Clickmed
programare rapida la medic

Amicel, crema

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Amicel, crema

Ce este Amicel crema si pentru ce se utilizeaza

Indicatii
Econazolul este un antimicotic apt pentru aplicatie locala, cu spectru larg de actiune, activ pe numeroase micete ca: dermatofiti, aspergili, drojdii si chiar asupra unor germeni gram pozitivi, fata de care prezinta o activitate bactericida optima. Valoarea econazolului in vitro a fost confirmata in vivo pe infectii micotice induse experimental cu dermatofiti, candida albicans, Microsporum canis. Pe baza datelor farmacologice si bacteriologice, econazolul s-a dovedit eficient in tratamentul diverselor forme micotice, cum ar fi dermatomicoze (tinea si candidoze), Pityriasis versicolor si in terapia dermato-venerologica. In special in micozele vulvo-vaginale au fost obtinute vindecari in prima saptamana de tratament. Studii de toxicitate si teratogeneza au demonstrat buna tolerabilitate a medicamentului.
Crema: antimicotic pe dermatofiti, drojdii, ciuperci si bactericid pe bacili si coci grampozitivi, in infectii cutanate primare si secundare, sensibile.
Ovule: antimicotic (dermatofiti, drojdii, ciuperci, in special candida albicans), bactericid (bacili si coci grampozitivi), infectii si suprainfectii vaginale primare si secundare, sensibile la chimioterapie.
Spuma: in special in tratamentul Pityriasis versicolor, boala care se manifesta prin descuamare de tip furfuric a pielii, datorita lui Pithyrosporum orbiculare. Tratamentul intregii suprafete a corpului face posibila eliminarea agentului patogen, nu doar acolo unde sunt evidentiabile modificari morfologice cutanate, ci si acolo unde pielea este aparent sanatoasa.

Mod de administrare

Crema: 1-2 aplicatii pe zi.
Ovule: 1 ovul pe zi, timp de trei zile; se umezeste ovulul si se aplica local, in pozitie decliva. In caz de recidiva, se reia o a doua cura de 3 zile. Se instituie si tratamentul partenerului cu crema, timp de 15 zile.
Spuma: timp de 3 seri consecutiv, se unge intreg corpul umed, cu ajutorul unui burete; nu se spala. Medicamentul actioneaza in cursul noptii si va fi indepartat prin spalare in dimineata urmatoare. Pentru evitarea recaderilor se recomanda reluarea tratamentului dupa 1-3 luni.

Atentionari si precautii

Contraindicatii

Hipersensibilitate dovedita fata de produs.

Precautii

Utilizarea produselor cu actiune topica, mai ales prelungita, poate duce la fenomene de sensibilizare; in acest caz se impune intreruperea tratamentului si instituirea unei terapii corespunzatoare. In timpul sarcinii si la nou-nascut, medicamentul trebuie utilizat numai in caz de necesitate efectiva si sub controlul direct al medicului.

Interactiuni medicamentoase

Nu se semnaleaza interactiuni farmacologice; nici un risc de obisnuinta sau dependenta.

Reactii adverse posibile

Este in general bine tolerat. Pot totusi sa apara iritatii care dispar in cursul terapiei. In tratamentul cu ovule pot aparea iritatii vaginale, crampe pelviene.

Informatii suplimentare

Compozitie

crema 1%, tub de 30 g;
Ovule vaginale, 150 mg/ovul, cutie cu 6 ovule;
Spuma 1%, cutie cu 6 pliculete a cate 10 g.


Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Cremele de la A la Z Cremele de la A la Z

    Generalitati Cum poate fi aleasa cea mai buna crema? In primul rand persoanei trebuie sa-i placa caracteristicile percepute: mirosul, consistenta, absorbabilitatea. Apoi ar trebui sa aiba efectul maxim, astfel ca este nevoie de timp pentru a o verifica. Crema...citeste mai mult

  • Pericolele utilizarii cremelor de protectie solara Pericolele utilizarii cremelor de...

    Generalitati Cremele dar si alte produse cu rol de protectie a pielii impotriva razelor UV nocive ale soarelui sunt cele care filtreaza razele ultraviolete atunci cand sunt aplicate pe piele. Acestea absorb o parte din razele UV in scopul de a apara pielea si a...citeste mai mult

  • Cum alegi crema de protectie solara potrivita Cum alegi crema de protectie solara...

    Generalitati Pentru ca radiatiile ultraviolete sunt tot mai puternice, fiind anuntat chiar si un „tsunami solar”, crema cu factor de protectie UV nu ar trebui sa-ti lipseasca din geanta. Crema de protectie solara nu-ti garanteaza sanatatea...citeste mai mult

  • Cremele BB si rolul lor in ritualul de infrumusetare Cremele BB si rolul lor in ritualul...

    Generalitati Cremele BB sunt produse cosmetice cu multiple proprietati, popularitatea acestora datorandu-se rolului practic pe care il detin. Recent introduse de producatori pe piata occidentala, cremele BB inlocuiesc cremele hidratante, serurile de ten, baza de...citeste mai mult

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter