Clickmed
programare rapida la medic

Xantinol nicotinat, comprimate

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 08 Aprilie 2024

Informatii prospect Xantinol nicotinat, comprimate

Compozitie
Comprimate continand xantinol nicotinat 150 mg (cutie cu 50 buc.). Fiole a 2 ml solutie apoasa injectabila continand xantinol nicotinat 300 mg (cutie cu 5 buc.).

Actiune terapeutica
Vasodilatator musculotrop, creste circulatia periferica, cerebrala si coronariana; amelioreaza reologia sangelui (prin actiune antiagreganta plachetara, scaderea cantitatii de fibrinogen din sange, diminuarea hiperlipidemiei); amelioreaza metabolismul cerebral.

Indicatii
Tulburari circulatorii periferice: endangeita obliteranta, claudicatie intermitenta, boala Raynaud, angiopatie diabetica, tromboze, embolii, ulcer varicos, degeraturi; ateroscleroza cerebrala, sechele postictus; tulburari circulatorii ale retinei si urechii interne; cardiopatii ischemice, sechele postinfarct de miocard.

Doze si mod de administrare
Oral, 1-4 comprimate (150-600 mg) de 3 ori/zi, dupa mese. Injectii intramusculare sau intravenoase (lent), cate o fiola (300 mg) de 1-3 ori/zi; in perfuzie intravenoasa 5-15 fiole in 250-500 ml solutie glucozata sau clorurata izotone, introdus lent (cel mult 20-30 picaturi/minut); in cazul administrarii parenterale, se incearca initial o doza-test de 1/4-1/2 fiola, apoi se incepe cu doze mici, care se cresc progresiv.

Contraindicatii

insuficienta cardiaca, infarct acut de miocard, accidente cerebro-vasculare acute, hemoragii acute, colaps, ulcer gastroduodenal in evolutie; prudenta la bolnavii cu presiune arteriala labila, la cei cu boala ulceroasa si la diabetici (controlul glicemiei). Xantinol nicotinatul, administrat parenteral, nu se asociaza cu medicamente care au efect vasodilatator sistemic marcat.

Reactii adverse
Uneori congestie a pielii, prurit, eritem, cefalee, hipotensiune trecatoare, dureri abdominale

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Nicotina Nicotina

    Descriere Nicotina este alcaloidul principal din frunzele de tutun, speciile Nicotiana tabacum, Nicotiana rustica si Nicotiana americana (familia Solanaceae), originare din America tropicala. Numele de tutun (tabac) provine de la insula Tobago (arhipelagul micilor...citeste mai mult

  • Ce schimbari la nivelul creierului produce renuntarea la nicotina Ce schimbari la nivelul creierului...

    Generalitati Renuntarea la nicotina este un proces dificil, insotit de o serie de simptome declansate de reducerea sau eliminarea aportului acestei substante in organism. Printre acestea se numara anxietatea, depresia, nelinistea, frustrarea, durerile de cap,...citeste mai mult

  • Supradozajul nicotinic – se poate muri de la prea multe tigari? Supradozajul nicotinic – se poate...

    Supradozajul nicotinic, din ce in ce mai intalnit Nicotina este substanta ce se gaseste in mod natural in planta de tutun si care se face responsabila de dependenta fata de tigari si produse derivate, precum tigarile electronice. Pana in ultimii ani, supradozajul cu...citeste mai mult

  • Dependenta de nicotina Dependenta de nicotina

    Ce este nicotina Nicotina este substanta chimica prinicpala gasita in planta de tutun, fiind o substanta ce da dependenta. Dependenta este fizica, ceea ce inseamna instalarea dorintei de consum si aparitia sindromului de abstinenta la intreruperea consumului. De...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter