Clickmed
programare rapida la medic

Polyvital, solutie orala (picaturi) cu vitamine

Publicat la data de: 20 Septembrie 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Polyvital, solutie orala (picaturi) cu vitamine

Doze si mod de administrare
- Sugari si copii pana la 3 ani: 9 picaturi (0,4 ml)/zi
- Copii 3-10 ani: 18 picaturi (0,8 ml)/zi
- Adulti si varstnici : 22 picaturi (1 ml )/ zi.

Ambalaj:
Flacon cu 20 ml solutie orala cu dispozitiv de picurare propriu. 1 ml solutie = 22 picaturi.
Nu contine indulcitori. Contine aroma naturala de mandarine.
Pastrare: a se pastra la temperaturi sub 25`C.
Atentionari : suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat. In timpul sarcinii se administreaza numai sub supravegherea medicului. A nu se lasa la indemana copiilor mici. A nu se depasi doza zilnica recomandata. A nu se consuma dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Compozitie
Fiecare 0.4ml (9 picaturi) , respectiv 0.8ml (18 picaturi) solutie Polyvital contin*:

Component Cantitate la 0,4 ml / 9 picaturi solutie 0.8ml /18 picaturi
Vitamina A 600 μg 1200 μg
Vitamina D3 3 μg 6 μg
Vitamina E 1 mg 2 mg
Vitamina B1 0,6 mg 1,2mg
Vitamina B2 0,68 mg 1,36 mg
Vitamina B6 0,88 mg 1,76 mg
Nicotinamida 7,6 mg 15,2 mg
Vitamina C 24 mg 48 mg
*) Dozele fiziologice zilnice pentru copii se vor recomanda de medicul de familie sau de medicul cu specialitatea pediatrie

Fiecare 1 ml (22 picaturi) solutie Polyvital contin:

Component Cantitate la1 ml solutie % din DZR (doza fiziologica zilnica recomandata) pentru un adult
Vitamina A 1500 μg 100%
Vitamina D3 7,5 μg 75%
Vitamina E 2,5 mg 8,30%
Vitamina B1 1,5mg 93,75%
Vitamina B2 1,7 mg 100%
Vitamina B6 2,2 mg 110%
Nicotinamida 19 mg 95%
Vitamina C 60 mg 100%

Excipienti: apa demineralizata, glicerol, macrogolglicerol hidroxistearat, clorhidrat de cisteina monohidrat, edetat disodic si aroma de mandarine.

Mecanism de actiune
POLYVITAL solutie orala (picaturi) este o combinatie echilibrata de vitamine esentiale, care completeaza armonios alimentatia, contribuind la cresterea si dezvoltarea organismului.
Vitamina A este implicata in dezvoltarea si cresterea oaselor si a dintilor, vederea nocturna, in mentinerea integritatii si regenerarea tegumentelor si a mucoaselor; vitamina A participa la sinteza de ARN, steroizi si colesterol.
Vitamina D3 regleaza metabolismul fosfo-calcic, dezvoltarea oaselor, activitatea paratiroidelor si participa la reglarea metabolismului renal si neuro-muscular.
Vitamina E este implicata in digestie in absorbtia si metabolismul lipidelor, scade agregarea plachetara si formarea cheagurilor, intervine in sinteza prostaglandinelor, stimuleaza cresterea si dezvoltarea normala a tesutului muscular, fiind totodata si un puternic antioxidant.
Vitamina B1 este o coenzima ce functioneaza ca agent oxido-reducator la nivel mitocondrial. vitamina b2 este o coenzima implicata in procesul de respiratie celulara. vitamina b6 este o coenzima implicata in metabolismul lipidic, protidic si glucidic. nicotinamida este necesara pentru buna desfasurare a metabolismului lipidic, respiratiei celulare si glicogenolizei, reduce concentratiile de colesterol total ldl-colesterol si trigliceride prin inhibarea sintezei de vldl (very low density lipoprotein) care este un precursor in formarea colesterolului; creste nivelul hdl-colesterolului (high density lipoprotein).
Vitamina C este necesara in procesele de vindecare a ranilor, sinteza colagenului si metabolismul glucidic, fiind totodata si antioxidanta.
POLYVITAL solutie orala (picaturi) este un supliment alimentar ce furnizeaza un aport adecvat de vitamine pentru toate varstele, inclusiv nou-nascuti si sugari, mai ales in conditii de prematuritate, greutate mica la nastere sau infectii. POLYVITAL picaturi este benefic in toate situatiile care presupun un consum crescut de vitamine (convalescenta, efort fizic sau mental, sarcina, lactatie, varstnici sau afectiuni cronice).

Producator : EUROPEAN EGYPTIAN PHARM. IND. Alexandria, Egypt.
Importat de : Pharco Impex 93 SRL, Str. Coriolan Marcius 23, sector 5, Bucuresti, Romania
Tel. 021-311.32.19, fax 021-311.32.58

Notificare: Nr. 962 / 11.07.2007

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Vitaminele esentiale femeilor, indiferent de varsta

    Generalitati Daca va numarati printre femeile preocupate de sanatatea lor, cu siguranta deja cunoasteti care sunt necesitatile nutritionale ale organismului dumneavoastra, indiferent de stadiul evolutiv in care se afla. Insa, chiar si in aceste conditii, este bine de...citeste mai mult

  • Candidoza orala sau stomatita candidozica

    Generalitati Candidoza bucala sau stomatita candidozica este o afectiune provocata de candida albicans caracterizata prin prezenta unor leziuni si acumularea unor depozite albicioase pe limba sau interiorul obrajilor. Ranile pot fi dureroase si pot sangera usor...citeste mai mult

  • Top 8 remedii naturale cu lamaie, preparate acasa

    Generalitati Bogata in antioxidanti, vitamina C si alti fitnutrienti pretiosi, lamaia este un ingredient excelent in tratamente naturale homemade pentru ingrijirea pielii si a parului. Acidul citric si acidul malic din lamaie reprezinta o combinatie eficienta in...citeste mai mult

  • Efectele vitaminei C asupra organismului

    Despre vitamina C Vitamina C sau acidul ascorbic este una dintre cele mai cunoscute si consumate vitamine sub diverse forme, iar principalul sau beneficiu il reprezinta apararea sistemului imunitar. In anul 1937 cercetatorul Albert Szent impreuna cu echipa sa a...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter