteti insarcinata sau alaptati

- suferiti de insuficienta hepatica sau renala

- sunteti diabetic. Comprimatele Ceroxim pot sa interfereze cu determinarea zaharuluj din urina prin anumite teste. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a utiliza acest medicament.

- utilizati alte medicamente, in special probenecid, aminoglicozide sau diuretice.

Reactii adverse posibile

Comprimatele Ceroxim pot da reactii alergice la unele persoane.

Opriti tratamentul si adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca prezentati pete rosii, aveti mincarimi, vi se umfla pleoapele, fata si buzele, aveti dificultati de respiratie sau insuficienta respiratotie.

Unii pacienti pot sa prezinte tulburari gastro-intestinale care includ greata, diaree sau indigestie, aceste simptome sunt de obicei usoare, dar in cazul in care devin severe adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Pot sa apara si alte reactii adverse, cum sunt dureri de cap si rareori icter.

Daca observati alte reactii adverse care nu au fost mentionate in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra.

Cum se pastreaza Ceroxim

Nu utilizati comprimatele Ceroxim dupa data de expirare lnscrisa pe ambalaj.
Pastrati comprimatele Ceroxim la temperaturi sub 25 grade Celsius, in ambalajul original.

Nu lasati medicamentul la indemana copiilor.

Informatii suplimentare

Compozitie

Substanta activa este cefuroxima axetil.

Comprimatele contin si urmatorii excipienti: laurii sulfat de sodiu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, celuloza microcristalina, carbonat de calciu, croscarmeloza sodica, zahar, povidona, citrat monosodic, acid stearic.

Ambalaj

Medicamentul se prezinta sub forma de comprimate care contin cefuroxima 500 mg sub forma de cefuroxima axetil.

Cutie cu un blister din folie PVC-ACLAR/AI a 10 comprimate.

Fabricant

Terapia SA,
Str. Fabricii nr. 124, Cluj-Napoca, Romania

Acest prospect a fost aprobat in Decembrie 2011

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Sindromul Piriformis

    Generalitati Sindromul Piriformis este o afectiune neuromusculara rara, care determina comprimarea nervului sciatic de catre muschiul piriformis. Muschiul piriformis are forma alungita si este localizat intre fese langa partea de sus a articulatiei soldului. Acest...citeste mai mult

  • Metronidazolul si sarcina

    Generalitati Articolul ne vorbeste despre riscurile expunerii la metronidazol in timpul sarcinii. Fiecare sarcina comporta un risc de 3-5% de a naste un copil cu malformatii congenitale. Aceste informatii nu vor inlocui sfaturile si recomandarile medicului...citeste mai mult

  • Anticonceptionalele si efectele secundare asupra celorlalte viscere

    Generalitati Anticonceptionalele intra in categoria metodelor contraceptive si reprezinta forma farmaceutica a acestora ce sunt administrate sub forma de pilule sau tablete (comprimate) ori chiar si in forma de unguente sau creme. Anticonceptionalele reprezinta o...citeste mai mult

  • Stenoza spinala cervicala

    Generalitati Stenoza spinala cervicala este o afectiune degenerativa in care spatiul canalului spinal este ingustat determinand compresie pe maduva spinarii sau radacinile nervoase adiacente. Canalul spinal este aria delimitata de interiorul vertebrelor in care se...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Infectie cu E.coli

    Buna seara.Am 14 ani si jumatate si de 1 an jumate ma confrunt cu o infectie de toata frumusetea cu E.coli. Pot sta linistita, adica fara simptome doar cateva zile pe luna.Cand imi vine menstruatia, incepe calvarul.Nu pot urina nici macar o picatura, pentru ca ma ustura tare rau.Sa nu mai zic ca...

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter