Clickmed
programare rapida la medic

Vitamina f, capsule

Publicat la data de: 07 Mai 2009 | Actualizat la data de: 16 Aprilie 2021

Informatii prospect Vitamina f, capsule

Compozitie
Capsule continand concentrat de esteri etilici ai acizilor grasi nesaturati esentiali 270 mg (cutie cu 50 buc.); solutie pentru uz intern continand concentrat de esteri etilici ai acizilor grasi nesaturati esentiali (flac. cu 10 ml).

Actiune terapeutica
vitamina cu actiune trofica pentru piele, antiaterogen, factor lipotrop.

Indicatii
eczeme, seboree, ulceratii atone ale pielii; ateroscleroza, hepatite cronice sau ciroze cu infiltratie sau degenerescenta grasa (ca medicatie adjuvanta).

Doze si mod de administrare
adulti: 2 capsule de 2-3 ori/zi.
Copii: 1-20 picaturi/zi (dupa varsta).

Contraindicatii
alergie la vitamina e. vitamina e poate creste efectul hipoprotrombinemiant al anticoagulantelor cumarinice (risc de hemoragii).

Reactii adverse
Dozele mari pot provoca diaree si dureri abdominale

Atentie

Nu se recomanda administrarea de medicamente fara consult medical.

Cititi online prospectele medicamentelor, pentru a va informa asupra indicatiilor, modului de utilizare sau reactiilor adverse.

Citeste si

Arhiva
  • Vitamina E

    Generalitati Chiar daca numele sau o face sa para o singura substanta, vitamina E cuprinde de fapt o familie de vitamine liposolubile care sunt active in tot organismul. Unii membri ai familiei vitaminei E sunt numiti tocoferoli, iar altii tocotrienoli....citeste mai mult

  • Vitamina C pentru sanatatea organismului

    Introducere Vitamina C este una dintre vitaminele solubile in apa. Se descompune foarte repede in organism si se consuma rapid, ceea ce ramane constant in organism fiind intre 1,5 la 3,5 grame. Aportul de vitamina C trebuie sa fie, prin urmare, regulat. Pentru asta,...citeste mai mult

Gasesti in Comunitate

  • Vitamine si minerale

    Buna ziua, Va rog sa imi spuneti care este cel mai complex medicamente care contine vitamine, minerale si antioxidanti pentru prevenirea cancerului de orice tip. De asemenea, daca se poate sa imi spuneti si cum se administreaza acest medicament. Va multumesc anticipat!

  •  

    Interpretare simptome

    semnificatia simptomelor si afectiunile probabile

    Afla acum

Clasificarea ATC

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter